Огромна част от служителите на най-големите компании в света продължават да работят от дома заради пандемията от Covid-19. Още в началото на годината, след старта на кризата с вируса в САЩ и Европа, повечето от големите интернет компании като Google, Twitter, Amazon и Facebook бързо преминаха към дистанционна работа за своите служители.

Въпросът до кога ще продължи това, все още остава висящ, а писмо до всички служители на Google даде малко повече яснота, поне за тях. Онлайн гигантът ще държи служителите си у дома поне до юли следващата година. Директорът Сундар Пичай е взел решението миналата седмица, след дебат с високопоставени служители.

Лично той в началото на тази седмица е изпратил електронно писмо до целия екип.

"За да дадем възможност на служителите да си направят планове занапред, удължаваме възможността за доброволна работа от вкъщи на глобално ниво до 30 юни, 2021 година. Това важи за всички роли, за които не се изисква присъствие в офиса", се казва в документа.

Подобна е ситуацията и в Twitter, където служителите могат сами да избират откъде и как да работят до приключване на пандемията от Covid-19.