По-малко от месец остава до официалното представяне на следващото поколение флагмани на Samsung, както и на втория смартфон със сгъваем екран на компанията, който ще се казва Galaxy Z Flip. И докато техническите характеристики на новото поколение S20 вече на практика са ясни, то сгъваемият модел до скоро тънеше в неизвестност.

Благодарение на редица течове в последните дни обаче, за него вече се знае много повече. Той ще има екран с ширина от 6,7 инча в отворено състояние, а на задния панел ще има отделен екран с размер 1 инч по диагонал, в който ще се виждат най-важните нотификации и часа.

Samsung са си научили урока и този път сгъваемият екран ще е покрит от ново стъкло, което издържа на многократно сгъване и разгъване, но върху него пак ще има допълнителен слой от защитен полимерен филм, който не трябва да се маха.

Сгъваемият модел ще разполага с 12-мегапикселова предна камера, въпреки че при някои от източниците тази цифра стига до цели 108 мегапиксела. Селфи камеарта пък ще е 10-мегапиксела, батерията ще е 3500 мАч. Моделът ще разполага и с 256 GB вградена памет.

Въпреки че характеристиките все още не са потвърдени официално, най-вероятно ще е апаратът да разполага именно с тях. Същевременно най-голямата неизвестна за сега е цената. Според анализатори тя няма да е над 1000 долара, като по-смелите прогнозират дори цени, вариращи около 800 долара.