В момента SpaceX активно обсъжда възможността за първично публично предлагане (IPO) на бързо развиващия се бизнес със сателити Starlink още в края на 2024 година. Анонимни източници твърдят, че компанията вече е започнала да се подготвя за IPO чрез отделяне на активите на сателитното подразделение в отделно дъщерно дружество. Според други източници излизането на борсата може да се забави до 2025 година.

Говорител на SpaceX не отговори на въпросите на репортерите, а Илон Мъск, основател и главен изпълнителен директор на SpaceX, нарече информацията за IPO "фалшива" в социалната мрежа X, като отказа да навлезе в подробности. Мъск обсъжда перспективата за публично предлагане на Starlink от години, но сроковете за предлагането непрекъснато се променят. През 2021 г. например той заяви, че космическата интернет услуга ще започне да листва акции веднага щом успее да прогнозира паричните потоци "доста точно".

През 2022 г. Мъск каза на служителите си, че дебютът на публичния пазар може да се случи най-рано след няколко години. Но темпото на тази дейност напоследък се ускори. SpaceX очаква общите продажби на Starlink да бъдат около 10 млрд. щ. долара през следващата година, което ще надмине бизнеса ѝ с изстрелване на ракети и ще съставлява две трети от общите ѝ приходи.

Въпреки че финансовото състояние на частната компания не е оповестено, на 2 ноември Илон Мъск заяви в социалната мрежа X, че Starlink е "достигнала рентабилност на паричните потоци". Това е огромно постижение за предприятие, чиято цел само преди година беше, по думите на Мъск, "да не фалира".

Основана през 2002 г., SpaceX притежава съзвездие от повече от 5000 сателита в ниска околоземна орбита, които осигуряват високоскоростни интернет връзки на клиенти в повече от 60 държави. Компанията планира да продължи масовото финансиране на проекта.