Мобилно приложение за гадаене на кафе с елементи на изкуствен интелект прави фурор в Турция. Над 10 милиона потребители на Android са го изтеглили до момента, според статистиката в онлайн магазина Google Play, предава technews.bg.

Гадателите са доста популярни в Турция, а новото смартфон приложение Faladdin се явява модерна форма за гледане на кафе, без да създава отделна индустрия - тя вече е достатъчно добре развита в южната ни съседка.

Според автора на проекта Сертах Ташделен, приложението съчетава "дълбоко учене и мистични дисциплини, произлезли от древността - таро, астрология, ясновидство и разказване на съдбата".

За изключителната популярност на Faladdin свидетелства фактът, че Android приложението е на първо място по изтегляния в Google Play, изпреварвайки дори основен играч като Tinder в категорията лайфстайл.

Ежедневно потребителите зареждат в приложението повече от 1 милион снимки на чаши за кафе, по които изкуственият интелект "разказва съдбата". За три години Faladdin е изтеглено повече от 10 милиона пъти в Google Play. Достъпно е и за iPhone/iPad.