Днес потребителските нагласи се променят все по-бързо под влиянието на технологиите и все повече хора избират да купят своето обзавеждане за дома онлайн. Дните на обикаляне на десетки магазини вече отминаха, а възможността човек да стои у дома, в комфортна и уютна обстановка и да има достъп до стотици магазини, по всяко време на деня, без да се съобразява с работно време, трафик или атмосферни условия, е повече от изкушаваща.

И ако пред много хора все още възниква въпросът - как ще купя мебели, без да ги видя на живо, или как да ги взема, без да знам дали ще влязат, то вече има решения и на тези проблеми. Днес повечето онлайн магазини са толкова гъвкави, че може спокойно да се обзаведете с всичко - от кухни до градински мебели.

Всичко, което трябва да направите, е да следвате няколко лесни правила и да сте направили правилни изчисления на стаята, за която търсите мебелите.

Освен това, чрез онлайн пазаруване можете да попаднете на много изгодни оферти и да спестите пари, и не на последно място - може да имате уникални модели, ако пазарувате от някой антикварен магазин.

Да, отнема време, за да намерите висококачествени мебели на най-добри цени онлайн, но тези съвети могат да ви помогнат да вземете правилните решения за покупка.

Избор на уебсайт за мебели

Интернет функционира като отворен пазар и не всички онлайн търговци на дребно са реномирани или надеждни. Купувайте мебели онлайн само от популярни, сигурни уебсайтове, за да защитите не само парите си, но и да намалите риска от проблеми, след като завършите покупките си. Отделете време да проучите уебсайта и мебелите, които планирате да закупите, за да сте сигурни, че ще направите най-добрата сделка.

1. Прочетете страницата за информация за търговеца

Започнете проучването си, като прочетете страницата за компанията. По-добрите онлайн търговци на дребно предоставят подробности за своите компании, включително история и информация за тяхното обслужване на клиенти и гаранции за удовлетвореност. Страницата "Информация" на сайта трябва също да включва телефонен номер или адрес. Реномираните компании винаги предоставят начини на хората да се свържат с тях офлайн.

Факт е, че много интернет търговци на дребно нямат магазини. Те могат да предложат отлични цени, защото имат ниски режийни разходи. Ако планирате да закупите мебелите си от някой от тези уебсайтове, не забравяйте да прочетете внимателно отзивите за тях, преди да направите покупките си.

2. Потърсете отзиви за магазини

Има уебсайтове, които позволяват на потребителите да публикуват отзиви за интернет търговци на дребно. Ако те са повече на брой или ако е на лице ниско класиране, това може да е показателно за проблеми с компанията.

Можете да проверите в Google "Търсене на продукти", което позволява на потребителите да класират и преглеждат различни магазини. Разделът за пазаруване позволява на потребителите да класират търговци с помощта на една до пет звезди и да изпращат отзиви за продукти и търговци. Първо проверете звездната оценка. Ако магазинът има три, четири или пет звезди, прочетете някои от отзивите, оставени от други. Потребителите на Google са склонни да оставят доста ясни отзиви.

3. Проверете правилата за връщане

Уебсайтовете трябва да имат ясни правила за връщане. Ако уебсайт начислява на клиентите такси, има сложна процедура за връщане или изобщо не позволява връщане, не купувайте от него.

Потърсете уебсайтове с гъвкава политика за връщане. Магазините трябва да дават на клиентите достатъчно време за отказ. Освен това прегледайте таксите за доставка на уебсайта. Най-добрите политики за връщане предлагат безплатна доставка за връщане или опция за връщане на продукти във физически магазин, ако имат такъв.

Някои магазини изискват клиентите да покриват разходите за връщане, което може да струва скъпо за големи или тежки мебели.

Търсете термина "връщане", когато четете отзиви на търговци, за да научите повече за опита на други клиенти при връщането на артикули на уебсайта.

4. Разходи за доставка

Повечето магазини изброяват правилата си за доставка на своите страници с ЧЗВ или Информация. Прегледайте внимателно правилата за доставка на магазина, преди да закупите мебели от уебсайта. Различните магазини използват различни транспортни компании, като предлагат различни цени за доставка и обработка. Някои магазини повишават разходите за доставка или начисляват такса за обработка, за да противодействат на по-ниските цени, които предлагат за мебелите си. Не купувайте мебели, без първо да прегледате таксите за доставка и обработка.

Безплатната доставка не винаги означава безплатна. Понякога магазинът включва разходите за доставка в покупната цена и след това твърди, че предлагат безплатна доставка за привличане на клиенти. Сравнете цените с други сайтове.

5. Намерете магазин, който отговаря на вашия стил

Някои онлайн търговци на дребно, предлагат много продукти от различни фирми, които покриват пълния спектър от стилове на декориране. Но някои магазини са специализирани в модерни, зелени мебели. Тези магазини предлагат елегантни мебели с минимални дизайнерски елементи и модерно изглеждащи елементи за домашен декор. Други предлагат по-традиционни или класически артикули и продуктови предложения, които са за купувачи с традиционен стил.

Съветите подбраха специално за вас от хипермаркет Sorbe.bg.