Социалната мрежа Twitter тества от днес нова функция за запис и публикуване на гласови съобщения. Максималната продължителност на всяко звуково послание е 140 секунди, предава technews.bg.

Понастоящем създаването на гласови туитове е достъпно само за ограничена група потребители на мобилното приложение Twitter за iOS, но през следващите седмици всички останали ще получат тази възможност.

За да направите гласово послание, просто щракнете върху новата икона с дължини на вълната в прозореца за съобщения на приложението Twitter. Ще видите снимка на своя профил с бутон за запис по-долу и като щракнете върху него, записът на аудио-съобщението започва.

Всеки гласов туит съдържа до 140 секунди аудио. Веднага след като бъде достигнат този лимит, автоматично започва записът на нов гласов туит.

Потребителите на услугата ще видят появата на гласовото съобщение заедно с другите туитове. В iOS възпроизвеждането започва в нов прозорец с времева линия, фиксирана в долната част на екрана.

Когато използваме текст, много неща могат да останат неразказани или неправилно разтълкувани, казват от Twitter. Компанията се надява, че гласовите послания ще отразят повече човешки преживявания - както от техните създатели, така и за слушателите.

"Надяваме се, че туитовете с глас ще ви дадат възможност бързо и лесно да споделяте вашите гледни точки. Очакваме с нетърпение да видим как хората ще използват тази възможност, за да чуят гласовете си", написа Twitter в официалния си блог.