Telegram навърши 10 години и отбеляза юбилея си с една от най-голямите си актуализации досега. Над 800 милиона потребители на приложението вече ще могат да публикуват "сторита".

"Историите ви позволяват бързо да споделяте моменти и да виждате повече от вашите приятели", коментират от Telegram.

Telegram Stories съдържа всички неща, които бихте очаквали. Те се показват в разширяема секция в горната част на екрана - така че все още виждате цялата дължина на вашия списък с канали и чатове.

Когато преглеждате история, можете бързо да докоснете, за да споделите, да отговорите лично или да реагирате с емотикон.

По подразбиране виждате истории от всичките си контакти на началната си страница. Сторитата могат да са снимки или клипове. Видеата могат да се снимат едновременно с предната и задната камера на вашето устройство.

Когато публикувате история, можете да избирате от 4 настройки за поверителност: Всеки, Моите контакти, Близки приятели и Избрани контакти. Всяка опция може да бъде напълно персонализирана, което ви позволява да включвате или изключвате потребители.

Можете също така да изберете списък с потребители, които никога няма да видят вашата история - така че вашият шеф или баба няма да разберат за вашата приключенска страна, коментират от Telegram.