Как да удължим живота на батерията

stat 10:02  |  11 октомври 2017 | Технологии | Комуникации / Редактор: Стоян Гогов
Активирането на мобилния интернет увеличава почти двойно консумацията на ток Активирането на мобилния интернет увеличава почти двойно консумацията на ток

Има няколко лесни начина за удължаване на живота на батерията на смартфона.
Често се случва да трябва да ни се налага да ползваме своя смартфон, но батерията му да е на привършване. Ако искате да изстискате още няколко минути или дори час от вашето устройство, то може да предприемете някои мерки.

На първо място - намалете яркостта на дисплея. По-яркият дисплей хаби повече ток при повечето модели. Ако вашият телефон има AMOLED екран, то си сложете за тапет черно-бяло изображение - това също намаля консумацията на енергия. Освен това изключете автоматичното завъртане на дисплея - то също консумира доста ток.

Втората стъпка, която трябва да предприемете е да влезете в менюто с настройките (Settings), а от там да влезете в разделът Батерия (Battery). Там може да спрете всички алчни за ток приложения или автоматично да активирате свръх спестяващ режим.

Третият ви ход е да спрете всички приложения, които не ползвате. От менюто с батерията може да спрете и апликациите, работещи на заден фон. Освен това е добре да прекъснете всякакви връзки с интернет (Wi-Fi или 4G), както и да спрете Bluetooth. Ако сте отчаяни - може дори да прекъснете и GSM връзката, като активирате самолетния режим.

Ако и това не ви се струва достатъчно, то може да си инсталирате приложението Greenify. За разлика от останалите апликации, то наистина работи, като основната му задача е да "хибернитира" приложенията работещи на заден фон. Освен, че щади батерията, това оптимизира и използването на RAM паметта и процесора.

От значение за работата на батерията е и околната температура - смартфоните са най-оптимизирани към стайна температура, а при прекомерна горещина или студ харчат повече ток.

Ако искате да сте винаги подготвени обаче е най-добре да си закупите тъй наречения Power Bank или казано с други думи - външна батерия. Тяхната цена започва от около 8 лева, което е доста поносимо. Ако искате да сте напълно подготвени обаче и парите не са проблем за вас си вземете соларно зарядно. Цените на тези устройства започват от около 200 лева. Соларните зарядни разполагат с фотоволтаични панели, които пълнят техния Power Bank - така събраната от слънцето енергия може да се използва за зареждане през нощта.Последно в Комуникации