Коментари - Спират Wikipedia в знак на протест? | IT.dir.bg
назад

Спират Wikipedia в знак на протест?

Създателят на най-голямата в света електронна енциклопедия Wikipedia Джими Уелс внесе за гласуване сред регистрираните ползватели питане за временно закриване на ресурса в знак на протест срещу готвещият се в САЩ антипиратски проект SOPA (Stop Online Piracy Act), пише на личната страница на Уелс във Wikipedia, предаде КРОСС.

Обратно в новината

Коментари - Спират Wikipedia в знак на протест? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се и съмнявам, че България ще е първа в подмазването пред САЩ и ще настоява и унас да се приеме подобен закон. Само дето пиратството няма да спре, щото не виждам с нашите доходи кой ще тръгне да си плаща, за да сваля музика или да си купува филми.

Да ги спират! Преди няколко месеца според википедия рефинансиране беше мярка при фалит на предприятие. Сега било преструктуриране на капитала. Политически правилни дефиниции. Пълно шоу ала "1984 г".

За съжаление България като "верен съюзник" ще подкрепи първа подобна простотия. Самите "автори" знаят много добре, че ако не пиратстваме, няма да ги гледаме, слушаме или ползваме програмите им. Но така сме винаги в издънка и това е основната цел - ако не за друго си виновен за авторско право. А какво е казал Христос - "Нека невинният хвърли камък." Как ще хвърлим камък (даже "гък" няма да кажем), като си знаем че сме виновни... Подкрепям уики, само да не забравят да отворят някога пак.

Вакуум няма. Ако щатите сътворят тази простотия ще се намери друга страна, която да поеме ролята на лидер в интернет. Американците ще станат жертва на вътрешните си лобисти. Това което сам си направиш никой друг не може да ти го направи.

Протестът е насочен срещу обикновените хора, защото те са виновни за това, че позволяват на властта да гласува тези безумни закони. Като им се спре Уикипедията може и да се стреснат и да обърнат внимание на проблема. А може и да не обърнат. По-вероятно е да стане второто. Ще продължат да си гледат бизнеса, а пък властимащите да си гласуват каквото искат...

Ами много лесно може да стане! Един призив към всички хора да не посещават киносалони и концерти 1 месец, като и през това време не се интересуват от нова музука, която и без това не струва в повечето случаи , но като ти я пуснат 100 пъти и ти се набива в главата

По-кротко го давай. Това за което говориш е много сериозен инструмент, който лесно ще се хареса на милиони, само трябва да се детоксикират от рекламата за седмица. Много ясно че ако трябва да се избира - дали да си даваш парите за да слушаш новата боза на Гага или да не даваш нищо и да си слушаш 100-е любими групи на всички времена, то всеки ще избере второто. Колко хора само мислеха че баскета е религия в САЩ, но хората си я карат по-добре и дори по-"американски" без него. Спират ти пропагандата и вече не би дал 1000$ за билет за плейофите. Даже претенциите на някакви върлини че примерно 15 млн годишно не оценяват "достойно" труда им ти се виждат някак нелепи.

А не може ли народът да противодейства на мошениците-тарикати и техния проект SOPA с една простонародна СОПА? Правителствата вместо да осигуряват на работодателите си, т.е. Негово Величество народа - СУПА, все му вадят СОПА. Ама вечни империи още не е имало :) Ама така де - все реват за пиратстване, а музканти, актьори все с по няколко МИЛИОНА бе, брат... нямат насищане, пък като гледам и от образование преливат и моралът им на ниво, че и се преработили, чудя се за кво им плащат!!!? За търгашите-посредници не ми се говори, че милиардите им са от робска кръв.

Подкрепям мнението!

и аз подкрепям, ние сме виновни, че позволяваме на тия политически боклуци да се замозабравят! По едно обесване (публично, по възможност мъчително и унизително) на политик на 10 години и нещата ще се оправят!