Коментари - Неутриното не е по-бързо от светлината? | IT.dir.bg
назад

Неутриното не е по-бързо от светлината?

Италианските физици, които шокираха научния свят с твърдението, че са наблюдавали частици, превишили скоростта на светлината, признаха, че резултатите се дължат на грешка в измервателните уреди, съобщи „Дейли телеграф“, цитиран от "Класа".

Обратно в новината

Коментари - Неутриното не е по-бързо от светлината? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

учени-недоучени, що ли прахосват толкова пари за глупости!

Това е фундаментално познание за строежа на материята. Ако те слуша човек надали щяхме и огъня да сме открили, защото е "глупост"...

Не разбрах, тези учени не са ли повторили експеримента няколко пъти, не са ли проверили уредите си, преди да оповестят такива резултати? Или и те, като много други "учени" просто са търсили известност?

Абе за неутриното не знам, ама Гоуфа ше я задмине тая светлина и нема да свирне даже....

особено по новата магистрала София - Перник, т.н. Винкелщрасе, която е един от най-големите ускорители на елементарни частици

Мислите ли, че тези връзки не са поверявани поне 50 000 пъти преди да се обявят резултатите. Сега обаче се налага да се коригират "официалните" резултати, щото иначе ще стане мътна и кървава. Но е въпрос на време да излязат нещата на бял свят. Става все по-трудно да се нагаждат резултатите.

Колко милярди, трильони са похарчили тези за тези експерименти, а Анщайн го е знаел преди сумати години това, че светлината е най-бърза. Да вземат да изнамерят нещо полезно не само да харчат пари с който може да се изхранят всички гладуващи. Какво ни топли да изнамерят че има по-бързи от светлината, кога как ще я достигнат тази скорост е въпрос.

Ти на кое викаш полезно? Да хапнеш, да пийнеш, да се уригнеш след това. Просташка работа.

Не му се сърди, човекът не си е пил хапчетата - криза е...

айнщайн, какво му просташкото в пийването и уригването. Само дето не остана истинска храна след експериментите на учените. Като дойде и месото от ГМО-завода, ще се и хлъцне.

Добре, че не всички хора са кат тебе, че досега щяхме да чакаме на светкавиците и горските пожари за да имаме огън.

Пусни по-силно чалгата да си починеш малко, че нещо ти се размъти главата с тая новина.

Сички "големи мислители" изказали се по-горе - не се правете на интересни. Верно е че харчат за глупости. От милион нови публикации на година сигурно 10 са наистина ценни. А що боклук има само и само некой тъпоумник да си направи дисертацийката...

Пфу, язък. Така ми се пътуваше във времето...

Ти пътуваш постоянно във времето. Може би посоката не те устройва.

... и скоростта.