Коментари - Откриха кислород на спътник на Сатурн | IT.dir.bg
назад

Откриха кислород на спътник на Сатурн

Апаратът на НАСА „Касини“, който изследва Сатурн, засече кислород в атмосферата на Диона – един от 60-те спътници на опасаната от пръстени планета, съобщи Space.com, цитиран от "Класа".

Обратно в новината

Коментари - Откриха кислород на спътник на Сатурн | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

480 км над повърхността на Земята няма атмосфера. Не пишете глупости, че вече и малките деца ви се смеят.

Учен, учен - колко да си учен? До височина от около 800 km в атмосферата преобладават азотът и кислородът. Над 400 km започва да нараства съдържанието на леките газове в началото на хелия, а след това и на водорода. Над 800 km основното съдържание на атмосферата е главно водород.

Всъщност най-горния слой на атмосферата се разпрострира на десетки хиляди километри над Земята.

Твърде е спорно дали горния слой на Земната йоносфера е точно атмосфера, в смисъла какъвто го възприемаме на повърхността на планетата. Тяло три пъти по-малко от Луната и с по-малка плътност не може да ЗАДЪРЖИ кой знае каква атмосфера, вероятно са засекли кислород от изпарения или изригвания на газове, които в последствие се разсейват в околното пространство.

Айде да идем да проверим, мое да си прав!

"кислороден йон" - някой пак е превел грешно статията, кислорода е елемент съставен е от атоми :) ...какви йони ги гонят тия :)

Йоните са атоми или молекули с положителен или отрицателен заряд. Виж си учебника по химия от училище преди да говориш глупости.

Атомите са електронеутрални, защото броят на положително заредените частици в ядрото (протони) е равен на отрицателно заредените електрони. Ако той не е равен, т.е. ако е приет или отдаден електрон, то това вече е йон, съответно с отрицателен или положителнен електричен заряд. Учи се в средното училище.

аман от умници и дървени философи! озонът колко електрона и колко протона има бе, мюмюн!?

такива, каквито тебе вече са те повредили :)