Коментари - Apple предлага сделка на Samsung и Motorola | IT.dir.bg
назад

Apple предлага сделка на Samsung и Motorola

Apple излезе с предложение към Samsung и Motorola за прекратяване на патентната война. Условието на Купертино е двете компании да се съгласят да плащат такси за ползване на патентните технологии на Apple в своите устройства.

Обратно в новината

Коментари - Apple предлага сделка на Samsung и Motorola | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

коку

Apple осъзнаха, че са уязвими, но са достатъчно нагли, за да се опитат да изтъргуват подобаващо религията си. Те искат 5-15$ от Samsung и Motorola (Google), но Google (Motorola) по мои спомени заведе подобен иск за 25$/устройство към Apple. Мисля, че баланса изобщо не е в полза на Apple.

Аз предлагам да се върнем още малко по-назад във времето и да видим тази същата противоречива личност Стив Джобс, дето щял да си даде и последното пени, за да унищожи "крадения" Андроид, нима същия той не открадна най-нагло,безскрупулно и явно графичния интерфейс от Ксерокс!? Нима не краде години наред технологии и ноу-хау от преките си конкуренти!? Или тогава той и устройствата му бяха гениални.Е сега някои от предприемчивите корейски компании, от време на време правят същото спрямо великите му затворени устройства и системи. Сега те са крадци, нали!? Що? Щото са корейци?Щото крадат от Ейпъл, или щото го правят по-добре от Ейпъл? Ще ви кажа защо! Защото в Ейпъл попреминаха превала.И доскато онзи Стив Джобс,беше изключително противен, но острие,този Тим Кук е безопасна игла.С Моторола не знам как ще излезе на глава, но със Самсунг отсега е ясно, че не може! Не ще му отказват среща, ами скоро и на и-мейлите няма да му отговарят.Айде,със здраве!

На почти всички чипове в света дизайна се прави в Амерка и Япония. Това се отнася и до новите технологии в дисплейте. Не вижам как корейците претендират за патент върху нещо което е измеслено в Америка им е дадено да бъде произведждано в тяхната страна. За мен това означава да наемете работници да ви берат гроздето, а те не стига това но и вино да започнат да продават с вашето грозде А и да претендират , че е по-добро от вашето

За чиповете съм абсолютно съгласен, че като архитектура и дизайн се правят/измислят предимно в Америка. Категорично не мога да се съглася, обаче за дисплейте - напротив там най-иновативната нация са Ю. Корея. Жълтурите са на светлинни години пред всички останали, дори пред японците в това отношение. Относно патентите, искам да прецезирам, че част от патентните претенции на Епъл са за начина на отключване на телефона/таблета (че стана с плъзгане на пръста) - което, съгласете се с мен е смешно. Това ако е иновация, нямам думи. Друг патентна претенция е формата на таблета... Тук до колкото съм информиран от четене по спец. сайтове - няма нищо техническо (или високотехнологично), за което да могат да претендират от Епъл. Така, че да се върна на темата, примерът с гроздето е крайно несъстоятелен.

Почти всички българи си купуват адндорид базирани телефони, не защото е евтин, а защото може да се краде. Да се взимат "безплатни" приложения. В миналото бяха нокиите, сега са андроидите. за какви патенти става на въпрос, мога само да ви кажа, че преди iPhone бума имаше една миризлива JavaME. На която се пишеха също толкова миризливи проиложения. Google въведоха Java Android и ако не бяха Apple да покажат как трябва да изглежда едини телефон/таблет от висок клас, никои нямаше и да помирише Andorida, нито пък Samsunga и т.н.

За хората с къса памет объщам внимание, че много преди Ios-a и преди Андроида - имаше Симбиън. Качествените програми за смартфони тогава се пишеха на него. Той още е жив, макар вече да е на доизживяване. От опит мога да кажа, че много от съвременните апликации, като идея и реализация ги имаше още 2002/3 година. Нищо ново под слънцето. Стига сте изкарвали Ябълката най-иновативната на света, защото просто не е вярно. Смартфонът като концепция, също е реализиран 1999 година от Ериксон в модела си R380. Две години по-късно излиза P800. Вижте, пък тогава говорете. Имал съм го и мога да Ви кажа, че по нищо не отстъпваше нито на Айфона, нито на Андроида, разликата беше само в цветовете (цветния бит) на дисплея. Имаше всичко, което имат и съвременните апарати.

коку

Тъй ли... Явно аз не съм българин, защото платените приложения в телефона ми не са откраднати, а са купени... i-сектир, бегай от тука бе...

уникално нагла компания :) Първо останах с впечатление,че предлагат примирие, с оглед, че са губещата страна на последните дела заведени от Самсунг и Моторола, а то какво се оказало - че били съгласни да им се плаща :)

много ме забавлява българската злоба към Apple...под всяка една статия виждам такава надъханост,че направо на война да ходим :D п.с. високото грозде е кисело :)

Немога да се начудя на феновете на Епъл дето излизат постоянно с рефрена "Гроздето е кисело". Е ми кисело е.. за същите пари си купуваш сладки круши. Защо да си даваш парите за нещо кисело?! Не са много хората които харесват кисело грозде!

..ха ползвай apple, па после коментирай. излъгах се да пробвам андроид, е толко лагава ос и смотани приложения няма. дълбоко съжалявам, че изобщо ги пробвах.

Откакто Google закупиха Motorola на много хора взе да им припарва под краката, включително и на " Плод и зеленчук ".

В момента Apple могат да купят Google и Microsoft заедно, и пак да им останат достатъчно пари. Така че, Кънчовци и други дето нямат пари да си купят Mac продукти, да си злобеят с тъпите джаджи. А корейските крадци да се научат да си плащат! Точка, казах!

Може и да могат да ги купят, но ако те искат да им се продадат ;) А относно крадците, ситуацията е малко в стил крадеца вика дръжте крадеца. И кой точно краде и от кого изобщо не е ясно.

Ти да не си проповедник в Епъл църквата? Нали знаеш, че не е хубаво да заместваш мисленето с вяра, не е въпрос на пари, моето дете, въпрос е на мозък. Я сега като си толкова убеден ни разкажи какво точно от Андроид е крадено, защото съм почти сигурен, че не знаеш за какво точно се карат.

Ами защо не ги купуват? Това да не като тука олигопол във всеки сектор.

Може да се купи нещо, което се продава. Не съм чул обаче нито Google да се продава, нито Microsoft.

Интересен човек ти какво да не би да мислиш, че Ябълките са открили клетъчните телефони че да не плащат патенти. Моторола са тези дето правите клетъчни телефони много преди Ябълките да си помислят, че могат да ги правят. Та не знам дали няма да се окаже че ще събират по 5 долара на GSM пък да плащат по 10 на Моторола ;)

Всичко е относително. В света на бизнеса просто не става така. Дори и всички да бяха съгласни, антимонополната комисия едва ли щеше да им разреши сливане. По света, всичко живо е полудяло по Епл не за друго, ами заради добрия маркетинг на компанията и продуктите и. Не че има нещо гениално, или технически превъзходно там. Чист маркетинг, за което шапка им свалям, професионално. Личните ми предпочитания са към другите марки, защото мразя да ми продават запечатани устройства, както и да ме карат да плащам $200 за 16 G памет допълнително. И по принцип, мразя затворени системи. След като имам алтернатива, моя избор е ясен - не на Епл продуктите.

Момко, оценката (и то доста фриволна - включваща бъдещи печалби!) на една компания и налични капитали за изкупуване на други компании са две коренно различни неща. Не знам Кънчо що е чел, ама ти си чел-недочел. :-) Иначе - "Епъл ис дъ бест".

коку

Абе те и Порше смятаха, че могат да купят Фолксваген пък каква стана тя... Това, че имаш някаква "стойност" на борсата значи едно единствено нещо - борсовите спекуланти вярват, че можеш да им донесеш приходите, които очакват. Не успееш ли, не струваш нищо. Въпрос на време (относително кратко) е, Apple да стигнат този момент (според мен вече са го попреминали, но за сега има и други мнения) и да тръгнат стремглаво надолу. Справка - Intel или M$ в периода 1999-2001. Тези, на които всички се смеят - IBM за цялото си съществуване до момента имат стабилен ръст на акциите, без големи сътресения. И така деца, който не познава историята е обречен да я преживее отново... Преди да правиш такива изказвания, погледни какво пише в NYSE ;-) Джаджите на Apple са fancy, съгласен съм, но това е куха компания, тя няма реални активи, т.е. парите и са виртуални. И между другото, за последните 3 дни акциите на Apple са спаднали с 3% (ез тенденция за ръст), т.е. около 14 милиарда долара от "парите" на Apple вече ги няма. Ако продължат да се справят толкова "добре", ще достигнат текущата пазарна капитализация на Microsoft след точно 58 дни.

Тия от Apple не знаят ли, че от лакомия могат да се задавят и да пъкнат?