Коментари - Как Луната останала с едно лице за Земята | IT.dir.bg
назад

Как Луната останала с едно лице за Земята

Както е известно, Луната винаги "показва" на земните жители само едната си половина. Това е явление, което през годините е създало не една или две легенди за "лицето" на Луната, за тайната ѝ друга половина, населена с неизвестни същества и т.н. Вдъхновяващата тайна изглежда разкрита окончателно от учените, които създават и точни карти на разпределението на лунните полезни изкопаеми.

Обратно в новината

Коментари - Как Луната останала с едно лице за Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпреки, че човечеството все още е много назад с познанията си, с напредването на науката и особено на новите методи, доста загадки ще се разнищят

Наскоро кипеше експеримент, проверяващ дали скоростта на светлината е максимална (идея, на която се гради цялата днешна теория!). Защо ли "убедените учени" започнаха все пак да доказват иначе "напълно доказани в миналото истини"?! Науката, преподавана в училище дали няма да се окаже просто модерна форма на агресивен религиозен фанатизъм, като в основата на атеистичната теология стои фантазията за еволюцията, въображаемите атоми, мечтите за безкрайни вселени и комиксите за черни дупки, взривове, паралелни светове, разкривени време-пространствени континууми :)... и прочие глупотевини?!...

Има 2 вида наука - Приложна, която ползваме в рамките на нашите нужди и науката, която се опитва да даде описание на обозримата Вселена и случващото се в нея. Дали скоростта на светлината е с 2-3 м/с по-малка или по-голяма едва ли ще му дреме на някой в ежедневието. Има мащабиране на явленията. А това, че тия "учени" си измислят някакви малоумни теории за да си оправдават заплатите е самата истина.

Няма две науки: приложна и неприложна. Има наука и приложения на науката.

Пука ми за скоростта на светлината. Тя е основен фактор при работата на GPS

И какво предлагаш? Да се захлупим с една религия и да отричаме всичко? Това че нютоновата физика се е оказала частен случай, не я прави невалидна. Така е и със сегашните ни познания.

Ехооо! Точно обратното предлагам - НЕ да се захлупваме с една "наука", която вече 1 век е безплодна (!), наука закостеняла и превърнала се в мъртва религия (НИТО Теория на относителността, нито квантовата теория още по-малко пък брътвежите на Хокинг и сие за Космоса имат някакво практическо приложение!), НЕ да се поддържа славата на академичните старчета на всяка цена, а да се ОТВОРИ НАУЧНАТА ОБЩНОСТ ЗА РАДИКАЛНО НОВИ ТЕОРИИ, да се популяризира изобщо професията УЧЕН. Да си признаят НЕЗНАНИЕТО по множество елементарни ежедневни теми, да си признаят лицемерието, да позволят на младите таланти да се изявяват там, където "ГОЛЕЕЕМИТЕ" са претърпели ПЪЛЕН провал!... Само тогава има можем да очакваме развитие, инак - само слепия не вижда настъпващото с бързи крачки мракобесие, далеч по-тъмно от Средновековието (малък пример - в Европа наложиха със закон Еволюцията, т.е. забраниха всяка възможност тя да се подлага на НАУЧНО обсъждане, с други думи - направиха си фанатична "Божия" заповед, претендираща за "истина от последна инстанция")!