Коментари - Пиратството струвало $63,4 млрд. през 2011 | IT.dir.bg
назад

Пиратството струвало $63,4 млрд. през 2011

Софтуерното пиратство е струвало на индустрията рекордните 63,4 милиарда долара в световен план през 2011 г., като най-големите нарушители са бурно развиващите се икономики, сочи ежегодно изследване.

Обратно в новината

Коментари - Пиратството струвало $63,4 млрд. през 2011 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко ли са верни тез сметки, при положение че никъде не е публикувана методологията за изчисляване. BSA е поръчкова организация на големите софтуерни производители и спонсорирана от тях (основно от Майкрософт) и като такава дава данни облагодетелстващи спонсорите й. Хич не вярвайте на тез глупости - ако искат да им се купуват продуктите, да не ги продават на супер високи цени - Майкрософт не си е свалял цените от има-няма 20години насам. Ами да направят Windows-a 1000$, тогава пиратството ще стане 99% и пак ли ще реват че ги крадат - ами да се съобразяват!

Мда.. и "пиратството", и "глобалното затопляне" - все пропагандни тактики за искане, и прибиране, и скубане на парички!

Дрън дрън - простотии. За толкова години не проумяха ли (или май не искат), че тия сметки са неверни. Това, че някой си е инсталирал пиратски софтуер ВЪОБЩЕ не значи, че би си го купил. В 98% от случаите "пиратът" би могъл да мине и без даден софтуер - ползва го просто защото му е без пари. Ако трябва непременно да даде дори само 20$, в повечето случаи ще предпочете да няма софтуер, а не да даде парите. Тъй че сметките са адски криви.

Всъщност индустрията е на далавера от цялото пиратство, поне софтуерното, защото така се произвеждат зомбита - на Window$, PhotoShop, и т.н., които много хора приемат за стандарт и не могат да ползват друго, и след време си го купуват. Ако нямаше пиратство, щеше да има по-голяма конкуренция, а някои не искат това, въпреки че реват непрекъснато как са били "ограбени".

И това е вярно. Пиратските версии ограмотяват масите и после се купува макар и малък %. Те си го знаят и затова защитаването не е прекалено добро.

Blake

Същото е и с филмите, с музиката и т.н. Това са мокрите сънища на корпорациите, а не истинските числа...

Абсолютно съм съгласен. Аз имам iPad , но не съм си купил нищо от AppStore, въпреки , че някой неща са по лев-два. Като видя ,че е с пари и го прескачам. Същото ще е и с програмите, ако трябва да се плащат , няма да се ползват голямата част от тех.