Коментари - Ubisoft: Пиратството при РС игрите е над 90% | IT.dir.bg
назад

Ubisoft: Пиратството при РС игрите е над 90%

Нивото на пиратство при игрите за персонални компютри превишава 90%, смята шефът на Ubisoft Ив Жилмо. Има обаче начин разработчиците да възстановят изразходваните средства, като развиват условно-безплатни и браузърни игри.

Обратно в новината

Коментари - Ubisoft: Пиратството при РС игрите е над 90% | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е края на игрите като такива. Когато играчите могат да си "купят" успеха и който има повече пари може да бъде по-добър геймър от по-бедния, не може да има справедливо съревнование. Мамка им гадове мръсни капиталистически и в детските игри завират тоя прояден строй (и не, аз не съм комунист както може да си помисли някой болен мозък). Просто е гадно и мръснишко да завираш такива прийоми в едно от малкото места където децата можеха да мечтаят и където по-добрия се определяше не по богатство а по способности. Но не, още от малки искат подсъзнателно да ги обработят че така е редно - който е по-богат има повече права и свободи от по-бедния. Ужас, ужас, ужас!

БРЦК

В тоя бизнес още не могат да проумеят че 10 х 5лв е повече от 1х45лв. Ми те харчат повече за защитни системи отколкото продават.

Като запален геймър, въпреки годиндите си над 40, С удоволствие бих платил 10, 20 или 30 лева за хубава игра, на която сън извъртял няколко безплатни демо нива. Но когато играта ми коства 50-100лв няма да я купя никога. Ако има български интерфейс бих се отпуснал и до 50лв максимум. За таблета също съм купувал игрички за по няколко лева. Плащането е според възможностите , за нас българите не може да е като за германците, а и за други пак така. То и Бил Гейтс ако продава уиндоуса си тк за 50 лв 90% ще са с легални компютри ама не уиндоус 300лв, офис 400 как да стане - никак.

Office е почти 400 долара. За Бг ако комплект Win7+Office 2010 за лично ползване е 100 лв , бих ги дал естествено. Но отстъпката дори за корпоративен клиент е 15 % . Еми не става. Има компове 2 ра употреба с подновяващ се лиценз за XP - 70 лв. За фирмата купихме няколко за офис и си струва.

Така е, Valve доказаха, че free to play е добра система. Който не вярва - да пита Гугъл "What does a hero truly need?".

valve прилагат и нещо друго - големи промоции. култова е историята, как една няколкодневна разпродажба на безценица, е донесла на играта повече чисти приходи, от колкото всичко до преди това.

Напълно си прав! Аз се записах преди два месеца за бетата на Path of Exile на Grinding Gear Games и сега след като видях, че си струва, онзи ден с удоволствие им приведох 15 лева, за добрата работа (е и за да получа по-бързо още един ключ за сина ми :) ). Като гледам по форумите - още много хора са направили същото.