Коментари - Сблъсък с астероид променил лицето на Земята | IT.dir.bg
назад

Сблъсък с астероид променил лицето на Земята

Сблъсък с голям астероид преди повече от 300 милиона години е довел до образуването на огромен кратер в Австралия и до промени в лицето на Земята, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от австралийско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсък с астероид променил лицето на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е голямото Пермско измиране

Така беше аз помня.Голям прах се вдигна и от тогава още стои над България.

За това измиране... Става въпрос за "Пермското измиране" вероятно. Влезте в нета и прочетете. Даже има 6 филма за това събитие.

Само дето не е така. Ако този астероид е ударил Земята преди 300мил години, пермското измиране е преди 250мил години т.е. 100 милиона по късно. Отделно пермското измиране е причинено от вулканична дейност в Сибир наречена базалтово изригване! За справка чичо Google и кака Wikipedia

а този учен днес глатна ли си хапчето

А тебе как те пуснаха да минеш 4-ти клас ?

Подобни сблъсъци с метеорити от по няколко километра се случват редовно с честота няколко десетки милиони години и са свързани с много от масовите измирания на видове в миналото, най-известното, от които е това на динозаврите отпреди 65млн. години => в близките няколко милиона години можем да очакваме подобен сблъсък, но това не означава, че трябва след всяка прашинка в космоса идваща насам да пишете десетки апокалиптични статии!