Коментари - Мобилните игри тренират мозъка | IT.dir.bg
назад

Мобилните игри тренират мозъка

Само един час дневно игри със смартфона е достатъчен за поддържане на мозъка в тонус. Нещо повече, мобилните игри тренират мозъка, така както спортът – мускулите, сочат резултатите от ново проучване.

Обратно в новината

Коментари - Мобилните игри тренират мозъка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е момента да кажете, и игрите на кой точно производител.. Защото едва ли всичките са си платили за това така наречено "проучване"....

става въпрос за развитие на мозъка, а не ориентиране. четенето развива мозъка защото участва активно, представяш си всичко което четеш, нали? играенето на игри може да ти подобри само и единсвено скороста на реагиране на мозъка при обработване на информация.

Мозъка се развива най-вече чрез четене и МИСЛЕНЕ. Затова наместо да се занимават с глупости, дечурлигите да си сядат да си учат уроците и като им остане време да разширят кръгозора си къде с някоя книжка, къде с някое списанийце или образователен сайт. Някой от тях са толкова увлекателни... Да поумняваш от смартфон е като да пиеш нектар от сламка, кога си у увощната градина и плодовете са узрели, ама трябва да си ги откъснеш

на 32 години съм и не пречи да поигравам на някоя игрица...до някъде е вярно за подобряването на рефлексите и увеличаване на визуалната памет,както и аналитичните процеси в стари и закърнели мозъци като моят...препоръчвам ви играта "Хил климб рейсинг"-невероятно реалистична/особенно ако си я кракнете да има неизчерпаеми монети и с тях си купите всички карти,превозни средства и си направите ъпдейтите на макс.Към тези които мислят,че това е реклама за закупуване на смартфони,не мисля че е точно така,имайки в предвид,че достатъчно добър андроид телефон с 3,5 инчов ips дисплей е възможно да се намери за 100-тина лева втора употреба не визирам китайските безименни.Тук виждам и коментарите на хора които отричат технологията,за това че не я разбират...типично Българска черта:-)Поздрави на всички играещи и скучаещи:-)

На 47, играя много, но само на компа... телефона си е за разговори, поща и ицкю

На 47, а вече дядо... Ама с ICQ-то много добри си отивате. :-P

Ненормалници.По-голяма глупост скоро не бях чел.Промиват мозъците на селянията със детски играчки-смартфончета,таблети и тем подобни изгъзици.Мозъкът се развива единствено и само чрез четене,четене и пак четене на хиляди книги.Ако някое дупе с надрусани потурки и смартфонче ,което дупе играе по цял ден на детската си играчка е навито да направи тест за интелигентност между него и моя милост,която няма смартфонче, а телефон от 5 лева,като предвеарително се обзаложим , да заповяда.Вие от ДИР.БГ, също носите вина, защото промивате и без това кухото съзнание на подрастващите с подобни абсурдни "новини".

Цъкаш,цъкаш по цял ден игрички и ставаш все по-умен!Така ли? Че даже и мускули помпаш??? Храниш виртуални крави и овце- само дето не може виртуално да пиеш мляко! Убиваш, падаш-ставаш, отлепяш се все повече от майката Земя докато накрая ти се приисква да не излизаш от игрите! Кошмара и проклятието на нашето време- да загубиш желание да живееш живота в действителност!

Звучи като реклама да си купуваме смартфони и да си вадим очите с тия малки екранчета и кълчим пръсти с малки копченца. Това е мазохизъм да се играе на смартфон! Не си ли е големия екран на настолен компютър, нормална клавиатура и мишка, волан или джойстик няма какво да го хвалят...

То и чалгата "тренира" определени неща... Слушайте смело по 1 час на ден и ще пребъдете!...

Д-р Петерсън сигурно е съпругът на старата г-жа Петерсън (от книгата на Астрид Линдгрен - Пипи дългото чорапче), която взела че си простудила краката и умряла.

Ааа, за тва начи им е натрениран толкус мозака!

Имаше един виц за геймъри: Типичният геймър е с физика на шестдесетгодишен, но с реакции на пилот-изтребител!

Значи ако я играя тая игра на пс-то затъпяам, ако я играя на ифоня поумнявам. Интересно а ?

по-голяма простотия не бях чел. Порзчкова статия за да върви бизнеса с игри и да се зомбират идиотите.

Вече всичко е полезно, медиите решиха, че читателите обичат само приятните факти от бита. Вече ги няма забраните "не пий, не пуши, не яж сол, захар,мазнини".

А ако се играят компютърни или видео игри ?

Да не се мръщи шефа, като цъкам CS в работно време....