Коментари - Глобалната кибератака се оказа по-слаба | IT.dir.bg
назад

Глобалната кибератака се оказа по-слаба

Никакъв пик на трафика или насищане на интернет не са наблюдавани в Европа по време на мащабната кибератака, насочена срещу европейска компания, съобщиха две организации, наблюдаващи трафика.

Обратно в новината

Коментари - Глобалната кибератака се оказа по-слаба | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две компании си направиха безплатна световна реклама - това е !

Нали замисъла на глобалната мрежа още със създаването й е бил за военни цели. Трябвало е да остане работоспособна, дори и отделни потребители, сървъри или цели обласи да бъдат поразени при ядрен взрив или ако просто останат без ток... Какво чудно тогава че мрежата е останала стабилна, като тя за това е създадена...

Глобалната мрежа ще се разпадне ЕДИНСТВЕНО, когато спре токът за повече от 72 часа по цялата планета! Но пък дотогава ще са направени доста нещица за ликвидирането на така на така нареченият "либерален капитализъм"!

Струва ми се, че не ти е ясен проблема. Атаката беше насочена към DNS сървърите на "псевдо-анти-спам" компанията. Хипотетично, подобна атака би могла да блокира root name server-ите. A без DNS драги ми IT гуру интернет е 0. Струва ми се, че никъде не се споменава за физическа атака върху мрежата :) ...без ток, ядрен взрив...много филми гледаш ;)