Коментари - Учен твърди, че е изобретил ”машина на времето” | IT.dir.bg
назад

Учен твърди, че е изобретил ”машина на времето”

Ирански учен твърди, че е изобретил "машина на времето", с която може да надникне до осем години в бъдещето, съобщи в. "Дейли телеграф".

Обратно в новината

Коментари - Учен твърди, че е изобретил ”машина на времето” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

""Работя върху този проект от 10 години" - каза 27-годишният изобретател" Младежът се гъбарка и се кефи на реакциите.

Рони

и е фърлил веригата

А този "учен" дали ще издържи най-обикновен тест при психиатър? Съмнявам се...

Щял да предсказва продължителността на живота на индивида с 98% точност. Знам как го постигат. Ако има някаква опасност машината да не е познала за точния резултат ще се погрижи иранската революционна гвардия която толкова ревностно защитава първенството на иранските постижения във всяка област. Бум!

В момента в който т.н. машина а това просто е компютър с необходимата програма започне да се произвежда масово тя ще стане безсмислена тъйкато всички ще могат да предвидят бъдещи събития . Ето как една на пръв поглед грандиозна новина се превръща в най прозаична анализаторска компютърна програма . Друг е въпросът каква е цетната и . Мислите ли , че великите сили не разполагат с такива ,, зашеметяващи ,, открития . Определено ще представлява изключителен интерес за гледачките от канал 3 и другите подобни ...

аззз

така както е описано това не е някаква машина на времето, а просто машина за извършване на математически прогнози за вероятно развитие на едно или друго събитие в бъдещето по зададени параметри. Военните отдавна го правят с цел симулиране на различни видове нападения и т.н. Лично аз мисля, че е невъзможно пътоване във времето по следните прости причини: терминът време е измислен от хората за удобство, усещането за време е субектино усещане за стареене на вещите около нас т.е. материята ни тава това усещане за време. За да отидеш напред във времето трябва да си вземеш и материята с теб, а понеже няма как да го направиш ще отидеш в едно нищо, в което материята още не се е появила. Та така...

Това, което ни представят фантастичните филми е нелепо. Пътуването във времето има съвсем друг замисъл; Приема се, че в различни точки от пространството същестуват зони, където всички естествени процеси са забавени - движат се на по-бавни обороти. Ако даден обект попадне в една от тях, той ще започне да функционира на тези обороти, докато всичко друго извън зоната ще запази по-бързо темпо. И когато обекта, да кажем човек, излезе от "зоната на забавяне", той ще е много по-слабо променен, отколкото заобикалящата го среда. С други думи, минали са 40 години, а физически той се е променил само с 4, примерно. Или тоест, отишъл е напред във времето, но с еднопосочен билет... За такова място се смята Бермудския триъгълник. Наскоро четох една новина (естествено, може и да е лъжа), че патрулиращ кораб е намерил пилот от Втората световна, който се е носил на повърхността, вкопчен за отломка от самолета си. След като е бил прибран и разпитан са установили самоличността му чрез архивите, а той самият въобще си нямал и идея къде се намира...

Идеята е подобно на небезизвестната книга на Айзък Айзимов - Фондазията.

Закъсня горкия човек Apple вече го патентоваха това сега ще го съдят :)

Аааа и аз измислих таквоз нещо, ама търся сменник, щот тряя да се хвърлят много въглища, за заплащането ще се споразумеем ама за сега паре нема.

А може наистина човекът да е направил тази машина...

Сигурно мажината на времето му е показал, какво ще направят :-) !!!

Тоз май си прави яко пакет с топки...

Моите уважения към иранският учен и изобретател, но някой вярвали тука във форума на таз новина?

Рони

Аз ! Аз го изобретих, Аз съм иранския учен. Дори вчера те видях на машината, как пишеш този пост. За това седях днеска и те чакам да ти отговоря !!! Дори сега те гледам. Виждам как след малко ще си лягаш !!!

:) Да ти кажа, дано не е бил нощна смяна, че веднага ще те усети, че не си иранският учен. Те иранските учени са най-учените на света, защото един такъв беше изобретил и някакъв източник на неизчерпаема енергия и беше обявил дата, на която ще подари на човечеството своето знание, но нещо не се разбра какво точно е открил. :)

Там е работата, че още в мига, в който "предскажеш нещо с 98% сигурност" - бъдещето се променя напълно :) ФАКТ!

Да не забравяме ,че прабългарите са иранско племе ,мигрирало на изток и север и основало три български държави.

Не знам за твоето, ама нашо село е по на запад от Иран.

Предлагам в машината на времето да сложим доскоро управлявалите, които да не успеят да се върнат в реалността никога вече...

ИДИОТИТЕ КРАЙ НЯМАТ

Във връзка са това, което казваш, се сещам за знака на звяра "666" и как се представят толкова теории и хипотези, че на човек може да му се замае главата, но никоя от тях не звучи убедително. Та...веднъж попаднах на един англ. сайт, който без да е претенциозен посочва , че вълновият резонанс на човешката мисъл (мъзък) е 666 MHZ. Забележете, че в Откровението (Апокалипсиса) се казва, че числото ще е число на човек! За какво става дума ?! (Както казва старшината: Питам и не искам отговор!)

Рони

Величината херц, измерва брой трептенета в секунда. Секундата е мерна единица за време. Т.е. първата дефиниция за секунда е била 1/60 от 1/60 от 1/24 от денонощието. Нищо Божие няма тук, просто хората така са си решили. Човешката мисъл е "трептяла" със същата честота от преди човека да дефинира понятието секунда. Е сега ми кажи, ако хората си бяха избрали не 24 часа, а 10 часа за денонощие, тогава човешката мисъл щеше да тиктака с 1598,4MHz. Т.е. искаш да кажеш, че нещо Божие ни е накарало да изберем 24 часа за денонощието ни за да може нашата мисъл да щрака с 666Mhz. И м/у другото мисля, че си се объркал. Да не би да е 666 Hz ?

Не знам. Много зависи дали имаш склонност да мислиш фаталистично. Това, за което писах е супер лесно за обяснение. Показват ти числа и мерят всички възможни реакции, нещо като модерен калиграф. Сверяват с други данни и по алгоритъм определят най-вероятната последователнос. Като резултатите им бяха супер точни. Но, очевидно за да ви измъкнат кода, трябва да се подложите на експериента. Предполагам опита го бяха направили с чисто практическа цел, за да видят дали може някой скоро да измисли начин за хакване на кодове. Но това не е четене на мисли. Макар, че практическия резултат може да наподобява.

Нещата тепърва ще се разкриват и откриват (казано е в Библията). Този момък обаче се изхвърля и представя нещата в превратна светлина , нямаща нищо общо със заглавието на статията. Всъщност идва времето, когато човешкият език (такъв, какъвто го познаваме) ще отстъпи постепенно място на телепатията. Пътуването във времето е факт, осъществен от американци/руснаци и затова има публикации (е , не във в. "24 часа"). Съвсем скоро познанията ни за физика ипр. ще се променят драстично. ЦЕРН (в Швейцария) умишлено не казват с какво всъщност се занимават, за да не създадат паника и психоза. За всичко ставащо в момента в света (а то най-просто се свежда до екстремно ускоряваща вибрация на планетата и всичко случващо в/у нея - всеки го усеща , но не може да си обясни) има писани книги и те са достъпни за всеки, но хората не ги търсят, а предпочитат да се оставят да бъдат манипулирани и успивани, защото мисленето изисква усилие (обобщено от шопа в "Най-мразим да мислим".)

Рони

И в тези "написани книги" сигурно също е пълно с доказателства тип "има писани книги"

МУХАХАХА

Просто журалистите преувеличават. Имаше едно изобретение, което измерваше мозъчите импулси и предсказваше с определена вероятност важни комбинации от цифри или букви на тестваните хора. Например кодове на дебитни карти. А журналистите бяха писали, че машинка уж чете мисли. Дали от тези изобретения ще излезат машинки за четене на мсили и за пътуване в бъдещето - не знам. Но дори да са началото на нещо такова, то пътя изглежда дълъг поне няколко века. Иначе предположения можем да правим. С настоящата апаратура, можем да предположим с много голяма вероятост какво си мисли някой, особено ако е тъп като гьон. Също можем да прогнозираме определени тенденции. Но това не е като реално да четеш мисли и реално да видиш бъдещето.

Рони

Еми ще ме извиниш, ама ако машина "измерва" мозъчни импулси и познава някакви важни за индивида числа, значи чете мисли. Друг е въпроса, че не вярвам да е направено, но така или иначе това звучи по-вероятно от статията.

Не , не чете мисли. Апаратурата дава данни, хоарата ги разчитат. Идеята за калиграф е доста стара. Но това беше подобрен вариант, специално насочен към познаване на важни за лицето комбинации от числа. Новото беше алгоритъма за изчисление на вероятност, който при дадено натрупаване на данни, релано, наистина ви даваше кода. Стига да се подложите на експеримента естествено. За мен да се твърди че това е четене на мсили е ужасно преувеличение.

Рони

"пет до осем години от бъдещия живот на всеки индивид с 98 процента точност" Имаше един филм..... :) Значи ако сега ме интересува нещо след 16 години, трябва да си обещая след 8 години да питам машината за това нещо, а сега да я питам какво ще ми каже тя след 8 години и готово :) 98% => 0.98 * 0.98 = 96% точност :)

След 16 години?? Ти си двегодишен, понах ли :)

Рони

пона, начи си ти начи си поне четии

Ахахаха! Аятолаха ли му е показал как?

Али Реза се е объркал. Какво е писал за откритие е друго :) Как д аму противоречи на религията, то това религия ли е - насилие, дебилство до премала и пак насилие ... Вижте им жените, вижте им бита, къде се бъхтят постоянно? ...

Аз познавам човек който може да чете мисли. Когато не отдавна го попитах дали наистина може да чете мисли. Той ми каза че всеки от нас може да го прави и почти всеки от нас има спомен на разгадаване на мисли при определена ситуация. Единственото което е направил той е да задълбочи тези умения и да ги развие.

HaloFore

ама и ти буташ масло ....

подкрепям ! човека по рождение има доста способности , които обаче закърняват при всекидневното използване на компютър !

и аз останах без работа и почнах в турска фирма и се върнах назад във времето 150 години който не вярва да пробва

Проблема не е в турската фирма, а в повечето българи които сме мързеливи, виждал съм и самите турци как работят в тия фирми като пчелички

То явно зависи за какъв си се цанил. И аз съм работил в турска фирма и бях 10 години напред.

Действително е факт, че в последно време публикациите на ирански изследователи в авторитетна научна периодика се засилиха значително. Това обаче си е някаква тъпа пропагандна глупост, на която не си струва да се обръща внимание.

Само дето компютърната евристика не може да прогнозира дали ще те блъсне кола след два месеца... примерно.

И ето го мястото на онези огромни 2%!

Много огромни са, наистина. Защото почти всяко събитие в живота ти може да се предскаже едва с точността на въпросната кола.

Много славни имена са изковали славата си още през младостта. Както беше писал някой някъде, човек създава поразяващи неща, докато е млад, защото още не е знаел, че не е възможно да бъдат създадени. По-нататък най-често надгражда на тази основа ...

И аз съм изобретил машина на времето казва се дядова усуканица. Като я използваш се транспортираш автоматично в утрешният ден. Има странични ефекти като кадене, главобол и липса на памет.

При мен работи, ама наобратно. Понякога се връщам в миналото. Особено, като пия от вчера!

Коментиращите ... няма ли да намесите политиката на България в новината?! Излагате се бе!

Господиии, слез си прибери вересийте :))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!!

Първоаприлска на патерица? И при тези "98 процента точност" (или вероятност) разликата до 100% представлява най-големите 2%, които мога да си представя ...

пак грешка в превода ,става въпрос че иран е в машината на времетао и тя го държи две столетия назад от останалите

Дрън дрън на търкалета. Какво стана с невероятните открития, които щяха да излязат на яве септември месец.

На 27 год със 179 изобретения... Тц,тц,тц, къде били големите умуве. А това с китайците изби рибата направо....

И как така не знае на кого ще го продаде и на каква цена? Или може би няма да е в следващите 8 години :)

А бе, нали в Иран има смъртно наказание за наркотрафик? На тоя кой му доставя непрекъснато хашиш?

вълнуващо обаче преди да се направи машина на времето трябва да бъдат разбити всички представи в съвременната физика ако става въпрос за компютърен софтуер който изчислява вероятности звучи по-вероятно но пак е доста сложно е ще разберем ако в близките месеци до година иран и всички ислямисти в района придобият технологичната възможност да се справят с една малка държава а не както беше по едно време - тази малка държава да напляска половин дузина държави за няколко дни тогава ще повярвам

а може би машинката им е показала да не се занимават с малката държава в следващите 5 до 8 години, ъ.

ами ако само до толкова е капацитета на машинката повече ми звъчи като да са сглобили от онея черни топки който като ги разклатиш дават отговори

Тя държавата е малка , но населението и поддръжниците и са милиони. Даже и ислчмистите , неосъзнато я подкрепят.Чалми няма да я повалят. А други, за които колкото и да се напъват кръглите шапчици не се сещат :-)

Това май е като първата дама на Чеушеско по време на управлението му. И тя имаше подобна откривателска дейсност.:)

Не, тя успя да измери скоростта на светлината с отваряне и затваряне на капаци на прозорци, което си е далеч по-гениално откритие:)

Добре е да има повече такива статии...в мрачното ни ежедневие...(-:

много ми хареса края- за китайците! Гледайте весело на тези неща :)

Редактирано издание на 1001 нощи: Али баба и многомилионните китайци. :)

да не забравяме, че Аладин от приказката е китайско момче, нали..

Този е избягал от лудницата и го е предсказал преди 8 години!

Напомня на психоисторията:)

О, да :) ! Особено с тези "сложни алгоритми"... СПОЙЛЕР: Едната фондация е в Иран, а другата в Северна Корея...

Бъдещето може само да се прогнозира или планира , иначе без настоящето то не съществува !

Всичките мерки и трилионите, които хвърлят американцие, с цел да запазят статуквото може да се обезсмислят от човешкия гений.

Съгласна съм с теб, Борис! А онзи, който е сложил 'не харесвам' на този коментар, както и на моя преди това е ясно на кого симпатизира :-).

Аз сложих по един минус, защото идеята, че американците хвърляли долари за запазване на статуквото, може да мине през тиквата на изключително прост човек.

Е, нека бъдем реалисти и да видим какво изобретено в Америка ползваме всеки ден и какво открито в Иран! Като заповтаряте лошите американци виновни за всичко! Ами в тази голяма страна с 330 милиона население стават и хубави работи, има и добри хора - това спляпата злоба е бич за безпристарсността!

Интересни постижения може да осъществи една нация, която не се намира под контрола на Големия Брат!

Въпросът е дали въобще има някакво изобретение. Уважавам Иран като нация, но в последно време започнаха да преувеличават научните си постижения. Ако това, за което се говори, наистина е вярно, значи излиза, че този "учен" разполага със знания за реалността, до които никой все още не е стигнал. В противен случай, не виждам как би работило това устройство.

Това изобщо не може да е вярно. А пък по обясненията изглежда пълна смешка.

Свежа новинка, но липсва ключова информация - "и един мармот завива шоколада" :-)

Това с мармота почна да се изтърква като коментар - не мислиш ли?

"...и един мармот слага алуминиеви гръбчета на..." :-P

Не. Точно на място е.

Защо им са милиони бройки, когато една е напълно достатъчна. С нейна помощ ще бъдат спечелени всички джакпотове на лотариите по света, както и всички конни, кучешки и прочие залагания.