Коментари - Туристически космически кораб с успешен полет | IT.dir.bg
назад

Туристически космически кораб с успешен полет

Космическият кораб "SpaceShipTwo" на компанията "Virgin Galactic", собственост на милиардера Ричард Брансън, извърши успешен тестов полет, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Туристически космически кораб с успешен полет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Същността на марксизма и ленинизма е, че широки слоеве от населението - пролетариат са лишени от възможност за развитие и ако се ликвидират образованите хора и се съсредоточат всички усилия върху представители на този пролетариат , то би се изградила една пролетарска интелигенция , която не отстъпва на предишната. Сега тази теория предполага масови убийства , което някои среди наричат престъпление срещу човечеството, когато те са потърпевши, но обективно погледнато се нарича геноцид. Второто твърдение , че новата интелигенция може да замести старата е вярно примерно 80 - 90 % , като някъде в далечно бъдеще може и да стигне 100. Но най - лошото е, че има един период от време , когато новата интелигенция още не е създадена , а старата е унищожена и това състояние на спортен език е да минеш през туш. Имало е точно такова време в епохата на сталинизма и съвременни изследвания доказват , че хората в тази епоха са на нивото на най - интелигентните човекоподобни маймуни.

Чувствувам се задължен да коментирам някои твърдения. " Сталин пое Русия на дървеното рало и я вкара в атомния век" . Не е необходимо да се откажеш от дървеното рало за да бъдеш в атомния век. Например Пакистан има атомна бомба , но дървеното рало се използува. Куба в настоящия момент се връща към животинска тяга в селското стопанство , защото прави икономии на валута. Значи дали ще се използува дървено рало , железен плуг или машини зависи от пазарните условия. Това е така , защото ако земята се обработва с машини и добивите са относително високи, но трябва да се продаде цялата продукция за да се изплатят машините , торовете и горивата за машините , то едно бедно и многолюдно население по - лесно се изхранва с дървено рало. Та Сталин въвежда машинна обработка на земята , защото тракторните заводи са с двойно предназначение правят танкове или трактори. Все пак е можел да остави земята на селяните да я обработват както могат и да се хранят от нея , а да си направи заводи за танкове след като това му е била болката. Но той е искал да има алиби за насилствената колективизация и както показва историята съвсем не се е стремял да изхрани населението , а точно обратното.

И за нашите ГЕРБ депутати и управници трябва един такъв еднопосочен космически кораб!

Полет на космически кораб се подготвя с месеци. А мисията на совалката трае няколко дни. Според теб как ще успеят да подготвят друга совалка за 1 седмица ? Руските капсули се подготвят по-бързо ама могат да поемат само трима души екипаж. И пак нямаше да успеят да пратят 2 от тях (да приемем, че с огромни лишения, в МКС е можел да бъде вкарат още един човек). И защо ми приписваш думи дет не съм ги написал - да съм споменал "лекота" ? Според изнесената информация, тия в центъра дето са решавали са били на ръба на нервна криза. Как да кажеш на хората в совалката - не се връщайте, щото ще изгорите. Стойте в орбита докато ви свърши кислорода. Или - ще изгорите в атмосферата, ама все пак се връщайте. Едно е Аполо 13, дето са имали допълнителен кораб (лунния модул), друго е космическа совалка с дупка в термозащитата. Те и за Аполо са МИСЛЕЛИ, че е възможно да има повреда в щита. Но на екипажа на Колумбия даже не са им казали за възможен проблем. И затова, във всички мисии на совалките след Колумбия, след излизане в орбита, совалката се проверява външно за всякакви повреди.

гадни частници, изедници, долни капиталисти, сволоч... че не е жив чичко ти Сталин ти да видиш само на частници щяха да му станат... той и Волен Сидеров може да ги нашляпа.. и той не обича много много частниците... друго си е да си е държавно... :)

" Сталин пое Русия на дървеното рало и я вкара в атомния век"

" Сталин пое Русия на дървеното рало и я вкара в атомния век" Създаването на тежка индустрия е политика на болшевиките и на Ленин по принцип. Философията е проста след червения терор , завършил с елиминиране на всеки образован човек , който не е болшевик, болшевиките се страхуват от възмездие и попаднали в международна изолация, те форсират индустриализацията на страната за да има оръжие. При това те изпитват много големи трудности по отношение на кадрите. ( грамотните хора са почти ликвидирани) - " кадри решает все" Положението още повече се влошава , когато Сталин извършва чистка в редовете на партията и унищожава голяма част от партийната интелигенция. Та индустриализацията на страната е извършена с много големи икономически лишения, довели до масов глад и милиони измрели от недояждане хора. Това едва ли е някаква заслуга. Други страни са минали по много по - безболезен етап преминаването от дървено рало , към железен плуг и след това машинна обработка на земята.

" Сталин пое Русия на дървеното рало и я вкара в атомния век"

дали този кораб ще има 240 места за нашите депутати да ги пратим на екскурзия

Не знам за другите, но се радвам. Може да е бавно, тромаво, скъпо, но рано или късно летенето в космоса ще стане масово достъпно за хората.

Ами като чета коментарите тук и се убеждавам , за кой ли път , че не политиците и не партиите са виновни.Много сме тъпички и трябва да ни бъде забранено да коментираме всякакви други теми освен любимата тема на всички нас българите.Тя е БСП и ГЕРБ.И разбира се това води до неизлечимо затъпяване!!

интересно ми е винаги ли си депресиран или е само щото си самотен и никой не си играе с теб.

Не коментирайте,темата не е за БГ безмозачни.

Така е, безмозАчни са :)

И за нашите депутати и управници трябва един такъв еднопосочен космически кораб!

някой запознат ли е със спасителните системи на този апарат при повреда, например по крилата, на голяма височина. напишете.

Може и да има някаква защита, все пак дори совалките имаха катапултни системи.

буран-да, но американските нямаха- затова и никой не си спаси при двете различни катастрофи.

Добре ли сте, самолет извежда кораба до 10км и после той достига 100км.

Ами идеята е кораба като се освободи от самолета, да запали РАКЕТНИЯ двигател и за 8 секунди да достигне хиперзвукова скорост - над 4000 км/ч която скорост ще се поддържа над минута. Като най-голямата височина на която трябва да стигне е 100 км, след което ще започне да "пада". Какво му е странното?

претоварването няма ли да е опасно за някои хора.

Височината е 100 километра, а не 10. На десет километра височина летят пътническите самолети.

Самолета-носач го е извел на 10 км височина, след което кораба се отделя, пали двигателите и стига 100 км височина. Това е по-план. При този полет са тествали двигателя. При предните полети даже не са го и пускали.

Много ми е интересно как на разстояние 10 км от земята ще изпаднеш в безтегловност. СТРАШЕН ГАФ на редакторите! Между 10 и 13 км от земята летят повечето самолети!

Изтървали са една нула. Става дума за 100 километра, а иначе безтегловност при свободно падане има и от 100 метра. Висоачината няма нищо общо с безтегловността. Падането е това което предизвиква чувството за безтегловност. Космонавтите са в непрекъснато падане около земята. Това е същността на орбитата. Емил

пробвал ли е някой да скочи докато се спуска с много бърз асан-сьор? ;)

Ами те и НАСА (и не само те) използват специален самолет който лети на тази височина, "пропада" и хората вътре са в безтегловност за около 30 сек. Така ги тренират астронавтите. Правят по 10-15 "пропадания" на полет. А самолета не лети на повече от височината на гражданските полети.

безтегловност и най- вече дейности при това състояние се тренират най-вече в големите, специални басейни на NASA и в звездното градче. горката със самолетите е повече за опознаване на състоянието безтегловност и дали на кандидатите не им става лошо.

на самолета му викат the vomiting comet.

Авиото... ЧЕТИ БЕ, ЧЕТИ! НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ ОТ ЧЕТЕНЕ!

И при 10000метра пак може да се имитира безтегловност. Тръгва се като за лупинг но при определени градуси задържа щурвала и почва да тегли като увеличава тягата. Според зависи от витуацията се получава времена безтегловност но и "хоризонта" се свива до една точка и всичко в мозъка става "черно". Само летяли в такива ситуации знаят за какво става въпрос. А и по Нейшъл Географик показваха наскоро операция на апендикс в такива условия като хирурзите си застопоряваха краката в спецялни приспособления за пода. Инак за грешката допусната в статията си е чисто печатна.

май, не правиш разлика между претоварване и безтегловност

А вземете, като пишете нещо да вниквате в него! Само превеждате като овце. Как за 200 000$ ще те вдигнат на 10км. височина.

Цената на подобно пътуване струва "само" 200 000 долара. Срещу парите си космическите туристи ще се издигат на височина от около 100 километра над Земята и ще усетят какво значи да изпаднеш в безтегловност. ===== ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО СТАТИЯТА!?!!?

Той я е прочел, но ТОГАВА пишеш 10 км, не 100. После тихомълком са оправили грешката.

по скоро ще се издигнат до 100км. за да почустват безтегловност натюр, а не от горка. но това е трудно да се нарече косм. кораб- нещо като въздушен дисниленд.

Няма да са в орбита на земята.

На 10км над Земята летят пътническите самолети. Има нещо сгрешено в написаното !

Нищо сгрешено няма. Отделя се на 10 км и се издига до 100 :)

Ха ха оправили са го сутринта си пишеше 10км ;)