Коментари - Учени ще се опитат да възкресят мамутите | IT.dir.bg
назад

Учени ще се опитат да възкресят мамутите

Руски учени смятат да предприемат опит за клониране на мамут. Това стана възможно благодарение на направената потресаваща находка – на Ляховските острови край бреговете на Сибир бе намерено тяло на животно с отлично запазили се тъкани и течна кръв.

Обратно в новината

Коментари - Учени ще се опитат да възкресят мамутите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако вместо да се занимават с глупости - възкресяване на мамуни и тем подобни, руснаците ангажират обществената мисъл с теми като: повишаване стандарта на живот на руснаците; повишаване на производителността на труда на руснаците; борбата с повсеместния алкохолизъм, унищожаване на руската мафия и други общественополезни дейности няма да имат цена, но за нещастие те се занимават с глупости - съживяване на мамути, разработка на оръжия за масово поражение и други подобни простотии!

neXus

Недей да ги мислиш руснаците - стандартът им на живот е в пъти по-добър нашия. По-добре си гледай твоята кочина

А така, браво ! Тея учените най-посУе да свършат неква поУезна работа ! Тва мамута е гоУемо говедо, ено такова кат закоУим ше сервирам у моя хоремаг наденици, кебапи и кюфтаци цела година ! Па кой знай и кви тлъсти паржоли стаат ! Бая червено вино ше се изпие !

Ти си говедо!

другари и другарки, да ви прави впечатление, че последните 6-7 месеца все едни и същи теми и заглавия се въртят в сектор наука. и тази не прави изключение.

е и кво,нали вече има аутокад.....

Русия - родината на слона... :)

И какво? После всяка година на въпросния ден ще се поздравяваме: - Мамонт возкресе! - Во истину возкресе!

james

Дори и да успеят, мамутския вид само от този екземпляр няма да се възстанови. Ще им трябват два разнополови.

Ти не си ли чувал/а, че охлювите са едновременно и мъжки, и женски, но не могат да се възползват от това? (- кандидат-студентски бисер...)

Правят се селектирани кръстоски между слон и мамут по такъв начин, че се върви към създаване на екземпляри с повече гени на мамута. И след продължително време се получават почти оригинални мамути от двата пола. Както става с вълка и кучето - вълча порода.

Джурасик парк в Сибир. Само трябва да се пазят от пияници, защото е известен вицът "А има ли крокодил в спирт?"

След Мъмутъ шъ въскресявът Ленина и Сталина! Тувъ щело дъ стани 2017 гудинъ!

bohich

Всичката Мара втасала...само мамути ни трябваха...

Съответните учени с какво ти пречат на личния живот?

bohich

Всеки ден се разминавам с полу- и с пълни идиоти. Остана и мамути да се мотат по пътищата...

Всъщност, агресията на bohich е насочена към съседа, но него никой тук не го познава, така че... От известно време никак не му върви на човека - жена му ту 100 Евро си намери на улицата, ту кожено палто, а той само едни мъжки гащи си намерил под леглото - и те му големи!

Гледам високо-интелигентните мнения на мат'ряла по-долу. Спирам вече да се чудя защо едни могат ракети в космоса да пращат и мамути да клонират, а други вече 30 години една магистрала не могат да прокарат.

Я го дай малко по ведро бе, човек! Не виждаш ли, че хората си правят шега с поредния супер-дупер-топ научен проект? Нали не вярваш, че към настоящия момент някой може да създаде... мамут?

"Нали не вярваш, че към настоящия момент някой може да създаде... мамут?" Важното е, че те вярват и пробват - успешно или не - хората имат цел. Един от хиляда такива проекти да успее и ето ти прогреса в действие. Ако всички мислеха като теб още щяхме да сме в средновековието ... то като се замисля май България си е баш там.

Замразени дълбоко може да откарат много по-дълго

Тия са полудели. Да дойдат в българския парламент да избират. Мамути колко щеш.

понеже газта е на свършване, Газпром финансират клонирането на 5-6 мамута с цел да ги свържат към газопреносната мрежа и да компенсират недостига на газ.

Е то тогава от Газпром ще стане на Гъзпром...!

В руский язик буква "Ъ" нет.

Да, а руските генетици сигурно са пасли трева...

С тая козина... как ли ще им понесе Глобалното затопляне?! Или ще ги гледат из северните руские республики?!

Е-е-е, ти подценяваш таланта на съвременните дизайнери, сега! Колко стаж натрупаха вече в Холивуд по въпроса?! Щом правят вече молекулен дизайн, един мамут ли няма да изпипат като хората? А и кой е виждал истински мамут на живо, че да хване разликата с това, което ще му пробутат за мамут???

Пу един за мене! Ще ми оре нивката, завалията...

И ще го кръстят "Мани", а ако е женско - "Ели".