Коментари - Google ще дава лични данни на ФБР | IT.dir.bg
назад

Google ще дава лични данни на ФБР

Съдът в Сан Франциско отказа да удовлетвори молбата на Google, която оспорваше 19 искания на ФБР за разкриване на лични данни на ползватели на услугите на интернет гиганта.

Обратно в новината

Коментари - Google ще дава лични данни на ФБР | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага да затворят офиса си в САЩ, така както направиха в Китай, разлика няма голяма, дори сега е по лошо!

М'че то Гугъл от поне 2 години имат специален бакдор за ФБР към gmail? Нали от там им бяха влезли китайците (потърсете скандала и защо гугъл си затвори китайския офис)??

Друго си е да си признаят.

21 ви век - векът на свободата и демокрацията. Да живее цивилизавията и нейните производни!

Все едно са спирали да им дават данни..

Не заговарям веднага за някакви конспирации, но тези данни и информация могат да се манипулират... или съм гледал много филми, или всеки неудобен за "някого" човек може да му го нахендрат както си пожелаят...

Защо е това "ЩЕ"? Да не би до сега да не са давали?

Изпуснали са " продължи" след ще .

Изобщо не ми пука, че ще ми четат кореспонденцията. Други важни неща не сам качил, защото не е сигурно. Който го е направил, да му мисли.

Къде е Цацаров да се самосезира? Цецо го погнаха че подлушвал няколко мекици, а тук се прави в глобален мащаб.

Четейки коментарите по надолу се радвам,че има хора мислещи за това,което се случва в глобален мащаб!Новият световен ред е действителен процес,колкото и някой хора,които аз определям като "коне с капаци" да не ИСКАТ да проумеят.Дали защото така си им е добре,дали защото не искат да си напънат мозъчната гънка - тяхна си работа.Аз лично предпочитам да знам какво се случва около мен.Истината е,че кампанията за промиването на мозъци върви с пълна сила,а целта е власт и КОНТРОЛ над обществото!Тази статия е доказателство!Не ме интересува колко минуса ще ми дадете и колко хора ще ме нарекът шизофреник.Надявам се колкото се може повече хора да "прогледнат" и да осъзнаят случващото се около НАС!

Добро утро! Че той е действителност повече от 20 години! Всичките клубове негови подръжници- Билдерберг най известният са факт отдавана. Сега само остава да затегнат примката около вратовете ни!Само въпрос на време е!

Мдаааа... ето, че о официално нещата си идват на мястото. Тъжно... 1. В gmail ми е цялата лична и бизнес кореспонденция + цялата контактна информация за семейство, приятели, колеги и партньори. 2. В google disk за по-лесно и удобно съм си качил разни оферти, запитвания, копия от съдебни решения, регистрации, бланки, лицензи и пр. 3. В google календар съм записал разни събития, списък със задачи, рожденни дни на познати и т.н. 4. През google wallet си плащам месечните такси за 1-2 онлайн игри, а се е случвало да пазарувам и други неща през времето. 5. В google maps съм маркирал разни любими места и дестинации. 6. В google + е налице моята онлайн социална дейност + моите кръгове. 7. В Youtube google помни всички клипове, които съм гледал, а така също и използваните ключови думи. 8. В google latitude в реално време се показва моето текущо местоположение. (мога да изброя поне още 8 точки) Та като четете в момента не ви ли става малко страшничко? Много от вас самодоволно ще заявят, че не ползват тези услуги, че са анонимни и знаят как да присъстват незабелязано в мрежата. Добре, може и да е така, но вашата съпруга, децата и близки знаят ли как и колко информация да оставят след себе си? Абе въобще няма какво да се самозалъгваме, че сме свободни. Много отдавна сме описани чрез някой аналитичен софтуер, кой сме, какво сме и къде сме... а може би и какви ще бъдем.

10. И десето търсачка на Гугъл ти знае и мислите още преди да си ги помислил и тя ти знае всички търсения. 11. Пък Андроида ти знае и устроиството и къде се намираш и кой го ползва и т.н. Има и още но дотук това е достатъчно да му настръхнат косите на човека.

на мен пък никога не ми намира точно което трябва , относно телефоните гсм до 100 лв пак се знае при коя клетка си но поне не ти снифат цялата информация от телеком оператора . реално тази информация се ползва по скоро за статистика по скоро от колкото персонално

Сега се прокарват подобни закони и в Европа - разликата е, че всички подобни данни се съхраняват от Интернет доставчика ви... Няма вече анонимност в Интернет... a "безплатните" cloud услуги са навсякъде...

А на сайта на dir bg се запомнят всичките ви посетени статии, коментарии, плюсове/минуси на името на вашия Интернет адрес (с вашия Интернет доставчик... с вашето пълно име, адрес, IP телефон и т.н)...

Добре, че не влизам тук от вкъщи, нали?

Ами не е само при Дир.бг е така. Всички собственици на сайтове използват различни методи да изследват поведението на собствените си потребители и на база това изследване се създават концепции за бъдещото развитие на сайта. Идентифицира се аудиторията, прави се статистика за посещенията на различните раздели, изследват се нагласите и реакциите на потребителите, преоценяват се приоритетите на различните услуги - някой отпадат напълно или се добавят нови. Абе въобще това си е бизнес, който си иска своето обгрижване. Лошото идва от това, че тази информация много лесно може да попадне в "трета страна". Във всяко едно "privaci policy" има поне 3-4 опции, при които потребителят може да бъде изтъргуван абсолютно "законно" и "честно".

Според мен, в това няма нито сензация нито нещо лошо. Борбата с тероризма не трябва да среща никакви пречки а само подкрепа със всички възможни средства. Никой не се е залетял да ви шпионира вас, нито ги интересува с кой си говорите, какви снимки качвате от сватбата на шурея. Хайде стига с тая параноя, всички сме на пангара и без това.

Такива недоразумения като Цв. Цв. се срещат не само в България. Да си спомним например аферата "Утъргейт". Изобщо не се знае какво се случва със събраната по всякакви начини информация. И колко дълго време ще се пази. И как могат да те "цакат" по всякакъв начин с нея.

Когато населенеито е от телета, се налага да има Цв. Цв. Ако е от мислеши хора, самият Цв. Цв. няма да ее този, който е. Но съм уверен, че Цв. Цв. е спасил мнго имущество, здраве и животи на българи, докато е компенсирал с подлсушване липсата на съдебна система в България. Все пак престпността спадна до невиждано ниски нива, вместо да се повиши, както е закономерно по време на криза. ако нее беше така, сега щяхте да квичите не срещу подслушвания, а срещу огромна доминираща престъпност. нашия блок го ограбваха 2 пъти годишно. От 3 години няма грабеж, няма и в околните блокове. а в Швейцария се е покачила престъпността с 10%, понеже е криза. Трябва да сме умни и да обрботваме в преценките си всички обстоятелства. Да полгеднем дали съдът си върши работата и да се сетим, че ако и цветнов не беше свършил добре работата си, сега щеше да е МНОГО ЗЛЕ. Вместо това става по-малко зле. Бавно, а също и под невероятна негативна агитация, което за глупавия човек е достатъчно , за да му се стори много зле. А то от много по-зле става по-добре. Реалността го показва, но глупаците са манипулируеми.

Браво младежо такива граждани тябват нам. Иначе накъде ще е докараме. Не боите се ние събираме тихо и кротко ;) Как ще я ползваме това е лесно там закони няма никой не може да ни каже какво да правим с нея. Можем даже да сложим твоето име като титуляр на досието на БенЛаден, естесвенно погрешка нещо сървърите се омотали :)

Няма страшно, веднага след екзекуцията ще поправят грешката ...

Ако тръгнеш да си отстояваш правата и да искаш електроразпределителните дружества да дават точни отчети как формират цените си и ти ще станеш терорист и докато се осъзнаеш ще бъдеш в киреча, защото си имал "наглостта" да оспориш правото на печалба на мултинационална корпорация. Утре от някоя филмова и музикална компания ще поискат да строят собствени затвори и да имат право да те арестуват, осъдят, конфискуват цялото ти имущество и затворят в техен затвор, само защото ПРЕДПОЛАГАТ, че си свалил МР3-ка. Стига глупости - посягат на личната ни свобода в името на измислени проблеми. Службите имат достатъчно други техники да залавят престъпници, а най-малкото е преди да поискат информация това да стане по съдебен ред - другото е жестоко нарушение на човешката свобода и права!

за какъв тероризам става на въпрос? значи трябва да се намери достатъчно ефективно противодействие на разработките на специалистите на "онези фирми"!!!

"Тези, които се отказват от свободата си заради сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност." Бенджамин Франклин

На usera и всички Андроид фенове. Да ви е честито. НЕ че другите не дават, но Google-то дават най-много. При тях на практика почти всички бази са свързани. Знаят почти всички навици и деиствия на потребителите си. И ФБР го знаят това и затова им ги искат. Според мен делото е не затова дали да им ги дадат а затова, че ако могат да ги накарат да си плащат затова.

Дават най-много, защото имат най-много потребители ;)

Имат най-различни услуги с тази цел, както е описано по-горе. И освен това те предоставят данни на всеки "рекламодател" който си плати. Та те така си правят отдавна и сега сигурно ги е яд, че трябва на държавата да дават безплатно ;)

да се насочим към чайна!

И като го знаят какво? Те не смеят да влязат в цели квартали, камо ли да предотвратят нещо.

Сега поне е официално..