Коментари - Мicrosoft, ФБР и 80 държави срещу ботнет мрежа | IT.dir.bg
назад

Мicrosoft, ФБР и 80 държави срещу ботнет мрежа

Компанията Microsoft и агенти на ФБР съвместно с властите на 80 държави започнаха съвместно да разследват дейността на хакерската мрежа "Citadel Botnets".

Обратно в новината

Коментари - Мicrosoft, ФБР и 80 държави срещу ботнет мрежа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майкрософт + Вируси = Вечва любов!!!

в Русия съм, в Русия съм .... :D

За бот-нет мрежата, че е реалност вярно е. Но за да се хакнат банки в днешно време ви уверявам, че е ПОЧТИ невъзможно. Да ти открадна данните от чипирана кредитната карта е много лесно. Да изпратя зипнат файл с ключ примерно по скайпа в Аржентина през кракната безжична мрежа също е възможно. Не виждам логиката в случая за бот-нет мрежата (зомби мрежи). Предимно се ползват за д-дос атаки.

Както се казва и киберпрестъпниците преди да станат такива също са били ...хора !

Яворе, Яворе идвай да спасяваш положението . До теб пак опряха . Ама се криеш като мишок някъде , като катурнаха шефоветет ти .

Това за Ботнет мрежите е пълна глупост. Там се събират кибер престъпници много добри в уменята си за пренасочване на криптирани връзки по цял свят.Използват се не рутнати компютри с висока честота на сигнала. Бежични транспрокси системи и различни машини генериращи кодове за достъп.Файловете се правят в прости рар формати криптират се на битове и с най прост лаптоп някой чете кодовете на банкови сметки от кайманите.

Много филми гледаш моето момче.

Смешко..... Трай си....

Както се казва и киберпрестъпниците преди да станат такива също са били ...хора ! Ако наказанията за киберпрестъпления станат ,, модерни ,, като например ,, членовредителни ,, може би и най смотания кибер юнак би се замислил пред алтернативата да остане с едно чуканче вместо длан .

Да не се окаже, че основната база е в гр. Редмънд, САЩ...

Та питам се защо ли я събират службите тази информация и от Маикрософт и от Гугъл, като е очевидно че не могат да се справят сами с нея.

Време е Боко да се направи на компетентен да се посмеем малко. Може и цвъки

Чакам светилата, гениите, професорите и т.н., които са на светлинни години от специалистите по компютри и такива по компютърна сигурност ДА СЕ ИЗКАЖАТ, че ми се чете нещо забавно днес. Вие сте!

"Microsoft предполага, че киберпрестъпниците имат бази в Русия или Украйна, защото в тези страни не са регистрирани вирусни атаки." - Страшна логика. А не може ли по-скоро в тези държави да не ползват компютрите си и в тоалетните, затова не са толкова уязвими? Не виждам защо Майкрософт се оплакват, като те пишат бъгав софтуер, позволяващ на хакери да хакват. Защо няма ботнет от макове?

Един от най-големите ботнетове беше за МАКос.

И нашия CentOS за 2-3 дни беше бот :)

Анонимко , ти наистина ли си толкова наивен или е само временно . Това е като с нашите т.н. записи всички говорят , че са подслушвани но такива записи няма а се появяват записи на т.н. подслушвачи ... тъпо нали ?