Коментари - BlackBerry отчете огромна загуба - $965 млн. | IT.dir.bg
назад

BlackBerry отчете огромна загуба - $965 млн.

BlackBerry, която наскоро обяви продажбата си, излезе на червено с 965 милиона долара за второто тримесечие на финансовата си година след загуба от 84 милиона долара за първите три месеца.

Обратно в новината

Коментари - BlackBerry отчете огромна загуба - $965 млн. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Блакбери е най-добрия телефон на пазара но понеже не очакваха другите играчи да дръпнат за толкова кратко време толкова напред сами си вкараха автогол.Спряха и сега вече не могат да излязат от положението в което сами се набутаха

Toni

Хич не ги разбирам тия 'техники"! Пфф.

Като не ги разбираш, карай си аудито и не се главоболи. Остави ги другите да си харчат парите за глупости.

в терористичните изделия които произвеждали имало чипове убиици с чиято помощ свалили самолети

как разбраха колко е загубата - спечелили са ги тия милиони та са ги загубили

Тъп си та дрънкаш. Загубата си е чиста загуба. Инвеститори са вложили тези пари в компанията и тези пари вече са загубени, похарчени, изчезнали и няма приходи, които да ги покрият, защото Black Berry изпаднаха от пазара поради мудност.

Кво е яко! Някакво си BlackBerry отчело загуба от милиард... Ако тук сумата от загубите на цялата икономическа съвкупност стигнат до 1 милиард, утре ще се гоним по улиците с вилици и ножове... Но не, капитализъм - лошо. Трябва си социализъм за да има прогрес и електрификация. Без социализъм - няма електрификация.

BB загуби страшно много с пускането на новата ОС. Пускаш телефон с ОС предназначен главно за служенен и да нямаш няколко месеца синхрнизация на контктите с пощенския клиент през BB link ми звучи мега несериозно.

Не е лесно в преходен период. Новата ОС ББ10 е страхотна, но се доразвива в движение. В началото имаше наистина проблеми идващи от новата ОС. Сега вече е стабилна и започна да се пълни с всичките необходими приложения. Аз лично имам всичко, което го имам и за Айфон и Айпада. Батерията е много добра, особено на Q10. Наистина е необяснима липсата на реклама и популяризиране. Например Мтел предлагат и 2-те нови устройства, но капка не ги рекламират, препоръчват и даже ги няма като мостра ?!?

Android и iOS канибализират мобилният пазар. Никой няма да седне да дава пари за да популяризира устойства с маркет под 1%. Същото нещо е и с MS - много рядко някой се излъгва да закупи таково устройство. Единственият начин за реклама на ББ в момента е като самата компания направи продукт, който да се саморекламира, така че потенциалните клиенти да изискват от местният оператор или магазин да имат наличност. Когато няма търсене няма да има и предлагане.

За микромеките не съм съгласен - няма кой да купи прозореца, защото не става за мобилни у-ва, а не защото има по-нисък пазарен дял.

Чети законите на маркетинга и ще разбереш. На един пазар в дългосрочен план остават двама играчи. За останалите остават трохи. Няма луди хора, които да си купят black berry при липса на приложения и няма луди девелопъри, които да рискуват да учат Black berry ОС и да търсят работа, при положение, че могат да си намерят лесно с Android или iOS.

Е кое толкова важно приложение липсва за ББ.? Безсмислицата инстаграм? Че и тя до края на октомври ще е налице. Липсата на приложения е един наложен фалшив рефрен. А между другото, там където айфон и Самсунг аипад нищо не ловят, ББ има обхват. И на уайфай и 3г. Много по-добър обхват. Аз съм на 42 и не ме бОли за енгри бърдовете ;)

Под "много добра" батерия се има в предвид, че не я зареждаш повече от 2 пъти на ден ли? Да не говорим, че BlackBerry Link и "стария" BlackBerry Desktop са практически несъвместими ... тотална недомислица, изглждаща шаренко е 10-ката

Това е супер телефон но покрай черният пиар и разбира се зомбираното apple и андройд общество просто нешата се влошиха....и да така е няма софт за тях.Друг е вапроса,че след година пазара ще се насити на ябьлки и андроиди

Хубави са z10, но нямат софт.Определено тва са тилифони родени да са само служебни.Не стават за фън, колкото и добри да са като изработка и OS.

В България това нещо няма бъдеще. Причината е, че телефона е направен с идеята да се върши работа през него, а не да се слуша члага и да се гледа порно.

имах Totch. купих Z10 за 1000лв и го продадох за 500 след 5 дена ползване. с BB10 и махането на BIS отрязват средните компании, ако нямаш BES- гориш. купих нов TORCH за следвастата 1 година ... после сте видим

аз пук след болд9700 преминах ба я10 ис смея да кая, че е невероятна изработка и бачка супер. имам колега с з10, които сущо е супер. могаи в детаили да опиша добрите страни. за информаця имам в кущи и ипхонечс и ипадз, та не е като да нямам предтава. блакберръ просто не са апарати за лиготии. имат си друга целева група. отделно има целенасочено натискане на операрорите кум аппле и самсунг, защото всичко чинно снасят на биг бротхер. аз лично препоручвам бб10 искрено. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За умрелите или добро или нощо.

бб ис ок телепхоне, но никож не пише аппс за него. имам един служебен дето се мотае в чантата, за служебен да си четеш е-маила става но иначе не. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма коментари?