Коментари - US-администрацията сваля ”Касперски” от компютрите | IT.dir.bg
назад

US-администрацията сваля ”Касперски” от компютрите

Администрацията на Доналд Тръмп нареди на държавните ведомства на САЩ да махнат софтуерните продукти на "Лаборатория Касперски" от компютърните си системи.

Обратно в новината

Коментари - US-администрацията сваля ”Касперски” от компютрите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Е, кЪк да не си купиш софтуер на "Касперски"?

Щом се отнася за компютри на държавната администрация и подобни ведомства - тази постъпка е нормална и правилна. Поначало в подобни компютри трябва да има много малко неща, които да са под строг контрол.

Добре че поне пак не написахте нещо от рода на "Америка забранява Касперски в магазините".

Мрачни години настъпват в Америка. Мракобесие. Това ме радва. Когато Боговете искат да накажат някого го лишават от акъла му. Явно Боговете искат да накажат или дори ликвидират Америка като я оставят във пълна власт на нейната лудост и идиотизъм. Съгласен съм с Боговете. Амин!

LOL, ти да видиш какви руски слуги специалисти по свободата на хората се навъдиха ей. Отде ви изравят бе.

Комунист да казва 'Амин' - тука има на 100% замесен финансов интерес!

Касперски сваля US-администрацията от компютрите.

А според мен Путин е наредил на Тръмп да ги разкарат, защото не могат да си прокарват вирусите от нея.

демократично моля ви се...по краварски така да се каже

Аз пък ще сменя Симантек, за който плащам вече 12 години по 10 лиценза всяка година, а те не благоволиха да сложат държавта ни в списъка с поддържаните държави, та плащам през Великобритания. И без това като разбрах, че Симантек си затварят очите за шпионски продукти на държавни структури, докато Касперски не.

касперски по-принцип отказаха /и блокират/ опитите на фбр, и тям подобни, за достъп чрез зловреден софтуер. Не се ли сещате защо администрацията от години е ползвала касперски, и аз да бачкам там и аз не искам да бърникат и манипулират информацията в служебния комп секми поръчкови служби извън президентството.

Значи, до сега Касперски нюхал из федералните секрети. Вече няма да нюха. А информацията, която Касперски е източил до сега? Не е важна или не е изтеглил? Абе, американските граждани дали вярват безрезервно на всичката тази плява?

Бате, вярват на всичко, което им се каже по ТВ или по радио. Западняците са с толкова промити мозъци за враждата м/у Изтока и Запада, че само при споменаване за съмнение във властта и почват да гледат враждебно. Който се съмнява в Тръмп, Меркел, новия Оланд с бабата или английската кралица е враг!!

Пък тука, видиш ли, хората са наред с мозъка, па затова избират един некадърник за трети път.

И къде точно, мамин, са будните непромити мозъци де зобат чиста и неподправена истина? И още по-важно - защо не си сред тях а се хабиш тука нахалост?

Каква реклама само правят на Касперски!

четете: "Immediately after Kaspersky Lab released this fix to protect people and their Microsoft software using computer devices from this CIA backdoor, this report further details, the FBI began nighttime raids against this companys employees living in the United States, and then went on a vicious campaign telling private companies in America to no longer use the Kaspersky Total Security anti-virus programme because it was an unacceptable threat to national securitybut with no one in the US offering any proof to substantiate this outrageous claim."

CIA - catholic intelligence agency... Винаги там трябва да търсим корена на злото.

За щастие не съм интересен нито за ЦРУ, нито за КГБ :D Но е хубаво да имаме едно на ум, че кибершпиониране има.

Ми ако бачкаш някъде за 5 стотинки на час няма да си интересен. Но не бих го нарекъл чак такова щастие.

Ал

Крадецът вика "дръжте крадеца"

Касперски ги шпионирал? Алабаланици. Руснаците имат хиляди агенти (американци) из американските служби, които им донасят дори с какви прашки ходи секретарката на шефа на ФБР.

Може и самата секретарка да им снася инфо, ;-)

Така е разбира се. И при цялата подривна дейност дето вършат по света - достигнала невиждани успехи при Путин, никой не може да му отрече резултатите постигнати в саботажа на цивилизования свят - виж ги къде са, все там, все същата феодална мизерия.

друго си е да се изпърдиш така по капиталистически так ада се каже постиндустриално и либерастко...много е яко

Колко си прав само. Даже шефа на отбраната им се казваше Михаил Чертов, но отде да знае американския висококултурен мозък що за име е това. Викат си му Майкъл и това е.

Говедата ще станат още по-примитивни.

Руснаците са доста по-големи говеда, а българите ги бием и руснаците и американците.

При нас е имало геноцид над аристокрацията от турско, през руско, та чак до днес. Та е обяснимо. Но за тия другите споменати обяснението е само едно - в гените.

геополитика и протекционизъм в действие, газ пикаят краварите, Касперски им предложи да им предостави кода на антивирусната за да се убедят краварите, че няма нищо което да ги "подслушва", но краварите логично отказаха, защото ако се бяха съгласили съвсем нямаше да има повод да се "съмняват" и да си измислят имагинерни причини за гореспоменатато решение. Жалка краварска картинка.

Бе дали е само за тва...?

Ако причината е наистина е това, което казват то е голяма смешка - толкова години са ги оставили да вилнеят по всяка машина. Но системата на западния свят е най-силна именно защото е приспособена да преживява ширеща се навсякъде вопиюща некомпетентност; подобни глупости във феодалните системи се наказват просто с рухване на режима. В цивилизования свят ще побутнат тук-таме, тоя-оня и ще си карат нататък по задачите.

То по тая логика и Интел, Майкрософт, Фейсбук, Гугъл, Скайп, ,Dell, HP и пр. са агенти на американците, и трябва да се ограничат до минимум в дейността си по света?

Да - ако не искаш да те шпионират. И ако имаш опциите да ги елиминираш разбира се....

параноици,се онова кривото им пречи

че Касперски са открили вратичка за следене от ЦРУ в Уиндоусите и са направили кръпка за нея. Затова надават вой. "US Explodes After Russian Company Closes CIA Backdoor Embedded In All Microsoft Software"

Абре запари му на Тръмпа на задните части! Сега каквото и да си говорим Путина му удари едно рамо в тая предисборна кампания! Ама това хамериканското ЦРУ май май го виде и сега ше се види кое и как! Ма това с махането на касперски ми се струва поредния кьор фишет от страна на Тръмпа да докаже, че не е имало подкрепа от страна на Путина и Русия! Еми играта ше е интересна!

А Тръм му отговори с ритник в топките

Абе ритник ритник ама то малко като след дъжд качулка!

Я си помислете, ако НАИСТИНА съществуваше някаква реална опасност, дали щяха да им дават 30 дни да пишат справка, 60 дни да изготвят планове и 90 да ги премахнат? По-скоро заповедта щеше да бъде с подобни срокове, само че в минути, не в дни.

Глупости, така става тая работа за един ден.

Истеризацията е налице, а сезонът за лов на вещици - официално отворен... Всъщност, нищо ново - повтаря се една история от 50-те и 60-те години в САЩ, допринесла и за оправданието на Студената война. Нека не забравяме, че има хардлайнерски политически лобита, на които им е поръчано да инспирират доктрината за вечния враг, с единствената цел финансово и властово облагодетелстване на определени финансови и военно-промишлени кръгове. Такава е играта...

нищо лично. Просто хигиена на бизнеса.

Нали си искате родното бе, водкаджии! Затва плешивеца си самоналожи санкции! И США си искат родното! А ежти моркова сега! ХАХАХАХАХА

Китай не може да купи завод за полупроводници, руска фирма не може да продава на държавна администрация на САЩ!!?!?!? Ето ти свободен пазар и демокрация!

С кой акъл са си инсталирали руски шпионски 'антивирус'?

Какво да кажем за Google Chromе с трите стилизирани шестици и окото по средата? За социалните мрежи, за безплатен антивирусен софтуер и за хилядите други програми, които поддържат постоянна интернет връзка с кораба майка. Тези шмекери като лъжат себе си ли искат да лъжат или се надяват да има и излъгани сред слушателите на небивалиците им.

Може да са девятки.

Голям лов на вещици са си спретнали. Параноята обикновенно ходи по хора с нечисти мисли и съвест.

Мурзилките да си го инсталират шпионажа на Касперски у Сибир на Байкал процесорите.

Касперски (човека, а не програмата) през 1987 година е завършил висшата школа на КГБ (така се води) със специалност инженер-математик. Работил е във КГБ и след това във ФСБ (федерално бюро за безопасност). Формално е напуснал от там но публична тайна във Русия е че Касперски работи със ФСБ по различни проекти. Например през 2009 година е работил по секретен проект както той е споменал"по большой просьбе с Лубянки". Касаело се е за програма за защита от DDOS атаки със двойна фунция.

А къде да работи експерт по сигурността? В "Плод и зеленчук" ли? В Щатите такива като Касперски да не мислиш, че отказват държавни поръчки за милиарди и не поддържат връзки със службите? Американците можеха да изтеглят продуктите на Касперски, ако имаха доказателства за шпионаж (а повярвай ми, те могат да намерят, ако съществуват). В сегашният му вид, това е ЛОВ НА ВЕЩИЦИ! Събудете се! Спите вече цял живот, а той почти мина!

ББ го е измислил - ИТ специалистите да садят картофи и да стават овчари ..

а Майкрософт Гугъл и Епъл -официално работат за АНСА и още дузина американски силови служби.В САЩ броя на полицейсти е и силови служби е 15.Няма др.такава държава в света.

Работил е с ФСБ по осигуряването на информационната безопасност. Все пак някой трябва да свърши и тая работа. Това не означава, че софтуерът му е спайуър или подобно. Той дори предложи на Американският конгрес да им даде кодът на софтуера, само и само да докаже, че не е свързан с ФСБ и не е шпионски. Според мен всичко е въпрос на политика, от което страда един частен бизнес.

Да пукне Шорош, другото няма значение.

Параноята никого не е довела до добър край. Но тъй като става въпрос за дела "зад океана" - ще има зрелище, ако не друго...

Каква параноя, това е бизнес!

А какво правим с гугъл ? Един от създателите му е руснака Сергей Брин.

Питай германеца Тръмп

Всичко е номера! Сега някоя американска програмка (платена,разбира се) ,ще трябва да поставят и готово. Програма на фирма,свързана с еди -кой си от Белия дом,или от предизборния щаб (както най-често се случва там).Схемата е ясна-:)))

Тя нали касперски е безплатна...

Платена е. Но е и една от най-добрите.

Не си ме разбрал(а). Няма значение каква е Касперски. Нея я махат.Има значение ,каква ще е следващата ,и от Федералния бюджет едни суми ще бъдат преведени към едни други сметки...-:)))

Искам да видя "ответните мерки" на алкофолиците - да махнат от компютрите си всичкия американски софтуер като започнат с операционните системи! После да махнат и компютрите, накрая и интернет! Русофилите дето след малко ще налазят да не ползват gps вече понеже Пентагона записва всяка тяхна крачка! :))

Отдавна масово се ползва ГЛОНАСС и е в пъти по точен от стария GPS.

Глоснас не работи. Затова спешно се канят този месец да качат заместващи сателити.

Самите американци все по-рядко използват бъгавия Майкрософт, дела им в ОС намалява постоянно.

Аха. Минават на руския iOS нали?

Компютрите МАСОВО се произвеждат от Китай, та какво се прави в САЩ?

Ама се мислят в САЩ бе глу*пак.

ГЛОНАСС е по-точна от "Джи пи ес" ! У нас се използва основно за специални нужди. Например най-точните и надеждни уреди при очертаване на терени,земи и пр. работят на Глонасс ,просто няма измислено по-добро, само тези двете са,а ЕС за съжаление все още няма своя система. Спомням си,че преди години Русия предлагаше на ЕС съвместна разработка на такава система,Европа отказа. Защото това е много,много скъпо дело и никоя сама държава не може да го осъществи (единствено САЩ дотогава го бяха сторили). ЕС отказа (под натиск сещате се откъде),в последствие Русия си изработи ГЛОНАСС ,а Европа късно се усети,че е прецакана в света ,след като и Китай обяви,че се опитва да си разработи собствена система. Европейската все още не е готова,но се работи по нея. Така че,засега на земята са само двете -тази на САЩ и тази на Русия. Това са и двете единствени държави на света,които разполагат със свои системи за космическо разузнаване сега. А без такова в днешно време,никой не може да спечели война например!

като начало Глонасс не е по-точна от GPS, първата има хоризонтална точност до 5 м втората до 2 м (максимална при идеални условия). Неслучайно навигациите често комбинират двете за да получат по достоверни данни. стане ли въпрос за война тия сателити са първата цел. САЩ, Русия и Китай разполагат с ракети способни да свалят спътници, а спътниците няма как да бъдат защитети (за момента). Те ще са първата жертва на евентуална война в която две от горните три страни са противници. Ако можеш безнаказано да бръкнеш в очите на противника си, разбира се ще го направиш.

Само за информация, може да си използваш GPS, но само по това никой не може да те засече къде ходиш.

Руснак ли е не може да му се има доверие.

български лизач на хамерикански задници ли е - 100% може да му се има доверие, че е тотален малоумник. :)

матросов пак се метна да защитава руснаците. лизачо, лизачо...