Коментари - Интернет тежи 50 грама (видео) | IT.dir.bg
назад

Интернет тежи 50 грама (видео)

Математици от научен канал на YouTube изчислиха, че цялата маса на интернет е едва 50 грама, т.е. приблизително колкото тежестта на една голяма ягода. А информацията в глобалната мрежа тежи по-малко от една прашинка.

Обратно в новината

Коментари - Интернет тежи 50 грама (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

информацията, смислена или не, тежи по-малко от една ягода. Да допуснем, че информацията на човечеството тежи колкото една ягода!!! Всичко друго са лайната на човечеството!!! Егати големото творчество!!!

На тези дето се правят на големи умници и твърдя, че "изследването" е голяма работа ще обясня - ЕЛЕКТРОНИТЕ СА СИ ТАМ и си тежат независимо от това дали носят информация или не! Те не се "пъхат" допълнително, за да може Интернет или Киндъла на този псевдоучен да натежи. Учете електроника. Информацията се съхранява в две състояния - нула или единица. Независимо от състоянието броя на електроните е един същ. ... Не ми се обяснява повече. Четете и учете.

и що не го написа тва още първия път... като се дава мнение, обикновено се дават и доводи.. иначе мнението ти си остава тъпо дори и да го споделят още 1млрд души.

Усвоители на кинти има навсякъде!!!

Колко % от четящите тези фантасмагорий ,мислите, че знаят говорим английски, та сте оставили този сладкодумец да си говори сам като лудите. Ами поне можехте да пуснете някакви субтитри....Важното е да се пълни IN пространството!

На мен пък ми беше интересна статията и видеото ми хареса. А на такива като вас, по-долу коментирали, им се вика тролове!

Евала, пич!

Преди да си изс*ирате малоумните коментари първо прегледайте за какво става дума, какво се изчислява, като ви е толкоз трудно да осмислите как аджеба се изчислява теглото на информацията. Казали са го достатъчно елементарно. Ама вие сигурно сте толкоз прости, че даже не подозирате, че всичко е изградено от едни дребни нещица и в действителнот няма нищо солидно.

Хората просто умеят да се забавляват, за разлика от злобните балкански субекти от предните коментари... В крайна сметка какво толкова е станало? Да не би от вашите пари да са взели?

Само да питам кой кретен е спонсориал това изследване.. или важното е да се усвояват едни пари.....

Питай си. Ако имаше мозък за по-малко от минута и сам щеше да намериш нужната информация. Ама то пък е свързано с писане на разни думички в гугъл, че пък и трябва да натискаш едни линкове, че после пък даже и да четеш. Не е за тебе а? Важното е да има умници кат тебе. Пък ти ако можеш усвоявай и ти пари бе. Да не са ти ги взели от джоба.

то по-скоро да се чудиш кой малоумник е решил, че информацията при електронно изичслителните машини има маса?!!?

Микаш електроните нямат маса... Атомите също абе изобщо нищо няма маса освен гъ... з ти явно. Разбира се гъ...за ти не е мозъкат ти. Лелелелеел нямам думи. Специалисти сте ей...

Задръстеняци! Според една шега от 70-те години на миналия век Джокондата е само 200 грама размазана боя...

И връзката между ония глупости за боята, джокондата и съставните части на материята е.... ? Освен тъпия ти коментар естесвено?

Да се чудиш кой им плаща на тези заплатите, за да изчисляват никому ненужни неща.

Сами си ги изкарват

Не на всички хора интересите им се свеждат до чалгата, турските сериали, ракийката и комшийката...