Коментари - Швеция пуска рекордно бърз интернет | IT.dir.bg
назад

Швеция пуска рекордно бърз интернет

Интернет с рекордно висока скорост свързва два шведски града. Новата технология бе демонстрирана на кибер форума DreamHack от компаниите Cisco и Telia.

Обратно в новината

Коментари - Швеция пуска рекордно бърз интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вземете тези дискове: fusion io iodrive octal има/няма 4.4 GB/s скорост на запис. link 60,000 евро/бройката

А бе умници, да бяхте направили нещо подобно. Твърди се че филм може да мине по тази връзка за толкова време - хипотетично. Браво на шведите за рекорда! Ако имате оптика до дома, може да го запишете на РАМ диск, между другото, но това не е акцентът в случая.

Ей умници, четете малко! Ако едновременно 750 хиляди шведи тръгнат да свалят филм разделен на толкова равни части, ще им трябва 0,047 секунди. Никъде не е казано, че един потребител ще тръгне да сваля нещо от едно единствено място. Идеята на последното изречение е, че на всяка 0,047ма от секундата по трасето може да премине един филм. Просто не всеки може да си представи колко висока е скоростта.

jizast

Зарежи тия глупости за LAN, HDD и т.н., говорим за оптични влакна, много източници на данни, а не един мрежов хард диск.

Искам да го видя този хард диск който може да копира файл от няколко ГБ за 0, 047 сек.

И имам предвид поне обикновенно двд, понеже няма как в статията да говорят за рипове по 700 мб.

Купуваш си 5 SSDта от тези ( bit.ly/s7bwzL ) новичките дето четат/пишат на 900MB/s. Правиш Raid 0, който скалира производителността почти линеарно.

и на каква шина ще ги закачиш?

Виждам че си научил няколко на пръв поглед сложни термини. Ама пак не ми стана ясно за средностатистическия потребител.

Друг е въпроса кой сървър има подобна скорост за да могат да го свалят този филм за под 1 секунда :) На теория май само торентите могат да го позволят.

Доста смешно поднесена новина. Всички обикновени потребители имат лаптопи със 100 гигабитови мрежови адаптери, за да си свалят филми за по половин секунда. Как не се сетих...

Нямали са, защото е нямало трасе. Сега като има трасе, се ще появят и потребители.

Къде продават такива ( със 100 гигабитова мрежова карта ) да си подаря един ?

Май си пообъркал числата... и си се поизложил доста :) Следващият път питай чичко Гугъл за нещата, които не са ти ясни :)

1 DVD = 4,7 GB 4,7 GB / 0.047 sec = 100 GB/sec Q.E.D.