3D принтер печата по 35 ракетни двигателя годишно

Шотландската компания смята да осъществи първия си полет през 2022 гадина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашата направиха 3самолета и пет танка за парада на 9ти и единият спря а всичко друго е в камуфлаж!

Принтера печата пари, парите се товарят на камиони и хоп при Мъск Мъск отива в раша, купува двигатели и обратно в уса. Резултат: 35 двигателя на година

BajMihal

Трола не знае друго освен раша. Честито товарищ, печелиш 2 копеек.

Да кажеш на путя да напечата малко рубли че да има за олио! И да има за Армата и Су не нам си кое си че няма рубли едвам стига за тролчета в дира и те взеха да оказват а лошо говорещите български остана само един май. Кажи му да пуска пресата че ако чакате на търговия с двигатели на Мъск сте я закъсали много

Мокрите сънища на един гладен путинофил :D

И като се събуди, пръстите ти в контакта :)))

Всички сателити на Starlink са на 500 км НИСКА орбита. Всеки сателит има ЙОНЕН ENGINE за поддържане на позицията си. Първо: Ако Путя закаже на Рогозкин такива спутники - спутниците ще са дялани с брадвата и ще са с гигантски размери. Подобни на домашния гардероб наречен "Рубин 714". Второ: Русия днес НЯМА ТАКИВА ТЕХНОЛОГИИ - миниатюрни, леки, АБСОЛЮТНО НАДЕЖНИ. Затова Мъск изстрелва наведнъж десетки такива сателити, заедно с частни и военни. Русия НИКОГА, докато са на власт кремълските бандити, няма да изстреля частен сателит с военен, заедно. Разбира се, първо трябва да събере поне 2 спутника на една ракета носител и да може да ги разположи на орбита. Това е както цветната съветска телевизия, някога: В САЩ и ЕС бе цветна а в България и СССР бе ШАРЕНА.

Принтер печата ракетен двигател... Даже няма да си губя времето да чета това словоблудстно.ха.ха... А нека първо "отпечатат" няколко ДВГ за автомобили/мотоциклети, да ги вкарат на пистата, па после да се хвалят.

BajMihal

Ами явно си пропуснал последните 5 години. Нищо, простено ти е.

Ако не е с чукчето и теслата не може, даааа. Отде ви изравят бе.

Dp е трол

Официална статистика на Роскосмос за 2019 г,11 процента неуспешен старт поради взрив на ракетата,Главна причина РД180 не позволява управление на няколко двигателя,т.е не става за мощни ракети

Глупости. Простолюдието се радва на формички.

А "печата" и "реже" вече са синоними? Къде е 3D, а къде е принтера пък съвсем ...

BajMihal

"...Hoвият 3D пpинтep ce бaзиpa нa плaтфopмaтa М4R-4 c чeтиpи мoщни лaзepa, ĸoятo paзпeчaтвa мeтaлни ĸoмпoнeнти..." Кое не е ясно точно? Принтера печата метал. Има такава технология вече.

BajMihal

Потърси в гугъл X Line 2000R След това говори за разлика между рязане и печатане. На тези, които слагат минуси, е добре да се аргументират. Щото сте смешни, като не знаете нови технологии, а ги отричате.

За опреден път частникът доказа превъзходство пред Роскосмос....

Ще ги видим колко ще покажат превъзходство. Още, когато американците купиха двигателите от руснаците, знаеха как се правят, но не можеха да ги направят, защото е въпрос на сплави и сериозна технология на металообработване, която руснаците не са им давали. Едно е схема на двигател, друго е да го направиш. Натоварванията, температурите, промените по материалите при тези есктремни условия са сложна работа да се нагласят. Това е една от причините на ония да им гърмят толкова често ракетите. На принтер, може и да се направи детайл, но двигателите колко ще стават е съвесм друг въпрос, така че да не казват "хоп", преди да са скочили. В 99% от случаите тия неща се правят за да се привлекат едни пари от едни инвеститори и после "ами...то това е рисърч, може и да стане, може и да не стане, ей го на, пробвхаме, ама...не стана". Така се правят и открития разбира се, но това, че ще се опитат да направят нещо, не значи за са полетели в космоса.

е НАЙ МОЩНАТА РАКЕТА и тя е БЕЗ руски двигател! ПОНЯЛ?

BajMihal

Дай да видим колко често са гърмели ракети последната година, и какви ракети са гърмели. И за да е честно сравнението да го направим брой гърмежи на 100 старта. Като вземеш да говориш така наизуст...

Мунчо, те още когато руснаците първи са изкарали човек в космоса, американците са имали по-мощни двигатели, ама пак не им се е удавало. Руснаците са имали проблем с капацитета и не са можели да направят толкова мощни двигатели като американските, но пък са били по-изобретателни. Това, че имаш най-мощната ракета, какво общо има с това дали двигателите и гърмят и дали може да се печата двигател на 3д принтер? Колкото до гърмежите, ми има ги в тубата.

Печата или ще печата??? Неграмотни журналисти.

всички заглавия за Роскомикс са с пропуснато ЩЕ, на там не правиш този коментар. Защо?!

И там го правя. Както казах неграмотни журналисти.