Първата цветна снимка на Марс и конспирациите, породени от нея (галерия)

Сондата "Викинг 1" на НАСА улавя историческия кадър на 21 юли 1976 година, той обаче предизвиква редица слухове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А смешните рушляци и снимка нямат

Пълни глупости, НАСА винаги ни е лъжела със направени снимки и никога не би ни показала истинска снимка отвъд земята, защото мнозинството от хората никога няма да бъдат готови да се изправят пред ужаса на истината. Небето е синьо, има живот. Има живот и империи навсякъде във вселената. Ние самите сме бивша колония На една от империите. Има информация, който иска може да я намери коя е точно тази империя и от къде идва всичко на тази планета. Включително феминизма и мъжемразието след 2012та. Наричат истината фантастика на болни мозъци и теории на конспирацията. Но винаги е било истината. Колкото и им е мъчно. Те я знаят, защото отдавна пращат хора на Марс заради златото там. И а си Старгейти и тнт. Заради извънземните технологии започнаха и войната в близкия изток. Официалните причини винаги са изсмукани от пръстите на куклите им на конци лъжи, запомнете. Наготово се дават само лъжи и заблуди. Истината е шокираща и навсякъде ти го намекват. И най-вече, истината е хапка за тези които не се страхуват да я открият и са с достатъчно отворено съзнание, за да я проумеят. Всички останали, които ще нарекът това измислици, е... Нямате значение за никой, и никога няма да имате. Защото сте създадени за храна и роби на господарите си преди хиляди години. А планетата е ферма за източване на енергия от тях и демони. Благодаря за вниманието.

До р@збирач, то според теб руснаците предполагам вече са обиколили галактиката.....

До ЕНП , да вярваме на роскосмос, значи , които са поне 50 г . след НАСА.

Руските космически технологии и расите зад тях са на светлинни години буквално от краварските, индокринирани помияр.

Изпий си хапчетата. Една кола не са направили. Всички технологии са им крадени от шпиони

Ами явно новите наса технологии са били твърде работещи, че до миналата година ползваха Съветски ракети (да от него време са).. Даже Тесла мен е решил да прави ракети след като руснаците са му казали къде да иде пошьол на х..

Имах шанса да се запозная случайно с една възрастна американка докато пътувах в чужбина.Дъщеря и е известен учен занимаващ се с космоса, работи в НАСА. Никога не си беше задавала въпроси за пътуването в космоса от чисто практична гледна точка,а сляпо вярваше на НАСА.Попитах я какво мисли за радиаци

Радиаци е известен италианец, но не е пътувал в космоса. И надали американката е чувала за него.

На баба ти фърчилото е от италиански произход

На НАСА да вярваш Все едно БОЙКО да са кълне във внуците си че не взима 40% от всяка корупциона сделка

Когато игнорираш фактите и го обърнеш на вяра... значи вече си изгубен. Фактите се учат и проверяват, не се вярва в тях.

Фактите ти са индокринация на маймунския ти мозък от управляващите ордени.

Това е мохаве, американците не са стъпвали нито на луната нито на марс

Налъмите цъфтят ли?

Синият цвят - на знамето на САЩ е лилав! Реално погледнато, на Марс цветовете са по-различни от тези на Земята - отиват към синия цвят, докато на Земята са към жълтия и червения! Другото, е че качеството на снимките се влияе от оптиката, от настройките, баланса на бялото, запрашеност, качеството на матрицата, процесори памет и др..

Естествено че не са ходвли няма как с ракета с химично гориво да се достигне достатъчно висока темперятура на изгаряне която да сездаде необходимата подемна сила с която да бъде издигнат толкова тежъл товар озвън земната атмосфера.Това са фейкове.

Айде пак го изтърваха и тоя.

Всеки, който не е удобен на промивката ти индокринация е изтърван от лудницата. Ясно, банален си. Ти и всички като теб. Палячо.

Тезо са ходили на Марс, толкоеа колкото са ходили на Луната, освен ако и деетр не са в ниска околоземна орбита, до която НАСА си признаха, пе изобщо някой летателен апарат е летял.

Ей не се наврещя умствено изостанал врякалник не се.

Научи български, помияр.

Небето на Марс има същият цвят като небето на Земята, а цветът на небето на Земята се дължи на състава на атмосферата, който на Марс е различен. Би трябвало и небето да е различно поради това, че разсейваните дължини на вълната вероятно започват от по-нискочестотния спектър от този на Земята и имаме поглъщане на инфрачервения и червения спектър от въглеродния диоксид. Което предполага зеленеещо се небе

Да питам, тогава не е имало цифрова фотография, как е проявена и дигитализирана снимката? Не успорвам, само интерес към технологиите.

Полароид и …

Напротив, имало е извличане на цифрова (дигитализирана) информация на статично изображение! Не може да се нарече фотография, а разлагане на статичен образ на пиксели и информацията се е предавала като двоичен код (сигнал). По този начин образът е по ясен и грешните и неясни пиксели се коригират по-лесно и бързо!

Изображението е предадено по аналогов телевизионен начин (цветната телевизия съществува от 1933 година) За това им трябва голяма антена, за която се говори в статията. След получаването на филма е отделен един кадър. Изображението е разделено на квадрати, като най-горният ляв кадър има координати (0,0) за разлика от сега, където най-долният ляв кадър е (0,0). Получени са и стойности за Яркост (най-светлото петно по енергия на количество фотони на определена площ) Контраст (разлика между най-тъмното и най-светлото петно, като междинните стойности се игнорират за това при голям контраст, се губят сивите тонове на сенки и полусенки но контрастното изображение изглежда по-ясно) Цвят (по цветово разпределение RGB ред,грийн,блу) Това е първата система BMP или карта на битовете разработвана от IBM. Впоследствие BMP претърпява промени в записа и по-късно се включва и алфа-канал в степени на сивото за контрол. И ВСИЧКО ТОВА НА ФОНА НА Семен Слепаков - Купи говно https://www.youtube.com/watch?v=oq-4PMVctks А на товар российский крайне низкий спрос, Всюду мы отстали, кроме папирос Обувь для мутантов, мебель для горилл, А машины будто дьявол сотворил,

:-)

Не е имало за тебе. Военните технологии се развиват 40 пъти по-бързо от робските.

Стара претоплена манджа отпреди половин век!?

Прилича много на македонска земя :)

Това са студийни снимки разгледайте ги шнимателно и ще се убедите

И да не са, ти би ли живял сред този пейзаж

111, ако се "вгледаш внимателно" в "студийните" снимки, можеш да схванеш, че през 1976 та, баба ти се е редила в ЦУМ за германски цветни филми OR WO с предварително записване от осем месеца и се е дореждала винаги през "ноември", защото и трите пъти внос, бяха през ноември. А през другото време е правила "баланс на бялото" на руските филми снимащи само и единствено в червено и жълто. Така че, сега седни удобно в студиото И ЧЕТИ НА ГЛАС Русия е едно голямо нищожно нищожество с претенции и грандоманщина, населено с полудиви гладни варвари пияници През лятото ята комари, през зимата бели мечки Ако Сибир имаше някакво значение, братята китайци отдавна да са го населили и засадили с култура, ориз и зеленчуци Обаче никой не иска да рине кал до кръста и да преяжда с мензис от есетра на Байкал В цяла Якутия, която е колкото четири Франции живеят 400 хиляди нещастници, колкото Люлин и Младост взети заедно, обаче са разпръснати по села и паланки на разстояния колкото от София до Виена Разстоянията между тъпанарите са толкова големи, че телефонните разговори са с марсианско забавяне от 15 минути Например ако някой местен реши да си търси жена, различна от сестра му и братовчедките, трябва да се запише космонавт През зимата -65С и земята е замръзнала Няма чукчи, който да копа залежи Чукча копа дупки Дупчи леда и лови риба Затова рудата копат каторжници Превоза е толкова скъп, че докато го превозят по БАМ, става непродаваем През лятото - блата и комари Иди копай Нещастни пияни варвари когато го прочетеш три пъти направи почивка и запей: Купи говно и поддержи Россию Кури говно и езди на говне Носи говно, плевать, что некрасиво Дари говно детишкам и жене Купи говно - пойди на этот подвиг! Оно - говно, зато своё оно Купи говно, страна тебя запомнит, Не будь говном, скорей купи говно! Купи говно! https://www.youtube.com/watch?v=2dMDx8sx9N8

Къде видя някой да пише нещо за Русия? Или държиш да си изплюеш редовната плюнка някъде.

бъъъъ бъъъ бъъ, Не го видях. Усетих го по миризмата

Спиро спироооо, Не знам ама в родния ми град имаше само or wo, много по късно се появиха и кодак… не знам ти къде си чакал за orwo… а руски филм не съм виждал никога…може Софиянци да са снимали с руски, по полит коректно е….

... заради толкова много разбирачи във фотоапаратите за непрофесионалисти ( в това число мобилните телефони) има 100 "филтъра" и "сцени". за тея дето пращат апарати на други планети подобни неща са излишен хабеж на ресурси.

Един истински коментар!

Обаче, Копейкарите, сектантите на Сидер ага и вся остальная Путлеристка сволочь веднага си личат по коментарите.

Колкото повече чета толкоз по се убеждавам, че хаховците писачи са легион. Интересно е какво сънувате като заспите,че ви избива на такива коментари.

По-добре е да не знаем !

По-големи хаховци от вярващите на правителството индокринирани няма.

Първият опит отново се оказва птавен в Холивуд, точно като кадрите от Луната.

А Гагарин бил ли е в Космоса.Или са пуснали капсулата от самолет.

Лъжат и с гъзовете си.

Влезте в Гугъл и разгледайте снимки от пустинята в Саудитска Арабия.Големината и е колкото Европа.Съпоставете ги със снимките от Марс.

И какво от това? Като има пустини на Земята да не би да е забранено в цялата Вселена да има подобни пустини?

А какво пречи да ти ги снимат на Земята???

Защо на първо място биха използвали цветни филтри за камерите там?

Щото тогава нямаше цветни камери, а се снимаше с черно-бели пред обектива на която се върти един диск с три сектора червен, син и зелен. Тези сектори филтрират светлината и чернобялата камера заснима само в градация на сивото. На Земята сигнала се декодира като пред киномашината или телевизионната тръба (които са черно-бели) също се върти такъв диск синхронно с първия (оня дето е в космоса) на стената се проектира изображение което е цветно.

То и сега е същото, само дето цветният филтър е наложен директно върху сензора, което е по -лошо решение от това със смяната на три филтъра, но е по-компактно и надежно. И в двата случая после софтуера смята

Отклонение само с 1 градус са земята спрямо слънцето прави невъзможен биоживота на нея.А сега кажете, че всичко е плод на хаоса и случайността и че няма Бог.

Къде е, като убива хора, които отиват на кръщене ли?

Убива ги Сатаната, когото Христос нарича човекоубиец, щото като теб не вярват в Бог.Приближавайте се към Бога, за да се приближава и Той към вас.

А що не ги пази от сатаната, тогава?!?

Сатаната сам ли се е направил? Или е дело на твореца на вселената? тая дискусия да я спрем до тук, а?

кое е по вероятно - планетата и нейните условия са създадени за точно тези форми на живот които я обитават, или тези форми на живот които обитават планетата са се приспособили към условията на планетата такива каквито ги има.

До коментатор: Ако беше се поинтересувал щеше да знаеш отговора. Всичко, включително и Лукавия е създадено от Бог.Проблемът му е,че се помислил за Бог и му се е противопоставил.Понеже Бог не може да бъде засегнат директно от него, то той накърнява Бог,чрез унищожението физическо и духовно на неговите деца-хората.Защо Бог не ги защитава? Ако не ни защитаваше (всеки приел Христос става част от божия народ) то Лукавия на часа щеше да ни унищожи.Не забравяй че времето прекарано тук сега е само малка част от времето на безсмъртната ти душа,която имаш и която Сатана иска да унищожи,за да засегне нашия Отец и създател.

На една от снимките има облаци или мъгла , значи е снимано на земята

пропуснал си буквичките "ук" в Карл(ук)ово

Нивото на коментари под научни статии е правопропорционално на нивото на култура и образование.

Света чака първата снимка на Айфеловата кула от космоса. Света чака първата снимка на Ковид 19. Света чака първата снимка на самолетите и корабите заснети от Хъбъл . Да се уверим ,че Земята е водна топка с 80 процента вода.

хаха какви самолети и кораби бе, мен? Хъбъл е настроен да гледа към звездите - те са в обратната посока. Ако го обърнат към някой по-ярък обект ще му изгори електрониката или поне ще се претовари, а бог е свидетел, че тоя телескоп е най-ремонтираното нещо на света.

Голем праз прогрес нула

Прочети Марс на опаки, прочети Наса на опаки

Прочети пакъТ наопаки

Снимките са фалшиви, не си личат македонците.

Освен на земята, никъде другаде няма условия за биологично съществуване. Всичко друго са басни и пилеене на средства.

Докажи го!

Това е факт, до доказване не противното, нещо, което никой не е направил, включително и ти с глупавите си включвания.

До доказване на противното важи само за обвиняемите в съда. Ша ма прощааш...

С най-модерните телескопи не са видяли марсоходите или МКС . Даже не са видяли нито един сателит. Защо зад Слънцето е тъмно ? Защо Земята не се върти ?

А защо Земята е плоска.А защо има хора с две мозъчни клетки.

за да има кой да гласува за копейки

МКС се вижда с око, не ти трябва телескоп. Само трябва да излезеш от мазето.

Защото земята е плоска и ние сме на обратната страна. От нея не се вижда Марс. Как да ги заснемат?

Синьо, зелено, червено....Важно е да се открият човечетата, къде са се скрили, какво ядат и пият, как се размножават, с "гъди-гъди" ли? Защо никой не излиза на посрещането? Очакваше се тълпа от радостни марсияни и марсиянки, пък то - нищо. Пак ще си гледаме тъпите физиономии един-друг. А толкова филми имаше, толкова книги....толкова надежди! Пак ни излъгаха. И там няма живот! Нищо, я де що е космос, все пред нас е...Все някъде ще ни приемат, като не ни искат тук за друго освен за бачкане на ангария, гласуване и плащане на данъци и такси.

тъкмо за всички червени да бъдат изселени там !

Покажете ни снимка на КОВИД, вече почти 3 години чакаме!

Чането свърши . Воала https://www.cureus.com/articles/29459-brief-review-on-covid-19-the-2020-pandemic-caused-by-sars-cov-2 Наслади се на съвършенният хамерикански лабораторен вирус , който ще ни държи още дълго в плен очевидно независимо дали искаме или не .

Очевидно леко прогледнал тъпак, отговаря на напълно с малоумен идиот. Вируса е китайски.

Пак ли снимките са правени в студията на Холивуд ??? Дано имат поне естетическа стойност , защото научна такава нямат...

Това не е на Марс, а на изхода на Харманли