Първата цветна снимка на Марс и конспирациите, породени от нея (галерия)

Сондата "Викинг 1" на НАСА улавя историческия кадър на 21 юли 1976 година, той обаче предизвиква редица слухове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е на Марс, а на изхода на Харманли

Пак ли снимките са правени в студията на Холивуд ??? Дано имат поне естетическа стойност , защото научна такава нямат...

Покажете ни снимка на КОВИД, вече почти 3 години чакаме!

тъкмо за всички червени да бъдат изселени там !

Синьо, зелено, червено....Важно е да се открият човечетата, къде са се скрили, какво ядат и пият, как се размножават, с "гъди-гъди" ли? Защо никой не излиза на посрещането? Очакваше се тълпа от радостни марсияни и марсиянки, пък то - нищо. Пак ще си гледаме тъпите физиономии един-друг. А толкова филми имаше, толкова книги....толкова надежди! Пак ни излъгаха. И там няма живот! Нищо, я де що е космос, все пред нас е...Все някъде ще ни приемат, като не ни искат тук за друго освен за бачкане на ангария, гласуване и плащане на данъци и такси.

С най-модерните телескопи не са видяли марсоходите или МКС . Даже не са видяли нито един сателит. Защо зад Слънцето е тъмно ? Защо Земята не се върти ?

Освен на земята, никъде другаде няма условия за биологично съществуване. Всичко друго са басни и пилеене на средства.

Снимките са фалшиви, не си личат македонците.

Прочети Марс на опаки, прочети Наса на опаки

Голем праз прогрес нула

Света чака първата снимка на Айфеловата кула от космоса. Света чака първата снимка на Ковид 19. Света чака първата снимка на самолетите и корабите заснети от Хъбъл . Да се уверим ,че Земята е водна топка с 80 процента вода.

Нивото на коментари под научни статии е правопропорционално на нивото на култура и образование.

На една от снимките има облаци или мъгла , значи е снимано на земята

Отклонение само с 1 градус са земята спрямо слънцето прави невъзможен биоживота на нея.А сега кажете, че всичко е плод на хаоса и случайността и че няма Бог.

Защо на първо място биха използвали цветни филтри за камерите там?

Чането свърши . Воала https://www.cureus.com/articles/29459-brief-review-on-covid-19-the-2020-pandemic-caused-by-sars-cov-2 Наслади се на съвършенният хамерикански лабораторен вирус , който ще ни държи още дълго в плен очевидно независимо дали искаме или не .

Къде е, като убива хора, които отиват на кръщене ли?

Влезте в Гугъл и разгледайте снимки от пустинята в Саудитска Арабия.Големината и е колкото Европа.Съпоставете ги със снимките от Марс.

Лъжат и с гъзовете си.

Убива ги Сатаната, когото Христос нарича човекоубиец, щото като теб не вярват в Бог.Приближавайте се към Бога, за да се приближава и Той към вас.

А що не ги пази от сатаната, тогава?!?

Първият опит отново се оказва птавен в Холивуд, точно като кадрите от Луната.

Докажи го!

А Гагарин бил ли е в Космоса.Или са пуснали капсулата от самолет.

Това е факт, до доказване не противното, нещо, което никой не е направил, включително и ти с глупавите си включвания.

А защо Земята е плоска.А защо има хора с две мозъчни клетки.

Сатаната сам ли се е направил? Или е дело на твореца на вселената? тая дискусия да я спрем до тук, а?

Колкото повече чета толкоз по се убеждавам, че хаховците писачи са легион. Интересно е какво сънувате като заспите,че ви избива на такива коментари.

До доказване на противното важи само за обвиняемите в съда. Ша ма прощааш...

хаха какви самолети и кораби бе, мен? Хъбъл е настроен да гледа към звездите - те са в обратната посока. Ако го обърнат към някой по-ярък обект ще му изгори електрониката или поне ще се претовари, а бог е свидетел, че тоя телескоп е най-ремонтираното нещо на света.

И какво от това? Като има пустини на Земята да не би да е забранено в цялата Вселена да има подобни пустини?

Обаче, Копейкарите, сектантите на Сидер ага и вся остальная Путлеристка сволочь веднага си личат по коментарите.

... заради толкова много разбирачи във фотоапаратите за непрофесионалисти ( в това число мобилните телефони) има 100 "филтъра" и "сцени". за тея дето пращат апарати на други планети подобни неща са излишен хабеж на ресурси.

Това са студийни снимки разгледайте ги шнимателно и ще се убедите

кое е по вероятно - планетата и нейните условия са създадени за точно тези форми на живот които я обитават, или тези форми на живот които обитават планетата са се приспособили към условията на планетата такива каквито ги има.

Щото тогава нямаше цветни камери, а се снимаше с черно-бели пред обектива на която се върти един диск с три сектора червен, син и зелен. Тези сектори филтрират светлината и чернобялата камера заснима само в градация на сивото. На Земята сигнала се декодира като пред киномашината или телевизионната тръба (които са черно-бели) също се върти такъв диск синхронно с първия (оня дето е в космоса) на стената се проектира изображение което е цветно.

И да не са, ти би ли живял сред този пейзаж

То и сега е същото, само дето цветният филтър е наложен директно върху сензора, което е по -лошо решение от това със смяната на три филтъра, но е по-компактно и надежно. И в двата случая после софтуера смята

111, ако се "вгледаш внимателно" в "студийните" снимки, можеш да схванеш, че през 1976 та, баба ти се е редила в ЦУМ за германски цветни филми OR WO с предварително записване от осем месеца и се е дореждала винаги през "ноември", защото и трите пъти внос, бяха през ноември. А през другото време е правила "баланс на бялото" на руските филми снимащи само и единствено в червено и жълто. Така че, сега седни удобно в студиото И ЧЕТИ НА ГЛАС Русия е едно голямо нищожно нищожество с претенции и грандоманщина, населено с полудиви гладни варвари пияници През лятото ята комари, през зимата бели мечки Ако Сибир имаше някакво значение, братята китайци отдавна да са го населили и засадили с култура, ориз и зеленчуци Обаче никой не иска да рине кал до кръста и да преяжда с мензис от есетра на Байкал В цяла Якутия, която е колкото четири Франции живеят 400 хиляди нещастници, колкото Люлин и Младост взети заедно, обаче са разпръснати по села и паланки на разстояния колкото от София до Виена Разстоянията между тъпанарите са толкова големи, че телефонните разговори са с марсианско забавяне от 15 минути Например ако някой местен реши да си търси жена, различна от сестра му и братовчедките, трябва да се запише космонавт През зимата -65С и земята е замръзнала Няма чукчи, който да копа залежи Чукча копа дупки Дупчи леда и лови риба Затова рудата копат каторжници Превоза е толкова скъп, че докато го превозят по БАМ, става непродаваем През лятото - блата и комари Иди копай Нещастни пияни варвари когато го прочетеш три пъти направи почивка и запей: Купи говно и поддержи Россию Кури говно и езди на говне Носи говно, плевать, что некрасиво Дари говно детишкам и жене Купи говно - пойди на этот подвиг! Оно - говно, зато своё оно Купи говно, страна тебя запомнит, Не будь говном, скорей купи говно! Купи говно! https://www.youtube.com/watch?v=2dMDx8sx9N8

МКС се вижда с око, не ти трябва телескоп. Само трябва да излезеш от мазето.

Прилича много на македонска земя :)

По-добре е да не знаем !

Къде видя някой да пише нещо за Русия? Или държиш да си изплюеш редовната плюнка някъде.

бъъъъ бъъъ бъъ, Не го видях. Усетих го по миризмата

Стара претоплена манджа отпреди половин век!?

Да питам, тогава не е имало цифрова фотография, как е проявена и дигитализирана снимката? Не успорвам, само интерес към технологиите.

Полароид и …

Небето на Марс има същият цвят като небето на Земята, а цветът на небето на Земята се дължи на състава на атмосферата, който на Марс е различен. Би трябвало и небето да е различно поради това, че разсейваните дължини на вълната вероятно започват от по-нискочестотния спектър от този на Земята и имаме поглъщане на инфрачервения и червения спектър от въглеродния диоксид. Което предполага зеленеещо се небе

Напротив, имало е извличане на цифрова (дигитализирана) информация на статично изображение! Не може да се нарече фотография, а разлагане на статичен образ на пиксели и информацията се е предавала като двоичен код (сигнал). По този начин образът е по ясен и грешните и неясни пиксели се коригират по-лесно и бързо!

Изображението е предадено по аналогов телевизионен начин (цветната телевизия съществува от 1933 година) За това им трябва голяма антена, за която се говори в статията. След получаването на филма е отделен един кадър. Изображението е разделено на квадрати, като най-горният ляв кадър има координати (0,0) за разлика от сега, където най-долният ляв кадър е (0,0). Получени са и стойности за Яркост (най-светлото петно по енергия на количество фотони на определена площ) Контраст (разлика между най-тъмното и най-светлото петно, като междинните стойности се игнорират за това при голям контраст, се губят сивите тонове на сенки и полусенки но контрастното изображение изглежда по-ясно) Цвят (по цветово разпределение RGB ред,грийн,блу) Това е първата система BMP или карта на битовете разработвана от IBM. Впоследствие BMP претърпява промени в записа и по-късно се включва и алфа-канал в степени на сивото за контрол. И ВСИЧКО ТОВА НА ФОНА НА Семен Слепаков - Купи говно https://www.youtube.com/watch?v=oq-4PMVctks А на товар российский крайне низкий спрос, Всюду мы отстали, кроме папирос Обувь для мутантов, мебель для горилл, А машины будто дьявол сотворил,