Коментари - Пентагонът иска войниците да виждат през стени | IT.dir.bg
назад

Пентагонът иска войниците да виждат през стени

Пентагонът стартира проект, чиято цел е разработването на технология, предоставяща рентгеново зрение на войниците, пише Discovery News.

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът иска войниците да виждат през стени | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние устройствата за виждане през стени сме ги измислили отдавна. ПРОЗОРЦИ им викаме.

Добре ни подсетиха, че те разработват и невидим костюм за войниците. Та, да питам, ако някой се облече с невидим костюм, ще могат ли да го виждат с новата технология???

Е, тая статия изби рибата! Фотони, носещи ОГРОМНО количество информация... Немам думи направо!

Типично за американците - зомбита!

ще видят хуичец

От БАН веднага излезли с откритие: прозорец!

Виетнамски герои!

Каквито и устойства да направят все е тая, като ги управляват идиоти все тая...

"Пентагонът иска войниците да виждат през стени" Аз съм по скромен - искам да вижам през дамски дрехи/бельо.

и кое е онова което мислиш че ще видиш под женските дрехи/бельо? което не си виждал досега ?

Според мен по- ще ти харесва да можеш да помирисваш през тях, отколкото да виждаш :)

zooamigo

аз имам такава камера. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

zooamigo

сонъ произведена е 1992 година. купихме я за науèн експеримент. работи добре, но гледката не е прятна! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е така е. Искат да не ги изненадват кашета. Ама като му излезне някое спец-каше с 3-1 или някой дето се е окопал наблизо с ножката и ще види той.

Опъната тел на 10 см от земята, завързана за противопехотна мина и... ще видят директно светлината на тунела към Отвъдното...

Да стане невидим е единственият начин американски войник да получи шанс да победи някой, хихи! Какъв е смисълът да вижда през стени, особено ако зад тях стои някой, който е готов да му откъсне главицата заедно с каската и обектива? Да си стоят в компютърницет центрове и да управляват дроновете - друго не могат вече. Сигурно и 10 лицеви опори не могат с прав гръб.

Ние искаме само да виждаме през дрехи ;)

Фотоните ще издават ли местоположението на невидимите войници? Впрочем, я някой физик да каже, доказано ли е съществуването на фотоните, защо си мисля, че не е?

Абе те фотоните са въпрос на концепция, но така или иначе не летят по крива линия, нито предмети заобикалят...

Голям гот, отивам на работа, проверяват ни, навличаме костюмите и си отивам у дома. Казвам, че съм бил на първа линия на фронта. Само ходя в началото на следващия месец да си взема заплатата.

Приветствам поредната бюджетна яма на Пентагона :)

Не мога да не призная, че Император Путю тук е по-напред с материала. Американците искат да гледат през стени, а Путлер създаде цяла една невидима армия, която се бие в Украйна и никой в Путлеристан не може да я види:)))

Хехехе. В десятката.

а ти видя ли я? с просто око? или заснета с инфрачервена камерка? заядливец!

следващата стъпка е да минават през стени. Що не се огледат в огледалото?

Ако всичко това е вярно, идва друг резонен въпрос. Къде смата да воюва сша в градска среда? За какво се готви?

това США издава руски акцент. Не бери грижа путлерастче, нали щяха руснаците да стигнат Берлин и Париж, така че има съде.

Това беше шегичка на товарищ Путин, при това направена в частен разговор. А иначе, руснаците вече са стигали веднъж до Париж и Берлин - през 1944 - 45 г. Едва ли им е интересно да ходят 2-ри път дотам...

jingiby

Невидими войници, които ще могат виждат дори скрити зад плътни прегради противници! Това определено дава предимства ...

Ако се случи... Не че сега имат малко предимства де, зависи от врага. Колкото повече предимства имаш, толкова е по-вероятно да те напердашат.

Пентагона иска един голям ритник отзад.

Ако ритника ти е голям колкото глупостта ти - тежко му на Пентагона !!

Пътят към 30 000 000 000 000 дълг е асфалтиран с виждащи през стени невидими солджъри.

които има невидими всевиждащи солдери може да си позволи и сто трилиона дълг! путлеристанците с уникалните без аналог каменни копия с мания за световно величие да му мислят!

Слушай радио. Смелите американци цял ден вият. Нещо притеснени от Китай. Ама рев само по радиото иначе не смеят да гъкнат.

Това е преписано от фотонен-идиот, невидим костюм не може да има теоретично

Може сигурно с множество камери и екранчета. И само компютър да изчислява ъгъла на виждане и предава образа от задната страна напред. Друг е въпроса колко ще е икономично и дали може да е цялостно. Поне това аз се сещам.

Пентагона да вземе да разработи тапи за ануси,които над определени нива на адреналина да се разширяват за да не излиза навън чревното съдържимо. Така няма да се налага войниците и и моряците им да ползват памперси...

Да ти имам мокрите сънища...

.."аз" : Ти си си тъп и гаден по рождение или ти е придобито !???

Абе балъци. Вместо един танк да си направят и после да го бууутат и да викат "Виууу":)))

А, един други военни гении, отдавана са го решили тоя проблем. Просто пращат достатъчно хора и все някой се връща с информацията. И никой да не се върне, това пак е информация. Хора има достатъчно, каските и обувките са на отчет и затова трябва да се пазят.

За разлика от комунягите в нормалните армии се цени живота на войника.. и не защото им пука за живота им а защото самото обучение и средства е сериозна инвестиция. От друга страна комунягите пускат 2-3 редици невъоръжени пехотинци, пък ако някой оцелее, добре. Ако не оцелее, какво пък, да идва следващите..

Другият проблем на шапкарите в нормалните страни е, че гражданите имат претенции относно загубите на хора и средства. Там номерът "нужна ни еедна Победа, а за цената няма да се пазарим" не минава.

А няма ли да е по-евтино да пуснем едно роботче да огледа терена?

Ако беше ходил в казармата щеше да знаеш, че живота на войника се цени. Даже и на кашика, даже и в бившите от ОНД. Ама пуста му пропаганда, има още много да ви лъжат и да се самозалъгвате с джиджани дрънкулки. Цялата тази работа се случва докато ви продават задниците, вашите, на децата ви и на внуците ви.

Направо потресаващо,вървят си янките,облечени в космически технологии и въоръжени до последния кариес из родната афганистанска земя и някакъв с бял чаршаф и допотопен калашник стои зад кирпича изпълнен с негативизъм,неприемливо е,най-добре е войните на Новия ред да виждат през стени,да летят над морета и океани и да се телепортират по заповед на щуката

Много са закъснели. Защо не направят както обикновено...да откраднат. Руснаците разполагат с такава технология още от началото на 90 те. Не е особено прецизна, но мажеш да видиш броя и позицията на обектите.

грешиш от 60те е и виждат идеално през всичко чувал съм че виждат и през земята направо наблюдават австлалия само че ги виждат отдолу

А от Австралия, като ми ми видят висящия как стърчи, ще ми завидят.

Как се нарича изобретение, което позволява на хората да виждат през стени? ...Отг.: Прозорец

Ами да надупчат стените...

Методът за виждане през стени от композитни елемнти, включващи метални гриди, тухли или бетон или стоманобетон е патентован от Никола Тесла през 1938 година. Патента е свързан с осигуряване на резоннантна честотна лента с дължина на вълната равна на тази на отразената вълна от преграждащата стена вследствия на облъчване с електромагнитна вълна. НАСА и Русия изолзват метода и оборудване за наблюдение на пилотирани и безпилотни летателни тела без видими отвори в корпуса, еле когато отворите не са проходими. За никакви фотони не става дума, тъй като фотона е само елементарна светлинна частица.

+++

Не е само светлинна!

"... От фотоните могат да се извлекат данни не само за присъствието на живо същество, а и информация за радиоактивна енергия и химическа опасност. ..." подоби глупости само дир-джурналята могат на сътворят!

+++

Фотоните не са само светлинни, има съответстващи и на рентгеновото излъчване (чЕти корпускулярно-вълновата теория :-))

Пенчо, бре, чети ...

Ааааа,това в РАБ ФАК-а не са го преподавали а това значи ,че е невъзможно....особено пък тия тъпи кравари да направят нещо по-хубаво от руснаците......не мой чедо,вервай ми....така ни учи нашио партиен секретар:)))))