А1 с първата 5G базова станция в България

Компанията получи временни честоти за 5G и започва тестове на реални приложения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ви изпържи всички, които живеете в градовете!

До тук четохме реклама и ... пак реклама. Споменаха се технически думи. Ама ние чухме от руго място, а от тук не - как се отарзява тов ана човека, животните и растенията? Дайте данни!

От реклмната статия не се разбра кога клиентите ще имат масов достъп до мрежа от 5-то поколение. Направеното в момента е за вътрешно тестване от фирмата, както и за да си направят ПИ АР.

Хм... и как са са гълъбите около клетката? Живи ли са? Щото холандските не устискаха на 5G-то....

я вижте какво пише на последните страници на някой по-мощен wifi рутер . става въпрос за ниския гигахерцов обхват . само до преди 15-20 години и за цигарите се е казвало, че няма преки данни да причиняват рак .

то тва суши тревата около него ама иначе било безвредно за човека

а стига бе. Те на тревата ли ги слагат? Малеее.. а тези под водата как са?

за цигарите се знаеше и преди 30 години. това че са малък и не знаеш си е твой проблем. Веднага като излязохме от комунизма разбрахме доста неща които са ни спестявали.

"Стотици птици умряха заради 5G мрежа" четете, пък да ни е честито

къде? В Русия където е 100% покритие?

Сега ще ви дерат за нови телефони и такси за супер-бързия интернет, за да не изпуснете случайно някой филм на телефона или таблета. Да не се откъсвате и за миг. И да плащате яко. А Ментел са мошеници и рекетьори. Ако ще 10 пъти да си сменят името.

тия 5 g са много вредни за човека и вшвейцария има мащабни движения пржтив тях за забраната им

5 G е оръжие разработвано за военните. Човекът като цяло представлява електромагнитна антена. Така получава и излъчва вибрации във вселената. Излъчването на тези 5G антени разстройва човешкого тяло и разболява човека. Хората могат да бъдат манипулирани и емоционално със тези антени. Нещо повече днк-то ни улавя тези излъчени към нас честотни сигнали и може да бъде променено. Тези честотни сигнали вече се използват от военните за унищожаване волята и духа на противника.

BajMihal

А кажи ми умнико, как военните се пазят от тези лъчения? Аман от малоумщини!!!

Не се пазят бе тупан. Както не се пазят от куршумите, мините и други и понякога загиват. Затова се пенсионират след 15г служба.

И като се пенсионират вече за тях лъчения няма?????!!!!!

Абе не знам такива коментари ми напомнят как Едисон е трепал животни с променлив ток пред публика за да докаже колко е вреден... А целта му е била да се наложи неговия стандарт за правия ток.

На педеластите и смукачите на мобилните оператори , както и на безгранично тъпите - но завършили 'висшу' ще им кажа едно - със слагачеството си и тъпотията си обичате собствените си деца на лоши неща, не че ви пука, не че може да схванете , но ... приятен живот в екраните, макар и кратък и безполезен !

Нищо не каза! Очевидно ти беше желанието, ама не се получи! Защо така? Да не си на 5Г ;-)

Свободните държави пускат 5G, а свинарите в руската кочина забраняват интернета...

А защо в Брюксел го забраниха?

Кой пусна в България тия австрийски долни измамници?

Аз от тия модерни работи нищо не разбирама, ама очевидно доста са се поохранили тези оператори ...

5G вегани ... ей, мноо сте прости Тези клетки излъчват с не повече от 10 вата ( трябва да погледна 3GPP стандарта , даже 10 е много ) та... потокът енергия на единица площ е право пропорционален на излъчената мощност и обратно пропорционален на КВАДРАТА на разстоянието до предавателя... ако можете да си го преведете...

Ами да минаваме на гама лъчи тогава

Успей да направиш работещо радио на честоти съответстващи на няколко keV-а и нагоре и нобеловата награда ти е гарантирана, може и две да ти дадат.

BajMihal

dp, сега остава и да му обясниш какво си казал, че като го гледам, и дума от изречението няма да хване. Ама то с дебили не се спори (очевидно защо)

Ама моя телефон работи от 2 до 4G бе

Ей това умствено изостаналият щатен трол умора няма. Сега 5G то му влезе в работа, изпекоха го ей. Почва да се изяснява що само толкова неграмотни ги наемат на тая работа. Кой - пък бил той и средна та и под средна ръка - човек би могъл да си повярва на такива глупости като тия за вредата от мобилните телефони, кули и т.н. А за да съчиняваш по няколко стотин тролски поста на ден трябва поне донякъде да вярваш на идиотщините, дето ти спускат да пишеш.

3400 - 3800 MHz е поносимо, но другия големия диапазон 24.25 - 27.5 GHz най вероятно ще пържи в букавалния смисъл

ако единия вариант се ползва като сигнала се пръска навсякъде а другия се ползва само за насочена връзка между две кули може и да е облекчаващо за живите същества

а някой може ли да каже защо оператори на машини за плазмено рязане и на радарни станции хващат рак 5 пъти повече от други професии ?

Защото не работят с 5G явно !

а защо като режеш с плазмата и GSM-а ти губи връзка с клетката ? да не би шибаната машина да генерира вълни в същия диапазон ?

сигурен ли си? Къде го пробва? я дай и ние да видим това. Аман от кръчмарски реплики. А защо когато козата вдигне 3 крака дава повече мляко - точно в този стил са ти твърденията.

стига бе... а ще ни дадеш ли и ние да прочетем тази статистика или само така си чувал по кръчмите. А имаш ли идея какви вещества се отделят в атмосферата при рязането с плазма и в чии бял дроб се натрупват?!

Не е и чувал, просто си грачи тролския грак.

За некой лев как се фъргат , като майки орлици са бе еййййй !!! Аз ше ви дам статистики - :=> )о( /сори ма е на древно йерогЛиФтно писмо , ако сте Умни ше го сванете , а воие сте мега-умни !!!/

Бас ловия, че тия дето се притесняват за 5G масово смятат, че Чернобил не беше голяма работа и да не се правим на ущипани девици... :) Парадокс. :)) Само, ако имаше къде да се прочете НАУЧНА информация за 5G. Не блог на човек, който бил чул някъде нещо. :)) За експеримента с плъхове и мишки подложени не 5G облъчване в количества на който човек няма как да бъде, освен ако не го вържете вътре в антената. четохте ли? Мъжките плъхове са развили тумори на сърцето! Ужас! Фашисти! Е, защо женските и мишките не са развили не е ясно. Също така не е ясно, защо плъховете с туморите са живели по-дълго от контролната група плъхове... :))

стига бе. Значи ЕС прави закон за кривината на краставиците. Има 1000000 изисквания към продуктите за ядене, ама нямат проблем с 5Г. Сега към въпроса - ти що си прост?

Притеснителни вече много няма. Ако някой демонстрира притеснение, обикновено е защото му се плаща. А инак..... не ми е много ясно кому е нужно това 5Г. Май по-скоро нещата се напомпват за да върви далаверата. Както с постоянните обновления на всичко и накрая трябва да си купуиш нов телефон или компютър. И не защото новия върши нещо повече, ами просто "подобрения" софт вече не работи на стария.

Култови простотии поднесени като статистика :) много яко ! Плъхове с тумори живели по-дълго ... абе брат , земи малко се ограмоти , малко се пошлифовай да не лъха толкова на тъпотия и простотия ... не че нещо, ма е грозно , некъф напън достоен за кенеф...но не и за мисъл ...

Скороста на светлината е 300 000 км/с. За да имаме латентност 1мс, значит трябва да сме максимум на 150км от обекта на управление (0.5мс+0.5мс). Това ако всичко е идеално, а на практика......

се движи светлината по оптичен кабел?

За любопитните - 300 000 км/с , с те тая скорост ! Недей да си помисляш за криволичене, щото едното няма общо с другото ...скоростта си е тая, декора е друга история !

300 000 км/сек е във вакуум, Във вЪздух, вода или стъкло скоростта е значително по-малка, като в диамант може да падне под 150 000 км/сек

Всяка монета има две страни. Защо няма инфо за тъмната страна на това 5G? Човечеството дава мило и драго за своята по-скорошна гибел.

На 4Г и 3Г и 2Г какви са тъмните страни. Виждам че си заинтересуван. някой ги има от 10 години. Все ще знаеш нещо по въпроса, нали?

Пчелите ... намаляват. По-тъмна страна от това ...

стига бе и що така?

те и безработните намаляват сигурно ще е от 2Гто Температурата се покачва... ще да е от 3Гто Чалгата се разпространява - от 4Гто ще е Само от 1Гто няма нищо. А може би Рака е от него.

Къци, то и ти го вдигаш по рядко всяка година, ама едва ли увеличаването на веганите е причина за това. Хубаво е и връзка да има между нещата. :))) Не само графиките да изглеждат хубаво една до друга. :)

10 години беше среден пробен период за пускане на лекарство в търговската мрежа . за 10 години почти не може да се хванат вредите . никъде не се казва че 5G е БЕЗОПАСНО . казава се че няма данни че е ОПАСНО

правени са тестове. на нито един от тестовете (които са доста повече от колкото си мислиш) няма данни да е опасно. Какво искаш повече. ДА го тестват 50 години и тогава да го пуснат ли?

Писаха тихичко тук таме, че вреди на птиците (умират), че вреди и на хората (със сигурност затъпяват) и т.н., но лобито е силно и голямо и "умниците" си искат бързия нет и лесното и пет пари не дават за страничните ефекти ... Няма как да ги убедиш ...

Така е колега. Четох в руските медии - птиците падали от небето... ей така както си летяли падали. мозъка им се изпичал. Хора четете руските медии, там е истната

че то добре бе. няма да има нужда да пека пилешкото. Направо опечено. От 5Г :))) Само не казвай, че и кравите политали, че тогава трудно ще правим печем стековете.

ако хората разберат честотите на тая мрежа и вредите които тя нанася на живите организми,ще започнат такива всенародни тържества по улици и площади каквито до момента не са виждани!

виждам че ги знаеш, ама ги криеш от нас. колко ти плащат за това?

BajMihal

Просветли ни о умний! Ама вземи и приложи и разстоянията, които са необходими за тези "вреди", че да е пълна картинката. На какво разстояние от антената се наблюдава дадена "вреда"... Аман от ФБ интЕлекти. Да беше ходил в час по физика в 6ти клас, можеше и да знаеш повече от интЕлектите от ФБ, които промиват мозъци. Една малка питанка имам за домашно: Как мислиш, тези, които "печелят" от 5G, те каква ли защита ползват да не ги хванат тези вреди?

а мозъко кажи защо в нормална държава апартаментът под 3G клетката струва 20-30% по-евтино

Кажи сега що в Германия блок с 3Г КЛЕТКА СТРУВА 25% ПО-СКЪПО. И защо блок с ЛТЕ антена струва 40% по-скъпо в Берн и Цюрих че и цяла Швейцария?

BajMihal

Отговори ми на въпроса бе умний! Каква ли защита ползват тези, които "печелят" от това?