Американски производител на интегрални схеми разширява екипа си в България

Компанията разработва технологии за производство на чипове, които се използват в телекомуникациите, автомобилната индустрия и самолетостроенето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкот си спомяна , собствениците са араби. Офисът е в америка, сигурно и няко-друг наемен мениджър. Производството е в Европа, но не Европа определя какво ще се произвежда и на кого ще се продава.

Доста силно казано "американска"

Първо плаща данъци в САЩ а после и в страните с дъщерни клонове.

Напротив. Инкорпорирана е на каймановите острови. В САЩ е единствено главния офис.

Това е все едно да се радваш че са те закрепостили при друг цвят феодал.

250 инженери от България работят по най-високите технологии. Закрепостяване имаше през Татовизъмът ти, когато с интегралните схеми се занимаваше доцента Филипов, ръководещ катедра Микроелектроника в Първи блок на ВМЕИ "В.И.Ленин". Най-глямото му постижение бе, че бе ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ с Тато ти. Един от неговите дебили-учени разказваше, как са ходили делегация...в Северна Корея през 1986г. От разказа му запомних само 1 - никой през денят не ходи по улиците на Пхенян освен милиционери а Пролетариата на 4 крака пълзи и къса всяка тревичка в центъра на Пхенян. Дотам бе българската научна мисъл. Останалото бе НЕСКОПОСАНИ ПОДДЕЛКИ на западни транзистори и интегрални схеми с НИСКА СТЕПЕН НА ИНГЕГРАЦИЯ. Откровенни МЕНТЕТА. Телевизорите "София 81" ги произвеждаха с ОРИГИНАЛНИ ЗАПАЗНИ КОМПОНЕНТИ и затова продаваха тези телевизори ЕДИНСТВЕННО В "КОРЕКОМ" за $$$.

Все още се срещат телевизори София 81 из мазетата. Отвори един , разгледай го, да не се излагаш с глупости .

България произвеждаше много голяма гама полупроводници - от дискретни транзистори и диоди, линейни и цифрови интегрални схеми та чак до микропроцесори и периферията им. Вярно е, че голяма част бяха лицензни , но ги правехме и качеството беше много добро. А сега какво произведаме ? Поне един вид полупроводник ?

Сега мордорци ше додат да ни асвабаждават Требват им перални, тоалетни чинии, но най- вече чипове

Ако си чел внимателно, чипове няма да намерят. Проекти за тях - може би.

Технологията е по важна от ограничено количество готова продукция И защо "може би"? Американците плащат заплати на 250 овека и планират да ги направят 350 за "може би"? Смехурко

Технологията на документация е едно, но да имаш техниката и да я поддържаш е съвсем друго.

А защо само в София? В други градове няма ли технически университети и специалисти и интернет за дистанционна работа?

Ц, нема.

От заглавието реших, че такава голяма фирма произвежда в България токива продукти, а то се оказа още по-добра новина. Увеличават капацитета от инженери, които разработват схемите. Честито на новите 100човека с нормална европейска заплата.

_stankow

Аха, европейска. Като за европейска България ...

Все е по голяма от тази в путлеристан

Ами зависи какво работиш в Европейска българия. Аз мисля че за тези инженери запалтите са от рода на 4-5000Евро. Нето. Аз, който не съм инженер, в София получавам 1800Евро нето. Мой приятел ''Мазач'' изкарва двойно повече от мен, отново тук в София (разбира се 90% от парите му са в плик) Общо взето и тук се изкарват добри пари.

В плик ! Това е много еропейско! Всички сте много голяма работа , когато става дума за пликове. А знаеш ли колко от тези пари, дето са в плика, БИ ТРЯБВАЛО да отидат в държавата ?

4-5000 евро не дават току-така на инженери. На "високоефективни" мениджъри-връзкаре - да. Но на инженери, при това в България - най-много само да им обещаят

Знаеш ли, беше още 2000 г, когато една дама, работеща на доста висока позиция в представителство на японска корпорация ми каза, че тук нещата не вървят добре. Даже и западните фирми "се научили да не плащат" ... и отиде в Швейцария. 20 години след този наш разговор разбрах, че съм бил много заблуден, а тя е била права.