Коментари - Антиматерията постепенно разкрива тайните си | IT.dir.bg
назад

Антиматерията постепенно разкрива тайните си

Учени оповестиха, че извършили най-прецизното директно изследване на антиматерия.

Обратно в новината

Коментари - Антиматерията постепенно разкрива тайните си | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Начи дали ше пия бира или не е все тая. Да ама не! Тия учените май почнаха са ги бъркат с филисофите. За мен инвалида от Англия си беше филисоф а не учен.

Аз да питам, той големия взрив не продължава ли още? нали е бумнало и сега още си се разширява... и си произвежда и влачи материя и антиматерия и няма ли да продуктира и туй и онуй, до края на вселената, ние си живеем в самия взрив, и само си мислим че сме с таква форма на мен ми се струва че сме доста разтегливо понятие ;)

Да разбирам ли, че в ЦЕРН са произвели мощно оръжие?

Според решенията на уравнението на Дирак от вакуума възникват двойка частица и античастица(лично не съм го решавал по разкази, една жена каза един вид тоест). Тоест материя и антиматерия са точно равни помежду си. Следователно ако ние днес съществуваме и си пишем под формата на материя то съществува и еквивалентното количество антиматерия. Въпросът е къде е тя и аз се чудя дали не е възможно някои от галактиките, които виждаме да са всъщност от антиматерия? А ако квазарите на другия край на галактиката са сливащи се галактики едната от материя а другата от антиматерия?

Не трябва ли първо да се търси с научен експеримент потвърждение на тезата, че от вакуума може да се появят спонтанно частица - антицастица и след това при потвърждението и да се формализира този феномен с математическо описание. А не да се измислят формули и да се търси тяхното потвърждение в реалността, и когато няма такова, част от научната общност да се чуди с десетилетия на липсата им.

Напълно съгласен, добре замислено! Проблемът и в твоя случай е че експериментите ще са на ниско ниво, а не "реални". Предполагам, че искуствения интелект ще стигне много по далеч от резултатите на хората.

Що тей не четете? Нали ние сме остатъка, имало е повече материя и сме останали толкоз? антимагерията се е унищожила с материята и сега я няма, така че и тоя антиматериалист дет си мислиш че пише умни неща обратно на теб е само в твоята фантастика:*

Ако има галактики направени от антиматерия, тогава трябва да има и тежки атоми съставени от анти-материя достигащи до нас. Анти-бъглерод, анти-кислород и.т.н. Досега са засичани само отделни елементарни частици.

Антинеутронът също е с противоположен на неутрона електричен заряд.

Чудят се как да оправдаят едни пари, хвърлени вятъра или нечий джоб!!!

В нашият институт с финансиране само от 1 млн. лева, открихме сорт круша, която по нищо не се отличава от ябълка....

въйййййй:) абе това гооткриха едни други преди време и го кръстиха ябълка бре младеж??? що тей праити? проверявайте, не харчете пари за глупусти, открийте ябълка да и се търка коричката като на лотариен билет...

Спирам да гледам "Изаура" и "Скрипал"....учените предполагали, антиматераята имала отрицателен електрически заряд, атоми от антиматериален водород.....не, направо ще спра порното.

Е не е само в противоположния ел. заряд разликата в материя и антиматерия. Щото и частици без заряд има в антиматерията, както и в материята. Фиксацията само в заряда е елементарна и прекалено опростена. Но толкова схваща написалият статията.

Доколкото знам, краткотрайни самовъзниквания на двойки електрон-позитрон са наблюдавани още през 70-те.. след което се анихилират взаимно.

Е нема как да се анихилират взаимно точно двете частици от електрон-позитронната двойка, щото закона за запазване на импулса ги кара да се разлетят в противоположни посоки.

Не ги разбираш нещата, ДА фЪрчът... колко да фърчът, като са били в една епруветка...мисли малко... тя е кръгла и с тапа??? много ясно че ще се блъснат и анихилационират!!!

Само мистерии. Според мен всичко още ни е мистерия, само се правим на много умни.

Първата част - че дори не разбираме колко малко знаем - е вярна. Във втората говориш за неща които видимо са ти далечни.

Какво произведе днес?

"Големият взрив произвел едно и също количество материя и антиматерия. Впоследствие антиматерията напълно изчезнала, без да е ясно каква е причината за това." За мен остава загадка с какви начуни методи тези учени са стигнали до извода че големият врив е произвел еднакво количество материя и антиматерия и че антиматерията е изчезнала мистериозно след това. Не е ли по-логично да предположим че не е имало голям взрив? Несъстоятелна теория превърната в свещенна крава. Това в действителност не е наука, а вавилонска митология. Тяхна запазена марка още от древността. Целта на тази митология е да заблуждават хората че няма Бог защото искат да заемат Неговото място в живота им и да получат поклонението което дължим на нашият свят Създател и Спасител. Можете ли да познаете кой е идеолога на тази борба на живот и смърт?

не разбирам по какъв начин големият взрив и съществуването на материя/антиматерия ти пречи да си вярваш в бог

Бог (материята) не е имал Богиня (антиматерията), или я е удушил още при възникването ѝ...

А бе ку ку, аз що си мисля, че вавилонците са вярвали в богове противно на твоите бръщолевеници. А се запри бе брато, ставаш супер досаден, плямпайки за неща, от които нищо не вдяваш. Начукай си в тъпата кратуна, че няма никакво противопоставяне между наука и Бог. Това го правят само кратунчовци като теб.

вчера на пазара един циганин продаваше антиматерия. сигурно я беше крал отнякъде.

1.той щом тук краде значи там антикраде! 2 щом тук е циганин, значи там е? - антициганин 3. щом тук е било на пазара, значи там е на антипазара... и тъй натам! ИЗВОД нещо не наред с тая работа

В една важна книга пише "В началото бе словото" - къф голям зриф, кви 2 лева? Явно учените не читатели, а писатели.

ам нали за да го прочетеш трябва лампа?.. в една друга голяма и дърта маркова книга пише че първо е било тъмнината, после светлината... светлината си е чиста материя, това доказва че на теб ти куца логистиката и интерпрелюдията!

Няма антиматерия! Излишъците гравитация всъщност са центробежни сили породени от движението ни в 4-мерната безгранична бутилка на Клайн, каквато е нашата Вселена.

какви са тези "излишъци от гравитация" и какво отношение имат те към антиматерията?

Това, което всъщност се случва е, че гравитационните сили, които например задържат нашата галактика цяла са много по-големи от предполагаемите съобразно цялата маса на галактиката. От там и идеята за някаква скрита маса/материя, която ги причинява. Имаме наличие/излишък на гравитационни сили с неясен произход, а не антиматерия..

ти това от моята теория ли го копира -аз там за пръв път пиша че вселената има вида на бутилката на клайн с четвърто измерение времето и още че антиматерията е в отрицателната част от кръга на кръглото време

sulio@mailinator.com

Оффф ние го търсим навсякъде, а той тука се скрил. Айде връщай се сам в Карлуково, че иначе ще дойдем ние и ще те сложим за наказание в стаята при Наполеон и при онзи учен с пситронните хазербастери и девемурските частици.

"На всяка частица материя съответства частица антиматерия със същите свойства, но с противоположен електричен заряд." Почти вярно. Неутронът и антинеутронът са все с нулев ел. заряд (разликата им е другаде). А пък фотонът е античастица на себе си, абсолютно идентични и неразличими са.

Не хвърляй ръкавица на общата физическа култура на Гогов...

Дрън, дрън - нищо конкретно, само празни приказки!

Какво е едната спектрометрия на супер редки събития, статистика и ала бала, дааа. Тия работи всеки чичка в селската кръчма ще ти ги обясни по-добре, не им слушай глупостите на разните учени.

Та не се притеснявай - всички тук си дрънкаме празни приказки, не си само ти

Ами ако след големия взрив това е изчезнала материята? А това всичко което виждаме е антиматерия?

Така е по кръщелно свидетелство. Нащ'а сме я кръстили "материя", а другата - "антиматерия". Ако бяхме в другия крачол на сътворението, пак нащ'а щеше да си е "материя", а онази, първата, "антиматерия".

Историята се пише от победителите :):):)

Дейба, аз защо не се сетих? завидях ти :( Обаче пък както дума тоя по-надолу... ще ги наричаме както си искаме, ние сме добрите щото сме победили! обаче е супер ентелегентно и с висок вискозитет твоето мнениеносно, репликиране!

Очевидно антиматерията е отишла в антиВселената.

Няма антиматерия. Има излишък на гравитация с неясен произход...

да е неизяснен? .Гранвитация има там където има струпване на маса/материя и енергия/.

И в тоя ред на мисли след като има струпване на маса/ материя се нарушава структурата на пространството и то я притиска от всички страни, стремейки се да възтанови нарушеното равновесие. Нещо като топка във вода. Заставайки от едната страна на "топката" изпитваш неуравновесения натиск/ налягане на силите в пространстото т.е. силата от едната страна е по голяма от тази от другата страна, която е намалена с поглъщането в материята и тази разлика я усещаме като тегло (mg), привличане, гравитация. Колкото по голяма е масата, толкова по голямо е поглъщането и съответно теглото, но в действителност силата, която ни притиска към "топката" идва от вън, а не е вътре в тялото, както ни заблуждават, говорейки ни за земно привличане. Според мен гравитационната константа (g) коефициента на поглъщане в материята на този вид сила в пространството, която тепърва трябва да откриват и гравитацията е нещо криво разбрано от физиците. Това е моето лично мнение, а другото е търсене на теле под вола.

Не е задължително..

може и така да е ... тогава какво е онова дето от 2016 г насам са му създали 15000 атома?

" Големият взрив произвел едно и също количество материя и антиматерия. Впоследствие антиматерията напълно изчезнала, без да е ясно каква е причината за това." Мъгливи хипотези, гарантитращи месечния доход на физиците...

по нататък пише Следователно малко след Големия взрив те би трябвало взаимно да се унищожат, но малка разлика между тях позволила на материята да триумфира над антиматерията, слагайки началото на всичко, което съществува във видимата Вселена. продължавай да четеш и може да ти стане ясно

Ако четеше задълбочено , шеше да видиш думата "може би". Така е с теорията на Големия взрив-всичко е "може би". И е толкова опростачено предположение, но така ще бъде докато се намери някой е теория за "малкия взрив".