Български учен, подкрепен от НАСА, разработи специален уред за самолети

Машините ще могат да излитат и кацат с по-ниска скорост, на по-къса писта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОДКРЕПЕНИ ОТ БОЦЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С РЕКЕТ , НАРКОТИЦИ И ВСЯКАКЪВ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН БАНДИТИЗЪМ ! УСПЯЛ БЪЛГАРИНА НЯМА В БГ !!

Никой не коментира самото изобренение - хубава работа, ама.... (сетете се) В статията лисват каквито й да е технически данни. Нито стадия на изобретението. Съдейки по коментарите и предоставената информация, статията е за раздел политика, или лайфстайл, но не и за наука.

Български синдром: Да мразиш и оплюваш, всичко положително и напредничаво, което някой твой сънародник е постигнал и направил някъде, без значение къде, у нас или в чужбина... Като чета, малоумните хейтърски коментари тук, наистина, не се чувствам особено горд, че съм българин!...

В 99,9% от случаите това са руслямски тролове, възхищаващи се на гел-гориво за несъществуващи двигатели или ядрени анимационни торпеда.

В останалия 0,01% са такива безмозъчни джендърасти като теб.

в БГ това няма как да се случи въпреки че ни е в гените да сме техничари....

А в България, малкото останали учени ги гонят с камъни и дърве! Да не би да пострада някоя от хилядите калинки, дето 30 години само са си бъркали в носа.

ТОЗ ЗА КЪВ СЕ МИСЛИ?

такива като този погребаха БЪлгария

Сериозни ли са, че това е откритие.Смешна работа.В аеродинамиката отдавна всичко е известно и всичко е изпробвано.

продажник, ей затова сме предателско племе. явно този ще е потомък на ония чиито прабаби добровлно си разтвраляли краката пред чалмите, в неговите вени не тече чиста славянска кръв.

Твоята прабаба ли визираш?

такъв да го набучиш на кол вместо да направи нещо за България той се продавана ФАЩ

Посочи къде в България има съоржение за тестване на аеродинамика на самолети, и в кой български университет да завърши факултета по аерокосмическо инженерство. Може правителството до инвестира малка сума, например да се откаже от ремонта на СУ-25 за 82,5 милиона лева и да напвавят съоръжение за развитие на наука.

Много лоша услуга правите на детето.

Браво за откритието! Би било интересно, да има повече информация, относно самото откритие. Повечето коментари са изпълнени с гордост, но не гордост, а протест е нужен, че Тиквата не позволява да се случват такива неща в България! Не се дават пари за наука, за образование, технологии и това ни закопава като фермери и обслужващ персонал дългосрочно! Това правителство не разбра, че вече правителствата се борят за хората си, а не хората се занимават да сменят власта за да живеят нормално!

Американски учен от български произход. Щом е финансиран от САЩ, работи в САЩ, в екип финансиран от САЩ, дори образованието му е от САЩ. Няма български учен тук. НЕ може така наготово. Хем да прогонваме десетки хиляди на година, хем после да си избираме кой бил бълграски такова или онакова. А ако е онакова не са български, ами цигнаски или мутренски...

Хубава работа, ама в САЩ, а не в Тхническия, Българче, ама докторант при американци. Самолет, ама Боинг, а не Ил. Изобретил, ама за САЩ, защото тук такива получават присмех. Както се казва с ГЕРБ ДПС и БСП =БКП- толкова! Тя и новината не изглежда много новина. Едно, обаче е сигурно- докато ДС и ВКР имат ръководната роля в обществото и се занимават с бизнеса и политиката все ще е така. У нас за сметка на това си имаме репресивен апарат, който създаде огромна репресивна машина, а в същото време за измамниците от международен мащаб е рай. Нашият мащаб е да лазим пред подлеци и предатели, вместо да имаме чест и да ги прогонваме.

Бе, не знам гума ли си какъв си, но е точно така - българското момче, от Щатите...Защо ли ?! Сетих се ! Защото в БГ се раждат напоследък (след перестройката) само Тикви...Ми то не може Тиква да те управлява и да си мислиш за самолети при положение, че трябва да мислиш единствено и само за оцеляването си !!

da vi popitam otkrehnatite koe i koi sa bulgarshtinata ,zashtoto Levski ne e geroi ,Botev ne e revolutzioner ,Nina dobrev ne bulgarka,Dimiturmanolov ne e bulgarin tova momche ne e bulgarin ,i oshte mnogo drugi primeri moga da vi posocha ,no e neposilno da da ubedish tupaka v pravota.ta ,okazva se che samo tezi koito slushat chalga i se napivat kato tarambuki i se drogirat za da podrajavat na nakakvi idioti ,sa istinskata bulgarshtina .da vi kaja neshto na chist bulgarski ezik be galoshi ,da vi eba maikata ta da se prukane neshto po-umno ot vas.

Glupost. Georgi Hristow ima masterska i sega naj weroiatno e doktorant. Taka che ne e uchen - pone oshte 7-10 godini. Naistina ima finansowa podrajka ow armiata koiat razbira se e spechelena ort nachalkik ana laboratoriata kooto e asistent i ne e oshte palen profesor.

Статията е написана некоректно. Имайте предвид, че момчето е докторант т.е. има си научен ръководител и работи по негова тема и идея и то сигурно в колектив с други учени. Това самохвалство в статията издава само нашата комплексираност.

"Нашата"? Говори от свое име, аз нямам такива комплекси. За останалото предполагам си прав но не знам детайлите. Във всеки случай е интересен/нов начин да подобрят летателните характеристики, далив значима степен та да има хляб в тая работа предстои да се види.

Нямате никаква представа за техническите докторанти в САЩ! Научният ръководител има основна задача да осигури темата и финансирането й. Темата обикновено е финансирана от големи корпорации, концерни и фирми, които ръководителят е заинтригувал. Сумите по дадена тема в повечето случаи надхвърлят 100 000 долара. Научният ръководител (професор във ВУЗ) получава гарантирана заплата само осем месеца в годината. Останалата част от заплатата се обезпечава от финансираните теми. Периодично професорът има право на едногодишен, творчески, платен отпуск. Техническите докторанти много рядко работят в колективи. Там колективната работа е изключение и се поощрява. Докторантите на практика са студенти, които годишно полагат изпити по избирами дисциплини, подчинени на точкова система. Годишно има задължителен, минималин точков обем, който трябва да се покрие. Времето за "следване" на докторант е 4-5 години. Част от задължителната дейност на докторанта е и преподавателска работа (или водене на упражнения) на студенти от магистърските програми. Положените изпити от докторант са около 40 броя. Защитаването на докторска дисертация там, не е като у нас на принципа -"Ти на мене, аз на тебе!" Преди представяне и защита на докторската дисертация, пред комисия се полага комплексен изпит-презентация не само по темата. След успешно положения изпит, следва писането и защитата на дисертацията. Дипломите на докторантите от престижните университети са подписани от губернатора на съответния щат. Обикновено, след дипломирането си, докторантите се "засмукват" от институцията, която е финасирала темата. За успешни и перспективни теми (и съответните докторанти) се води "война" и от конкурентните фирми още след втората година на обучението им. Ph диплома от престижен университет дава "право" за пазарлък за годишна заплата над 100 000 долара. Колко ли е заплатата на наш "доктор хонорис кауза пердуда" от Вълчедръмския университет?

Както се казва дано нататъка да е още по добре

А те както винаги ще откраднат идеята и ще си внедрят техологията! Абе не разбрахте ли че всички нации които работят в краварника са РОБИ! Работят на по 3-4 места и се гордеят с това! А като станат пона има няма 45=50 годинздравето им е вече съсипано! И ако не си плащал осигуровки,си МЪРТВЕЦ! ДЕМОкрация...какво да се прави!

Хубаво е, че нямаш представа за дълбочината на собстената си глупост!

че не си излизал от селото си ,а сащ само си сънувал.

на твоята неграмотност!

Спокойно можеш да се изселиш в любимата ти евроазиатска кочина, за да ти олекне.

Много първобитен коментар. Колкото до коричките що не си дойде тука и да се радва на обилна трапеза пък и да не бъде експлоатиран. Само дето смъртността е по висока в България, живота по кратък наука няма но тъпотията е велика. Колкото до 2-3 работи в Америка - може ако си неук, необразован с нисък интелект и си шкарто. Но пак имаш избор две три лошо платени работи и Американски корички или България и картофени обелки. Или задник трол платен от руската пропаганда. За последното се изисква занижен интелект.

нищо не е разработено,а нека да изчакаме първия полет .. и ама н от това къдетоима нпкъде нпкой с неяо българско в произхода да се хвалим,че той е по по най! това е прякото доказателство ,че българи и макета са един народ ......който гледа да се присламчи към нещо и да си го припише.

Аз пък поздравявам младежа - работи с ума си ! Дано има добро приложение изобретението му !

дрън дрън

По-скоро американски учен с български произход. При положение, че е завършил в САЩ, не виждам защо се използват македонски тактики за популярност.

Заради гражданството се води българо-американски учен