БиБиСи: Уловени са загадъчни радиосигнали от дълбокия Космос

Излъчвателят се намира на 1,5 милиарда светлинни години от Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защото толкова можем и знаем.....не ни търси никой и не ни предлага нищо, просто нищо още не знаем.

Една светлинна година е равна на 460 800 000 000 км. Умножено по 1 500 000 000 пъти.......

"...необичаен повтарящ се сигнал идващ от един и същ източник на 1,5 милиарда светлинни години от Земята..." Мъ веднага пратете една совалка нанататък. Докат не са се затрили.

Утре тръгвали, просто чакат да си купят винетка...

спешно им отговорете , да не се губи време ....

Загадъчните радиосигнали са от кратуните на учените! И аз получавам разни радиосигнали, ама докторите казаха, че е от това, дето не си пия редовно хапчетата :)))

Немодулиран сигнал на 1,5 милиарда светлинни години с излъчена мощност 100 милиона слънца..... преди да пишите за разум и цивилизации, първо учете физика.

Продължавам да съм на мнение, че нито една достатъчно напреднала цивилизация не би използвала радиосигнали за комуникация. Те са ограничени от скороста на светлината и връзката между две звезди дори на пет светлинни години една от друга е безсмислена. Дори до Марс сигнала се бави няколко минути което е неефиктивно ако трябва да се действа бързо, всичко с времето си. Все едно между Англия и Франция примерно още да комуникират с огнъове или дим. Едва ли след 200 години ще ползваме толкова активно радиоизлъчването както сега. Значи за цялата човешка история промеждутъка на ползване на радиосигнали да приемем е 300 или 500 години. Една цивилизация на 100000 години развитие примерно колко от своето време е отделила за радиоразпръскване. Тези радиоантени за слушане изучиха доста неща в радиофона, но да се твърди че може да се засече изкуствен сигнал, това е като търсенето на иглата не в купа ами море от сено. Колко години ще минат докато се засече, 200, 1000 най вероятно 10 000, но на големите капацитети им беше ясен този разчет и въпреки това лобираха за антените дали с цел наука или дуга цел незнам.

Шанса да открият друга цивилизация чрез радиовълни може да е малък, но е по-голям от този да висиш във форума и да гадаеш дали има други цивилизации там някъде...

първо - "Значи за цялата човешка история промеждутъка на ползване на радиосигнали да приемем е 300 или 500 години." това пък как ти хрумна? баба Ванга ли ти каза, че след 200 г няма да ползваме радио сигнал. второ - други методи за комуникация на големи разстояния има само във фантастичните филми. в съвременната реалност това е най-бързия начин за комуникация. ако знаеш някъкъв друг начин сподели не се стискай. второ и половина - как ти хрумна че радиокомуникацията е неефективна? неефективна е сравнително нарицателно. ако не ти е известен по-бърз метод на комуникация спрямо който радиото да е бавно, кой знае може пък радиосигнала да е най-бързия възможен начин на комуникация въобще. това че тебе лично не те устройва колко е бърз, ми прощавай вселената не и пука какво те устройва. трето - а какво предлагаш вместо да използваме наличните ни технологии? да седим и да чакаме докато изобретим телефона на дядо господ дето се свързва със съседни галактики моментално четвърто - антените се ползват не само за чакане на сигнал свише. с тях се изследва вселената по същия начин както с обикновен телескоп. просто в различен спектър данни. това само по себе си оправдава харченето на пари за тези антени. пето - на наука срокове не се поставят! няма кой да ти каже кога нещо ще бъде открито/изобретено. няма причина да предположиш кога нещо ще бъде открито/изобретено. нека ти кажа точно кога ще бъде открит сигнал! за да не си изненадан като се случи. някъде в промеждутъка между тази секунда и никога. същото важи за абсолютно всяко научно изследване на тоя свят. това означава ли че да се влагат пари в наука няма смисъл?

На първото вика му се технологичен цикъл всеки си има начало и край, това че съм сложил 500 години е примерно, може и да са по малко.. ха. За второто това е клъстър от науката и се нарича футурулогия, да ти я наричаш фантастика и явно ти звучи като фентъзи от типа Хари Потър, но не над 50 процента от писаната преди два века фантастика се е сбъднала. На второто и половина казах, че не е ефективно за големи разстояния, на Земята и луната радиото върши работа, даже и в слънчевата система, но до Проксима не, квантовата обвързаност е по бърза от радиосигналите с колко точно още се изследва. На третото, нищо не ти разбрах естествено е че ще ползваме телефона в този технологичен цикъл след като е връх в сегашната технология, ако можехме да ползваме телепатия, нямаше да плащаме на ГСМ оператори. Четвърто за антените съм писал че изследват много къде е контрапункта тук незнам и как не те домързя да пишеш изобщо. Петото виж първото, футурологиията се занимава със срокове, виж на пример закона на Мур. Та незнам кой гледа плитко на нещата, плитък в догадките е този който няма грам фантазия, сух прагматизъм в стила от Искъро по дълбоко нема. Даже и да свиете коефицентите на формулата на Дрейк само в нашата галактика разумният живот трябва да е стотици бройки. Теоритичен и практически абсурд е да сме уникалните, нещо като македонците.

Много плитко гледаш на нещата.

Поне ти е дълбок и възвишен коментара. Колко малко думи, а цялото вселенско знание сбира.

Най-голямото доказателство за съществуването на извънземен разум е това, че още не са се свързали с нас.

това не е новина и вече беше неколкратно публикавана тук

от друго време или пространство!?

Тези сигнали са излъчени, когато на Земята, ако е имало живот, е бил под формата на примитивни клетки. Така, че нямат нищо общо с нас. Отделно, радиосигналите са твърде бавна комуникация, за да се предполага, че други напреднали цивилизации ги използват за общуване на толкова големи разстояния.

преди милиард години, когато е излъчен сигналът, може да са били примитивни като нас сега.

Защо реши, че са изпратени към Земята? Може да са към съседна на тях планета...

Това беше за Ааа.

И ти чети пак: "...нямат нищо общо с нас...". Къде съм писал, че са излъчени към Земята?

Прочетох: "за общуване на толкова големи разстояния." Затова написах, че може да са за съседна на тях планета. Това, че са дошли до нас след толкова време е случайност. Когато се създаде колония на Марс, общуване с радиовълни не е проблем. А след 1 млд. години, когато сигнала стигне до далечна звезда и там някоя млада цивилизация дали ще помисли, че е невъзможно някой да общува с радиовълни?

ти още ли вярваш в еволюцията :))) какви клетки какви примитиви ...

Чети пак: "...ако е имало живот..."

Каквото и да са уловили, е тръгнало преди милярд и половина години.

наскоро стана дума за изнамерен остров със зли диваци убиващи мисионери. нещо като земята в космоса, един вид. след няколко жертви, цивилизованите бавно се отдръпват гледайки от невидим ъгъл с презумцията, един ден диваците да се очовечат. без писменост, срещите се превръщат в легенди и с генерациите, извадени от доктрина и обявени за фейк, истината си остава някъде там.. но важното е, че това е дежаву в матрицата тоест, модел. само този е моделът, който обяснява ситуацията. няма смс от плеадите `привет говеда!`

Това са сигнали , на комуникация между ЦИВИЛИЗОВАНИ и МНОГО НАПРЕДНАЛИ цивилизации , които ако са ни наблюдавали , как от хилядолетия ние НЕ правим нищо друго освен да дрънкаме оръжия , да се самоизбиваме и да УНИЩОЖАВАМЕ всичко около нас , ИЗОБЩО НЕ искат контакт с нас !!! ЗА какво сме им след като знаят , че ние търсим контакт , само за да се доберем до някое ново оръжие и технология за самоунищожение ?????!!!! Не сме способни да се погрижим дори за себеподобните си , а сме тръгнали да търсим контакт с чужди цивилизации , и АКО го намерим какво - ЩЕ потърсим лечение на болестите , които ние си създаваме по разни подземни дупки , за да печелим пари и да доминираме едни над други - Това ли - НЕ МИСЛЯ !!!!!!! Вярвам , че има по-висши раси от нас , и че не сме сами във Вселената ! Вярвам , и че много от модерните технологии и открития може би са ни дадени от друга цивилизация , НО с МИРНА ЦЕЛ !!! Ние обаче сме примитивни до толкова , че използваме всичко за надмощие и АГРЕСИЯ и затова ще ни оставят да се довършим сами !!!!!

през 1997"контакт"май се казваше

Някаи хора трябва да си оправдават парите от субсидиите.

Извънземните звънят на Владимир Путин. Наглетата пак са се объркали в превода.

като пафна една тревичка и удара 2 3 кила винце само такива сигнали ми в ушите

Може би това са те?

Те са!