Близо 20% от новите лаптопи са с процесори на AMD

Компанията има пазарен дял от 19.2% и при новите десктоп машини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми аз си взех нов лаптоп миналата седмица, с процесор от AMD 4000 серията, разбира се. Intel в момента са по-зле откъм ефективност и производителност, всеки избира по-доброто на сергията.

AMD са процесорите в момента! Интел много върнаха назад, повярваха си много, цените им безобразно високи и трябва нищо да не разбираш от хардуер, за да предпочетеш Интел.

До година доставените лаптопи ще са с поне 45% на АМД. Отедлно, около 10% ще са с АРМ на други производитили.

С 20% дял са, защото успяха да доставят само 20% от поръчките на процесори. В момента изнемогват, заради поръчките на новото поколение конзоли от Microsoft и Sony.

Amd навремето грееха много и прегряваха, не знам как са сега ама с 20% дял явно не са по добре Аз лично не бих си взел amd и предпочитам intel, това че са малко по скъпи е ок

Личи си колко разбираш - точно 0.000000000001.

са малко на фона на боклуците на интел.

Просто AMD в момента не смогват с доставките. Иначе можеше и 80% да стигнат - Intel много лошо настъпи мотиката с ограничаването на разходите за R&D през последните 10 г., защото си вярваха че никога няма да имат конкуренция. В момента нямат нищо което да противопоставят на АМД и според роуд мапа им, няма да имат поне до 2022.