Boston Dynamics показа новите способности на робота Spot

Идва ли времето, в което домакинската работа е е поверена изцяло на машини?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прилича на малък динозавър

Браво!

Гори трябва да садим и да се качваме по дърветата...

Мога само да кажа УОУ. Кучето отвори вратата и влезе. Имате ли си представа, колко сложен процес е това и колко променливи се взимат предвид, за да може да се направи това без човешка намеса.

едните искат да слагат чипове на хората а другите да направят от машините хора...

събира мръсни чорапи от пода - уау - е това е хайтек

Е кво? Взимаш едно такова и си гониш жената.

Всъщност историята на Бостън Динамикс всъщност не е толкова бляскава. Първо бяха "воденичен камък" на Гугъл, които ги шътнаха на японците - СофтБанк. Те издържаха 4 години и ги продадоха на Хюндай. Оказа се, че гълтат много пари, а нямат продукти. Та не са толкова бляскави нещата, колкото се представят...

Роботостроенето е на доста примитивно ниво и ще бъде още дълги години такова. Това е текущото технологично и умственео ниво на човечеството, какво да се прави. Докато и хората с пачките разсъждават, че трябва да има "продукти", от които да правят пачки, няма да има оправия. Науката и технлогичното развитие изискват по-високи идеали и да не се мисли основно за пари и печалби.

А ти как разсъждаваш? Че някой трябва да налива пари в нещо безкрайно без да има резултат ли?

В сравнение с клипчета от преди доста години, се вижда че няма съществено развитие. Нещо тъпчат на едно място. А уж последните години изчислителната мощ на ембедед процесорите доста се вдигна.

явно не си гледал достатъчно клипчета какво правят другите роботи. А бързината на изпълнение мисля че може да се регулира поне за някои неща, ако не то това им е следващо като задача, същите неща ама 10 пъти по бързо.

Целият свят е вперил очи в твоя милост с плахата надежда да му покажеш как стоят нещата с роботостроенето.

То тоя с пищова само тва му са способностите :) даже не може да седи сам изправен то и нацията създател е трудно след злоупотреба хахаха

_stankow

Браво на американците ! Така е, 20 г. работят и то не може без успехи. Въпросът е каква е енергетиката на това изделие. За цената знаем- отлична !! За работа в къщи, да събира вещи - много е голям. Също не се знае доколко е интелигентен и доколко изпълнява записани програми. Например последното - надписът е по твърда програма. За някои други действия - не знам. Скачането на въже е отлична демонстрация на ненужни възможности :) Събирането на предмети, включването на превключвател - отлично и приложимо ! Саденето на дръвчета е най-добрият тест. Може ли да му се укаже само мястото и дълбочината на дупката, а всичко друго да може да направи успешно сам !?

Разчистване на минни полета. Ири ти ще ходиш да се правиш на герой всред мините?! Да те ева в Посмъртния Троль!

Китайците кога ще откраднат технологията?

Може и комшиите да са първи в краденето на технологиите.

Няма нужда, вече я купиха!

Кой я е купил?

Изглежда доста добре. Определено е по-спосопен от гогов.

Докато не му сложат пищовче в ръката и не го направят хиперзвуков, въобще да не ми го хвалят.

...и безаналогов ;)

Има ги от другите хуманоидните държат оръжие, няколко човека правят робота на балама и го удрят с бухалка и в гръб, доста е смешно, но робота не се нервира и стреля само по мишената, ако застане човек пред мишената спира и стои