Cъздaтeлят нa Dоgесоіn: Криптовалутата се контролира от мощен картел на супербогаташи

Биткойн и неговите алтернативи напомнят на нaпoмнят нa мacoвa cxeмa нa Πoнци, смята Джeĸcън Πaлмъp.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От няколко месеца има силна кампания за намаляване на цените и вероятно има защо. Колелото се е завъртяло и няма спиране , единствено ще се възползват големите играчи като купят по-евтино сега

Е това е повече от ясно. Милиардерите си играят тяхната игра. А за обикновените хора -който е успял да хапне някоя трохичка от трапезата им ако е купил евтино и продал скъпо - добре.

Естествено. Само балъци вярват на тая история със Сатоши Накамото. Това е правено от нечие разнузнаване или е голяма схема за изпиране на пари. Сигурен съм, че хора като Епщайн са в течение.

значи за 8 години от 2013 дойде до извод, който се прави за 8 минути, като се задълбочиш в темата... е, важно е че откри топлата вода

Добро утро! Още когато пуснаха криптовалутите беше ясно, че това е една пирамида.

Това е писано от Ким Чен Ун :)))

Сега? Ама си сигурен, че точно сега?

кво да Ви кажа... СОциализма беше по добре в това отношение. Всички работеха, не лентяйстваха. Някои вършеха полезна работа, други нетолкова. Нвкой ги кефеше и се стараеха, други не толкова. Всички получаваха колкото да им стигне, някой малко повече други малко по-малко. Сега някой си имал милиони други милиарди, друг имал биткоини! Други дължали пари. Някой имал имоти! друг бил бездомник. Някой наследил земи, друг копал етериуми. Някой бил инвестирал! Друг спестявал. Някой измамил някой. Някой излъгал някой... И това се приема за нормално! Никой не се противопоставя! Всеки иска да се уреди и приближи до тия дето били имало нещо си! Другите завиждат. Ебати обществото!

kgoranov

Репликата "Те ме лъжат че ми плащат , а аз тях, че работя " е от времето на соц-а изводите си ги прави сам...

а, сега как е? Той ми работи а, аз го лъжа че му плащам. или: Аз си имам, що да работя? или: аз си имах, ама къде изчезна?

Някои направиха много пари (от тези дето изгубиха много пари) :)

Балъка си е продал дяловете на цена от $0.01 не вярвайки че отрочето му ще стигне до $0.60 и сега хейти - друг му е виновен. То по неговата теория цялата финансова система е понци схема. Ами вие работяги, що работите за 10 зелени хартийки на месец? Те каква стойност имат точно? А да голяма - 10 мл. мастило и 1 гланцов лист А4. Някой за нема и толкова, а за по 2-3 байта в сървърите на някоя мазна еврейска банка. Толкова ли не разбрахте че едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него? Утре ако достатъчно хора вярват че лайната са ценни и те ще се продават.

Първичен е винаги труда. За да има възможност някакво нещо да струва нещо, то трябва първо да се създаде, превози до пазар, продаде и т.н. Накрая може да не струва нищо.

Хаха, този пропуска най важната точка. Спекуланти и играчи има на всички валути, всъщност спекулантите са добре за всяка валута или актив тъй като повишават ликвидността.Предимството на криптовалутите е в сетълмента, блокчейн технологията за сетълмент е не светлинни години от суифт технологиите. В Европейския съюз проблема с недостатъците на текущите сетълмент технологии е решен по драстичен начин с единна валута. Единната валута обаче означава липска на индивидуална парична политика. Ако държава е в затруднение тя би девалвирала валутата си, което сега е невъзможно и това рано или късно ще доведе до нови сериозни финансови кризи като с Гърция. Ако държава е в нужда в момента какво може да направи - дълг и ограничения... страхотно. Тъй че крипто технологиите са бъдещето и е въпрос навреме да бъдат приети навсякъде. Може би криптовалутите в употреба няма да е точно биткойн, а по скиро дигитален долар или дигитална марка... Биткойна ще си остане на ще е нещо като суровина, т.е. може да пази стойност но не може да се разменя лесно. Нещо като виртуално злато.

Да, съгласен съм. Криптовалутите стартираха с добри намерения, но сега са една пирамида, като, за да се обогатяват спекулантите с нея е необходимо да привличат все повече и повече хора.

Сложи си дигиталните пари в реалния г*з.

Човека е прав. Това си е една голяма измама и само китовете ще са печеливши накрая.

Типична пирамида.

... казват тия дето изпуснаха влака

Също като акцийте

НЕ Е ОБЕЗПЕЧЕНА....КАТО РЕАЛНАТА ВАЛУТА...... ЦЕНАТА НА КРИПТО ВАЛУТАТА Е ИЗКУСТВЕНО ПОДДЪРЖАНА И УСПЕШНО МАНИПУЛИРАНА НО РЕАЛНО Е БЕЗ ПОКРИТИЕ...... ЦЕНАТА И ЗАВИСИ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО И........ НО ТОВА НЕ Е ВАЛУТА..........ДВУЧАСОВО СПИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО....... И КРИПТО ВАЛУТАТА УВИСВА КАТО УВЯХНАЛА И ВКИСНАЛА СЕ МАРУЛЯ ОКОЛО КОЯТО КРЪЖАТ ВИНЕНИ МУШИЦИ.....

При толкова голяма армия полиция и служби голяма работа е падало :). Сметни си само тия служби колко човека са били без да произВедът нищо! Сложи и визшия партиен апарат заедно с активните борци и ще останат още по малко.

Когато става дума за вяра, момента винаги е сега.

Сега си е много по-добре. Сега е " на каквото си постелиш, на такова ще легнеш". Лентяи не се толерират. Поне в частния сектор. Шуробаджанащината - също. Не можеш да сложиш некадърник да те управлява, защото от това ще ти страдат финансите. Сега може да си много беден, но ако имаш качества, може да станеш много богат и то в сферата, за която за теб е богатство (пари, духовен живот и т.н.) Т.е. реализацията е много по-осъществима. Да, имаме проблеми, които в соц-а ги е нямало - като например чуството за сигурност. Това не мисля, че има кой да го отрече. Ама само до там.