Коментари - Скоро: Първата снимка на черна дупка | IT.dir.bg
назад

Скоро: Първата снимка на черна дупка

Мрежа от девет радиотелескопа, разположени на различни места по света ще направи първата снимка на повърхността на черна дупка през 2017 година.

Обратно в новината

Коментари - Скоро: Първата снимка на черна дупка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то е ясно че ще се вижда само акреционния диск около черната дупка но ще го снимат от различни посоки относително и в един и същ момент така че най-много да му измерят характеристиките и най-сетне да вдянат че това са светлинни ефекти подобни на звуковия ефект който се образува при преминаването на звуковата бариера от свръхзвуков самолет -един силен пукот а в нашия случай едни силни отблясъци -все едно да правиш звукова снимка на свръхзвуков самолет и да твърдиш че след звуковата бариера преминава в друго измерение -нееее нищо подобно само на нас така ни се струва защото повечето физици още не са схванали какво се крие зад черната дупка

.... Не съм астрофизик и не твърдя, че разсъжденията ми са меродавни по темата. Но ето какво си мисля. По принцип, знам от астрофизиката, че свръхновата се превръща в черна дупка поради гравитационният колапс на тази звезда.Тя е толкова тежка и плътна, че огъва околното пространство и се образува..."дупка". Наричат ги "черни", защото поради чудовищната гравитация те не излъчват светлина , а напротив - поглъщат светлината, дори и от всеки по-близък източник. И не само.Според някои теории, черните дупки са нещо подобно на "ракови клетки" за Вселената - те също се движат,зловещо наближават някоя "невинна" звезда или звездна система и засмукват всичко отвъд "хоризонта на събитията". Та си задавам въпроса - е ли е възможно да се снима черна дупка, при положение, че същата поглъща, а не излъчва светлина??? Пак повтарям, може и да има някакво астрофизично обяснение, и ще ми е интересно, ако някой е наясно, да обясни как би се получила фотография на такава черна дупка. Хъбъл например може да снима квазари, отдалечени на 10 млрд.св.г. от нас, защото излъчваната светлина от тях е пътувала 10 млрд.св.г. преди да стигне до нас.Така е с всеки обект, който се заснема.Ако обаче обект не излъчва светлина, как ще се открие?...това първо?? Досега няма 100% доказателство за такива обекти във Вселената, просто защото са невидими. Но, какво пък, може и да съществува някаква възможност. Вероятно в оригиналната научна статия това е обяснено.

Снимката на черната дупка е снимка на околността на черна дупка. Ето аналогия - снимаш черно петно на бяла стена. От самото петно не идва никаква светлина, но въпреки това успяваш да му направиш снимка. И друга аналогия - буквите на екрана, които в момента четеш. Те не излъчват светлина, но ти ги виждаш.

...съгласен съм, има известна логика. Наистина възможност за заснемане на черна дупка е взаимодействието и с околни обекти,чиято светлина и маса тя засмуква.Но си мисля,че това може и да не е сигурно доказателство.Все още не знаем много не само за черните дупки, но и за други тайнствени обекти, като квазари, свръхнови и пулсари, за "тъмната материя" и т.нт. Според мен, снимката би трябвало да може да покаже "деформация", или огъване на околното пространство. Но дали това може да се докаже само чрез протичащите процеси в околните обекти? Според мен, може би трябва да се улови изкривяване на светлината около даден обект. Има снимки на звезда, която засмуква по-малка, но не ми е известно да е заснета звезда,чиято материя отива в ....нищото. Или пък, светлината, достигнала до нас, да показва деформиран обект... ще ми е интересно да видя такава снимка и обяснението как се е получила. Това за "дупките" е интересно...защото има и "бели": )...

Няма как да направи снимка на черна дупка след като такива измислени обекти не съществуват. Обаче теорията за билогичната аеволюция разчита на теорията за космическат еволюция, която трябва да и осигури милиарди години, която пък разчита на теорията на големият взрив, чиято основана е теорията на относителността. Всички са митология в служа на системата на мамона и противоречат на научните факти и логиката, но са със статут на свещенна крава. Теорията на относителността няма как да е вярна в свят на абсолюти, където истината е една, не е въпрос на гледна точка, а е абсолют. Порядъкът който е производен на информацията, няма как да се дефинират без абсолюти. Освен това теорията на относителността е математическа, а не физически и не оперира с реални физичекси обекти, а с математически обекти, които не притежават физически свойства. Може би това е било причината нейният автор да се оттегли неудовлетвирен от своята научна кариера. Знаел е че теорията му няма връка с реалността и са го употребили за користни цели.

Истината била една - ха, ха, ха! И коя е тя, подскажи ни, че нещо не се сещаме?

Един обек, ако ти не можеш да го дефинираш, не значи, че никой не може да го дефинира. А и приеми, че ако никой не може да дефинира (все още) нещото, това в никакъв случай не пречи на съществуването му.

Танас

Дино не приема, само предава или по-скоро препредава факсове от кораба-Татко :)

Нема нужда се абат из космоса.. Да дойдат да снимат жената, че от 2-3 седмици не се е бръснала...

Като снимам жената в близък план отзад се получава подобна картина.

Забравил си да направиш уточнението, че жената не трябва да е от негроидната раса, щото на снимката няма да видиш нищо!

и мъж също