Коментари - Втора черна дупка в центъра на Млечния път? | IT.dir.bg
назад

Втора черна дупка в центъра на Млечния път?

Астрономи откриха свръхмасивна черна дупка, близо до центъра на Млечния път.

Обратно в новината

Коментари - Втора черна дупка в центъра на Млечния път? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дино ти си като черен зоглушителен фон за науката -спри да си на всяка манджа мерудия -смешен досаден и слабоумен си и разводняваш форума правиш го нечетлив и досаден

Ако се изсера в черната дупка, де ще излезе говното?

Не, ще те засмуче заедно с него и после ще се дезинтегрирате в общо ароматно молекулно облаче.

...дано тия от Галактическото АПИ ги запълнят най-накрая дупките по Млечния път, защото на "Хилядолетния сокол" предницата и окачването съвсвм се раздрънкаха съвсем. Какво от това ,че максимално разрешената скорост е "светлинна"?!..Или ще кажат ,че нямат пари за няколко кофи кисело мляко да ги запълнят...или космическите данъци не стигат за качествен ремонт!

Очаквайте на всеки 2-3 години нови "открития" на черни дупки в центъра на галактиката и публикации с които т.н. "професори" ще си създават име и доживотна заплата. В края на краищата много е готино да "откриеш" нещо дето никой не може да докаже има ли го, няма ли го. Където има една дупка, може да има две, ноооо където са две, защо да не са три. Пък още по-добре четири и т.н.

ех тая заблуда дето видиш ли професорите живеели царски, която дори в САЩ не е дори близо до реалността. НАСА имат листа с заплатите на персонала. Върхушката, каймака, водещите учени взимат към 100 000 $ (+/- 10 000) годишно, но реално близо 90% от персонала взима под 50 000 $ (само научния персонал, не чистачки, охранители и тн.). имай предвид общата средната работна заплата в САЩ е към 45 000$ годишно, а средната заплата на хората с висше и по-високо образование към 70 000$ годишно. това на фона на холивудски звезди взимащи десетки милиони за един филм, спортисти със сравними договори, и тн. си е направо смешно.

Няма черни дупки, идиоти. Черната дупка е само хипотеза, създадена от скука и за разнообразие. Омръзна ми от тези псевдоучени.

Да. А и земята е плоска. И не е хубаво да се наливаш с алкохол и после да пишеш коментари.

Прави ли ви впечатление как вавилонските жреци, гадатели, астролози и философи се опитват да ни представят и обясняват физическият свят в който живеем с невидими и неуловими за модерната научна апаратура феномени като черни дупки - (езотерични символи на хаосът - беззакониет и разрухата), тъмна материя и енергия (култ към тъмнината), които представляват някакви си 95 % от масата и енергията на вселената, безкрайно разтегливо абстрактно пространство без физически свойства и огртаничения, квантови флуктуации, които модерните врачове и астролози а охота прегърнаха като професионална терминология, невидими измерения, неутронни звезди и др. С тези философски феномени те се опитват да създадат представа за един свят без Господа, който да им пасне на техните духовни нагласи. Но в действителност така копаят под собствената си къща. Сами се компрометират, понеже истината е вечна и може да разчита на всички факти, а лъжата е временна, защото не може да разчита дори на един факт. Струва им огромни усилия да поддържат тези митове, докато тяхното опровергаване е лесно и ефективно. Тежко на този свят когато млъкнат тези които разпространяват Божията светлина.

Не ни правиш впечатление с мненията си, троле, само отегчение ни правиш.

То не е и тъмна материя даже, а излишък на гравитация с неясен произход...

Ей дино, явно си пиеш ракията или каквото има там, амброзия и тн с Господа. Дай едно описание бе, да сме информирани и ние. Бяла брада има ли? Честно, не съм го виждал и ми е интересно.

Аз ли нещо се бъркам или черните дупки бяха малки по размер с огромна маса. Каква е тая дупка с диаметър 1 мил. пъти по-голям от този на слънцето? Аман от преписвачи без елементарна култура.

...оф той бил Гогов...

Черните дупки имат различни габарити. Има такива, наречени свръхмасивни черни дупки, които са наистина огромни. Има даже теория, според която самата ни вселена е черна дупка ... нито едно научно наблюдение до момента не може да получи резултат, който да противоречи на тази теория.

Все пак не е грешка на превода. Тези 1.4 трлн. километра са по-малко от 15% от една светлинна година, което е малко в сравнение с размера на галактиката - около 100 000. Черните дупки могат да бъдат както миниатюрни, така и гигантски. Свръхмасивните черни дупки, каквито се предполага, че съществуват, че дори е доказано, в центровете на почти всички галактики са с характеристики на свръхмасивни, което е определящо за размера на самата галактика, са с размери от порядъка на няколко светлинни години. Куриозът е в друго, че все още не може да се обясни как един такъв сравнително малък обект в сравнение с галактиката, определя нейния размер. Открита е закономерност в съотношението размер на черна дупка към размера на съответната галактиката. Получава се, че един обект с размера на грахово зърно определя размера на обект от мащаба на Земята...Очевидно иде реч и за нещо друго, освен гравитацията...

ш, мое пък размера на дупката да е следствие на размера на галактиката... това изглежда по-нормално за възприемане

Няма такива филми, ако звезда с размера на слънцето (1.4 мил.км диаметър) се свие в черна дупка ще има размер 6км. в диаметър. "Свръхмасивните черни дупки са милиони или дори милиарди пъти по-тежки от Слънцето, но те имат радиус подобен на него."

Защото теорията на относителността няма научна основа, черни дупки не съществуват извън въображението на вавилонските анти учени. Първо защото математическият апарат на теорията на относителността, на която са деривати черните дупки, не разглежда реалното физическо просранство с физически свойства и ограничения, което взаимодества активно с градивните частици на материята и прави възможно разпространява електромагнитните вълни. Вместо това се занимава с някакво абстрактно безкрайно разтегливо пространство, което няма физически свойства и ограничения, върху което могат да се прилагат произволни математически операци и трансформации. Второ защото не може да бъде дефиниран и реализиран порядък, без абсолюти, които не зависят от времето и положението в пространство. Това е и причината човека да използва стандартизирани мерки и теглилки - локални абсолюти в техниката и бита, без които ще настъпи хаос. Ние живем в свят на абсолюти всички до един представени от Създателят и Поддръжник на порядъка и живота в битието.

Пак ли?!

"луд умора няма, само се поти много" е казал народа

хаха, теорията на относителноста нямала научна основа...

Много объркан коментар. Не правиш разлика между теория и практика! Да го кажа малко по-така - това, че не си виждал мъдете на мъжкия комар не значи, че ги няма, нали?

Ако не съм виждал нещо не значи че го няма, но не значи и че го има автоматично. Имали човек на тази планета, който е виждал черна дупка, освен като математическа спекулация на лист хартия? Но вавилонскте шамани не казват може да има или може да няма потвърждение на техните теории. Напротив. Те постоянно представят своята митологи като неопровержим факт по гьобелсов маниер, въпрки че няма нищо общо с действителността. Затова науката се базира на събиране на факти чрез директни наблюдения и експерименти в настоящето. Благоарение на тази наука имаме реален прогрес в техниката. Тогава защо мнозина се възхищават публично на фриволните спекулациии на вавилонските шамани, които грубо потъпкват научните принципи?

Теорията на относителността няма научна основа?! Това сериозно ли? Запознат ли си изобщо с този математически апарат или само говорим наизуст, колкото да се направим на "всезнайковци". Виж кой е Гаус и прочети за гаусовата кривина.

Математическият апарат тази теория на хаосът води до деление на нула, при което нейните апологетите казват, че простанството колабирало в сингулярност, вместо да признаят че теорията им рухва в този момент. Но вие може да се опитате да посочите къде математическият апарат на тази теория взема под внимание свойства и ограниченията на физическото пространство. Интересно е също мението на Тесла по отношение на тази теория. Истината е логична. Тази теория не случайно е контра интуитивна. Просто не е логична. Това е теория на кръговата логика и самозаблудата. Тя е измисилена за да опровдава моралният релативизъм в обществото (който е беззаконие), като се опитва да го представи като нещо, което се среща естествено в природата. Искате ли да се опитате да дефинирате порядък в произволна физическа система без абсолюти независими от времето и пространството?

"облак, който е на 200 светлинни години от центъра на Млечния път и е широк 150 трилиона километра" Може би щеше да е по-добре да се ползва една и съща скала, за да се сравнят размерите: "облак, който е на 200 светлинни години от центъра на Млечния път и е широк 16 светлинни години" Иначе това за радиосигналите от центъра на черната дупка не го разбрах. Вероятно в превода нещо се е объркало.

:) питай дино той ще ти обясни