Коментари - Астрономи снимаха черна дупка | IT.dir.bg
назад

Астрономи снимаха черна дупка

Учени публикуваха астрономическото изображение с най-висока резолюция, правено досега и освен това то е на черна дупка.

Обратно в новината

Коментари - Астрономи снимаха черна дупка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предлагам админа да изтрива дино тук защото пише извън темата и пълни сайта с фураж и моля никой да не му отговаря защото още повече се запълва сайта с фураж и не може да се прочете това което е по темата!!!!

С безкрайните си плитки брътвежи Дино прави услуга на нормалните хора, като демонстрира колко са несъстоятелни догми и заблуди отпреди хилядолетия. Така че, по-добре е да си пише. И без това не виждам какво толкова можем да коментираме по темата :)

Те не знаят дали наистина има Черни Дупки, ама ги снимали. Колко ли стотин милиарда долара намират оправдание?

Черните дупки са математически обекти, които са следствие от математическата обще теория на относителността (GR), която няма връзка с физическият свят и се занимава с абстрактни геометрични обекти. Някой хора вярват в тази теорията без да са я осмислили само защото някой "авторитет" е застанал зад нея и при спор изпозлват аргумента че GPS системата работи благодарение на нея. Затова се налага да бъде изяснен принципа на работа на GPS системата. GPS ситемата работи на принципa на триангулацията. GPS приeмника получава сигнали от 3 или 4 най-близки до неговoто положение според силата на сигнала сателити на системата и по закъснението на техният сигнал определя разстоянието между него и всеки един от тях. За да се определи точното закъснение на сигнала (защото скоростта на разпространение на електромагнитните вълни е голяма спрямо земните растояния), сигналите между всички GPS сателити трябва да са синхрионизирани във времето. Необходимо е да се знаят също и сферичните координати на всеки GPS сателит по отношение на земният център и съответно тяхното взаимо разположение и разстояние помежду им. Известно е че човек не създава идеални ситуации и затова растоянието между GPS сателитите не е постоянна величина и има тенденция да се променя във времето. Затова са необходими постоянни геометрични и физични корекции в реално време, заложени във софтуера на системата, за да се знае във всеки един момент точното растояние помежду им. Това е причината системата да осигурява практическа точност до няколко метра. Знаейки скоростта на разпространение на електромагнитните вълни във вакуума и в земната атмосфера и разстоянието между всеки един GPS сателит до най-близките му съседни по права линия, е рутинна задача да се синхронизират сигналите между всички спътници. При тази ситуация GR теорията не внася нищо полезно в работата на тази система, но изглежда че митологията за нейната достоверност трябва да се поддържа в обществото.

Абе Дино(Гого) пак ли ти с твоите абсолюти , порядъци и други глупости от които нищо не разбираш. Та нали ти каза, че уж истинската наука била това което можеш да наблюдаваш непосредствено. Ето ти пример за това, учени създали GPS системата и експериментално установили, че в случаят S=V*T не им дава необходимата точност затова изпробвали с: T(движ)=Т(неподв)/SQRT(1-V2/C2) и о чуде резултатите се подобрили, а Дино останал с пръст в уста. Сега ти за разлика от сляпата ти вяра в някаква книга скалъпена от 10 други такива написани от незнам си кои, просто си изпрати няколко спътника в космоса и провери дали е вярно или не, а после ако резултата не можеш да го публикуваш в Science magazine го постни тука в дира да му се радваме ние простолюдието.

Срещу истината ли се възмущаваш? Може би си участвал в писането на софтуера за управление на корекциите в реално време на системата, че да знаеш какви деиствителни кореции прави? Хайде не се възмущавай толкова. По-кротко и с повече мисъл.

Господ има ли нещо обощо с физическия свят или само с литературния и то само в едно литературно произведение с изключително съмнителна литературна стойност - Библията?

Атестация за достоверността на Библиата са библейските пророчества, повече от 3000 на брой, изпълняваши се забележителна точност във времето. Няма как да знаеш това без да си чел и да познаваш тези пророчества и човешката историята. Атесация за достоверността и е факта, че Библията съдържа 66 книги писани от различни хора живеещи на различни места по различно време в рамките на 1500 години, нямащи нищо общо помежду си освен Бог. И учудващо всички книги са в пълна хармоният една с друга и представят една обща история на човека и едно бъдеще, което се случва в момента. Атестация за достоверността е заложените в Библията морални приницпи и идеи, които не са типични за човешкото мислене. Хората трудно намират духовна сила да изпълняват Божиите закони, в които са вложени принипите на живота - любовтта и истината, а какво остава да се занимават с тяхно написване. Въпреки това Библията е най-масовата книга на всички времена, отнемана, горена и оцеляла във времето, която има силата да променя съдби и характери. Тука ясно прозира ръката на Творецът. Има два варианта пред човекът. Или Божието слово записано в Библията да го държи далече от грехът, или грехът да го държи далече от Божието слово. Чудя се може ли умен и честен човек да замени няколко мига съмнителна Земна слава, която няма да се помни, за живот пълен със радост и смисъл във вечността? Помисли върху това.

Глупости, въобще не си схванал каква е връзката между теориите за относителността и работата на GPS системата.

Аз не виждам връка между работата на на GPS системата и математическата теория на относителността. Но ти бъде по-конкретен за да си по-убедителен. В науката се ценят фактите и доказателствата, а не неподкрепените с факти декларации.

Някъде в библията пише ли, че бог НЕ е създавал черни дупки? Или ти си достатъчно гъст с него, та си наясно? Обясни ни, моля, откъде иде тая увереност и как си се сдобил с информация за божиите дела.

това което са снимали са оптичните ефекти които се пораждат около чернитедупки вследствие на преминаването на веществото през хоризонта на събитиета и навлизането му отвъд тоест в черната дупка вследствие на увеличаване на скоростта му поне до светлинна а най-вероятно и над нея-всичко това е условно и зависи от мястото от което наблюдаваме-всйщност там на място несе случва нищо по-различно а вселената си продължава строежа по същия начин както и при нас или навсякъде другаде-разликата е че заради огромната гравитация се поражда огромно ускорение на околнатаматерия и нейната скорост достига и няадвишава най-вероятно скоростта на светлината-по този начин ние губим възможносттаза обратна връзка тоест да я наблюдаваме-черните дупки са меридианите на вселената по отношение на времето тоест местата в които времето се закръгля и ние не можем да наблюдаваме отвъд

това е подобно на преминаването на свръхзвуков самолет през и над звуковата бариера-чува се силен пукот съответсктващ на тези светлинни ефекти регистрирани на снимката и от там нататък не се долавя никакъв звук от самолета -същото е и с черните дупки -скоростта ва веществото достига светлинната преминава я и от там нататък не се вижда повече никаква светлина -тоест черна дупка -толкова е просто а не знам защо още никой не го е обяснил освен мен в моята теория "времетое кръгло" във fb страницата

> "и от там нататък не се долавя никакъв звук от самолета" Не е точно така. Долавя си се, просто го чуваме известно време след като самолетът е прелетял над нас. А това с ичезването на светлината при преминаване към надсветлинна скорост, да приемем, че е така, кажи по твоята теория какви ще са междинните ефекти. В смисъл: виждаме нещо "отсам" черната дупка, друго нещо е "оттатък" черната дупка и не го виждаме. Ако сложим 1000 обекта равномерно между тях двата, те как ще се виждат? Първите се виждат и после изведнъж не се виждат? Или постепенно ще стават по-прозрачни или по-черни или по-ситни докато в даден момент станат невидими за нас от нашата гледна точка?

С измислени персонажи не се занимавам, но има ли нужда да злобееш пред истината. С какво ти помага това? В състояние ли си да бъдеш конструктивен, вместо хаотичен?

Тез ми ти учени къде учили, недоучили се дупки им се превиждат. И как ги измериха тези години ...

Нещо по-конкретно? Колко е достоверна тази имагинерна дефиниция? Изложи я на кратко тук за да разберем причините за твоята фундаментална заблуда или по-скоро нежелание да се съгласиш с реалността такава каквато е?

За всички, които питат и/или се интересуват, ето и линк към оригиналната статия: iopscience . top . org / article/10.3847/0004-637X/817/2/96 В оригиналния източник Gizmag, цитиран тук, в края на публикацията дават и този линк към статията. Интересно кога ли и дир.бг ще започнат да правят така, поне в раздела си за наука?

Интересно ми е от научна гледна точка как разбират че това на снимката е черна дупка, а не съвсем различен по принцип на действие релане физичекси обект? Твърде силно се съмнявам в доствоерността на такиова "откритие" след като черните дупки са математически, а не физически обекти в следтвие на математическата (не физическа) теория на относителността (GR), която работи с някаква обстрaктно безкрайно разтегливо геометрично пространство и не отчича физическите свойства и ограничения на космическият вакуум, който изпълва изпълва геометричното пространство на вселената и който съдържа космичексата матрица, която дефинира свойствата и поведението на елементарните частици локално или глобално. Вселената е програмирана машина. Известнио е че авторът на ГР е бил суилно неудовлетворен в краят на кариерата си и прчината е била силното съмнение във достоверността на своята теория написана по поръчка на интернационала. Порядък не е възможно да се дефинира без абсолюти. Ето защо хората използват в науката и техниката еталонни единици - локални абсолюти, които са дефинирани спрямо глабалните абсолюти. Без абсолюти е възможен само хаосът.

Дино: "Интересно ми е от научна гледна точка как разбират че това на снимката е черна дупка, а не съвсем различен по принцип на действие релане физичекси обект?" Дай пример за друг обект. Ако докажеш научно, че и той изглежда така, онези учени веднага ще се засрамят.

Аз не мога да знам какво има там където не мога да наблюдавам директно или с техничексите средства. Остава ми да спекулирам, но спекулации не са наука. Науката има за цел да изучва творението, а не да си измисля свое творение. Но в зависимост от програмирането на локалната физическа среда, една елементарна частица може да има същата маса или гравитационно влияние като цяла галактика. Върпос на настройка на локалните физичекси закони и константи.

Твоят пост показва, че има поне един абсолют - абсолютната глупост.

Не звучиш като щастлив човек? Тежък де ли имаше или всеки ден е тежък когато караш на автопилот? Глупостта обикновено е следствие от неъобразяване със абсолютите. При този вариант на финала обикновенно има плач и скърцане със зъби.

Е те там в центъра на черната дупка си е е*ало мамата.

Почти същата снимка правя, като забравя да махна капачката на обектива.

Интересно, а аз като махна капачката на водкада и изпадам в черна дупка?!

Черната дупка е зелена с лилаво и синьо в средата? Или аз нещо съм специална форма на далтонист?

Черните дупки не са това, което са!

всичко това което се вижда са газове. черната дупка е там някъде по средата.

Това значи,че не са снимали черната дупка, а ефекта който тя поражда. Явно за писачите това е без значение. "Има снимка - значи е снимано" - това е тяхната логика!