Коментари - Най-мощните оръжия на Китай през XXI век | IT.dir.bg
назад

Най-мощните оръжия на Китай през XXI век

Китай има вторият най-голям военен бюджет в света и активно модернизира своята огромна армия. Кои са най-мощните и футуристични оръжия на китайците.

Обратно в новината

Коментари - Най-мощните оръжия на Китай през XXI век | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все стари разработки крадено от САЩ от 90 г. до сега и още не са в действие а в бъдеще 20-25 г. евентуална. "Надяй се у-о на пияни жени". Ще стане ли бог знае. През тези години когато Ки тай краде САЩ правят съвсем НОВИ ОРЪЖИЯ базирани на СВЕТЛИНАТА . Стига драаскайте овехтяли новини. Китайският Лидер преди тоя преди 4 -5 г на среща в САЩ с Обама го МОЛИ приклекнал да му пусне и Ноу Хао. Но Обама му показа познайте кой пръст. Русия и Китай има много да духат супата крадейки и фалшиви технологии от САЩ и изостават видимо с 3-4 десетилетия и изобщо днес не знаят кво да правят освен да копират и крадат технологии от 30 г.,които още не могат да внедрят днес а се НАДЯВАТ евентуално незнай се кога.........................!!!!!!!!!!!!!

Хехе мегаоръжията на Китай. Тези за яли бой от който ги свари. То японци, германци, руснаци, англичани, монголци... през цялата си история Китай уж е бил сила, а все е бил бит, а сега примерно може да бие нас, ама някой от грандовете Русия или САЩ стой та гледай кви шамари ще отнесат.

Е те няма да се бият с Русия или С Америка......То им стига да подчинят Азия и Африка..Ресурси да имат...

А да те Руснаците точно азиатските ресурси ще проспят и ще им ги оставят ей така. В близкото минало нали воюваха за някакъв остров. Дядо ми е бил там. Разказвал ми е, че там земя след боя не е имало, само сгурия. Така ще стане с всичките им градове ако се защипят с Русия. А в Африка американците едва ли ще спят. Търговска война може и да си позволят, ама колкото и да си дрънкат с оръжията, предполагам са си чели историята.

ами убава ама да не се окаже един ден че тези оръжия дето са копирали са нищо с оръжията с които могата да се срещат за които и даже не са чували оризовите им глави.

Четох някъде, че по време на агресията на САЩ и съюзниците му срещу Ирак през 2003-та година, Китай са били по-слаби във военно отношение от Ирак и като са видяли как за по-малко от месец, Ирак е бил превзет, са се стегнали и са започнали сериозно да работят за въоръжените си сили. Сега, 13 години по-късно, Китай вече не е толкова слаб, както през 2003-та.

Видохме , че китайците пак са копирали руски и американски образци на военна техника. Ще ли некога да има нещо оригинално китайско в техниката!?

По важното е, че това което са копирали работи....Което един ден може да изненада много неприятно някого.

E, с това ще се съглася. В смисъл , че ние и това не можем-да копираме.

Ма мен постоянно ме изненадва. Квото и китайско да си купя, туко не мине ден-два и се чупи и разваля. Писна ми!!!

Чекай ти от умрял писмо.

"Само" 20 ракети са "само" 240 ядрени бойни глави. А самолетоносач, дето е непотопим и неподвижен се нарича база. Някой от коментиращите има ли идея колко кораби придружават американските самолетоносачи? Щото от статията реших, че който не е решил, той не ги е потопил. Бахти безумната статия. Хубаво е да се провери и за значението на едностранчиви и еднозначни.

Да знаеме колко кораба придружават един самолетоносач...Около десет разрушителя и крайцера и една две атомни подводници.....Само че китайците са му намерили цаката...На стойноста на един самолетоносач, могат да построят няколко стотин противокорабни балистинчи ракети DF-21D (CSS-5 Mod-4) Anti-ship ballistic missile. Така че да...ще потънат самолетоносачите....С тах може да се плашат, само бананови републики от Африка, Близкия Изток или Азия..или страни като нас! Но не и някой като Китай или Русия.

Китайците още нямат ластик, който да им изстрелва ракетите на повече от 20 метра.

Русия от друго трябва да се плаши: от картите с 'Китайски Сибир' в учебничетата на малките китайчета. И широките асфалтови пътища спиращи (засега) на руско китайската граница. А читав самолетоносач много даже липсваше на руснаците в Сирия.

Балистичните противокорабни ракети са само китайска фантазия/блъф. Учи физика - балистичните глави са неуправляеми на крайния участък и не работят по подвижни цели.

да имат таково оражие, което е ефективно само до 1200км.. :д колкото и ф-35.. само дето ф-35 могат да се зареждат от самолети такаче да казем обсега им мозе да стане 2 пути по голам.. заради това се прави дф2ш които ще е 4000км.. ама да и го имаш.. как точно ще разбереш вав боини условя каде е точно самолетоносача? защото по еднакви габарити има хиледи такиви плавателни садове вав юзнокитаиското море по които и ден на годината.. а новите форд вече немат висока палуба както нимица, такаче е много трудно да се намери.. форда има дуал банд радар, които просто мозе да руши радара на ракетата.. например новите радари на ф-35 рушат радарите на ф22 успешно а радара на форд е още по добар от ф35 :д.. едно е да имаш нещо което можеш да улучиш самолетоносача.. друго е да го направиш.. когато тои се движи.. сус скорост 25+ вазала, но се говори че краткотраино може и на 40+ да отиде и ако пуснеш и 4 котви вав мурето така завртваш кораба че ракетата нема санс да улучи, 21 на китаиците улучава само сус кинетична енергия, такаче ти трябва точно попадение на целта.. и да сложиш ядерен зрив.. пак мозеш да не го улочиш.. инче реапер -ер мозе да лети 35 часа на въсочина 15км, наи високия облак лети на 12.. тои от другата година ще се тества ласер сус 50кв енергя които тези 50кг.. реапера мозе да носи 1100кг полезен товар. около 180кв ти трябва за рязане на метал.. можеш или да ги слозиш повече или по силен.. от мит които са го изобратили говорат, че могат и по силни ама там нема да е 1:1 кв:кг.. ама и 1:2 да стигне :д.. и както знеш това са ицбм ракети тези китаиските.. те зада могат да наберат такава скорост трябва да летат над облаците.. а там нема дажд нема пара, само сланце кристално чисто по цялата година :д :д.. а срещо руските има см-3 които лети 3,5 мач или см-6 беше, все тая..

Каво даваш пример с Русия бе?Русия е далеч,далеч назад и изостава все повече!Ако има някой от който имат респект Американците това е Китай!

Смешен си, смешен....Оки, вярвай си...Но никой друг не ти вярва. Почети аккво пишат по западните аналитични издания, и тогава ще си говориме. Американците дори нямат аналаог на руския Армата, тяхната програма Future Combat Systems изостана със светлинни години и я зарязаха накрая. Future Force Warrior също поиздъхна, а в това време, руснаците вече приеха Ратник на въоръжение, а Армата минава изпитания... Американските крилати и балистични ракети са на по 40 -50 години, а руските Калибър, Х-101,Ярс, Синева са чисто нови....Така че си не просто смешен, а жалък направо.

43 снимки с един грозен самолет!?!

Вярно са грознички, както и новите американски изстребители. Китайците твърдят, че тези имат по-добри показатели от американските. Иначе за красив изстребител гледай Су-47 "Беркут". Той е с крила напред и изглежда интересно.

Тц, няма такъв изтребител, а само прототип. Американците са тествали обратна стреловидност с десетилетия по рано - F-16 SFW е отхвърлен още през 1981.

копирали, крали, взаимствали ... утре кат те гръмнат с китайски "калашник/м16" ко ти пука дали е оригинална китайска разработка или прекопиран руски/сащски? на бойното поле къде е откършена една тояга точно на никой не му дреме. щом чупи глави значи е идеална а щом китайците са си уверени в тяхното си, очевидно има нас всички останали от какво да ни е страх пп. не кат нас, сигурно 99,99% от българите смятат че армията ни е просто смешка.

Ха даже по руските форуми за китайските самолети се носят едни "суперлативи" : по-добри и модерни от Миг 35 с по нова авионика; стелт технологии и по-сериозни оръжия само обаче с един недостатък не им се удавало летенето:) Може би само французите /там първото нещо което се учи в армията е "предавам се" на немски/ могат да оспорват абсолютния кретенизъм на китайската армия. Тези великани древни за цялата си история спечелиха войната с Тибет:) Иначе всеки по-войнствен народ ги завладяваше, ама те го покитайчваха с удобства само погледнете колко от китайските династии са монголски например. Китайците могат да бъдат опасни единствено ако използват наемници например монголци; корейци; виетнамци и тем подобни защото японци не биха се наели при тях. Всеки може да прочете куриозите за боксерското въстание например как 300 американски морски пехотинци успяват да защитят дипломатическия квартал срещу няколко стотин хиляди експерти по бойни изкуства:))) и да нямат никакви жертви с изключение на германския посланик и как немците с армия от 45 хил след това размазват цял Китай звучи като виц ама е реална история и само наивници мислят че нещо може да се промени сега:)))

Бе какъвто и експерт да си, по бойни изкуства...Срещу магазинните пушки, картечниците Гатлинг и Максим, и срещу скорострелните оръдия, това не важи!

Ми то като гледам, всичкото матрял краден! Я от едните лоши, я от другите лоши. :))) За самолетите е ясно, и тях ще ги свалят с микровълнови печки. Танкът - и той същият. Само дето стъклата му били затъмнени. Ракетите им летят на зиг-за,г като пиян руснак в Петък вечер..... Дубай и те настроиха острови ама вместо складове с ракети вдигнаха вили за милионери. Бюджета че е голям, това е ясно. Субсидирането обаче зависи на 100% от износът на Китай. Онзи рижав рошльо от друга страна, дето е от скоро в Бялата къща, се бе заканил на Китай с такива мита, че цените на стоките им ще стигнат Космоса.... От цялата работа най ме дразни това, че от нас нищо не са хакнали, мамка им и нинджи да е*а! Поне проекта за Перла 05 да бяха откраднали! Нито е засекретен, нито е патентован....

Ако се вярва на статията и на злобните коментарии по-долу китайците могат само да крадат и копират?! Както преди толкова години са "откраднали" и "изкопирали" барута,ракетата,арбалета,торпедото... Ха сега обърнете това на което чукате тези глупави заключения и прочетете Made in PRC...мецо,яж си ти ушите,хайде чао-от пчелите!

Айде пак байки и пасквили. Е кво като са иъмислили барута бе, трандафор? Масово развитие и приложение на огнестрелните оръжия е дело на европейците а не на китайците, които до ден днешен с тоя барут могат да правят само пиратки. Компаса- я ми кажи едно, само едно единствено географко откритие на китайците с от тях измисления компас? Не се мъчи, няма такова. А на това, на което пиша и на много други неща пише Китай, щото там е безплатна работната ръка. За шепа ориз си късат задниците по 20 часа да бачкат за европейците и американците. Капиш?

И случайно тези открития престават след като причината за изграждане на Великата им стена мигрира на запад, в резултат на което и намалява и културния и търговски обмен с "варварите". Просто можеш да си умреш от смях като четеш колко древни цивилизации лепят такива прозвища на съседите си, докато всъщност те отговарят на това определение.

Поинтересувай се, в туба и в нета има едно филмче за древните китайски оръжия..И тогава пиши глупости. Китайците са използвали бартута не само за фоерверки, но са имали и доста прилични оръдия..и не само това! Имали са дори Катюши, ракетни установки с много направляващи, които са изстрелвали копия посредством барутни заряди. имали са фитилни гранати и дори са изстрелвали с катапулти метални гюлета пълни с барут..Дори са изобретили първите противопехотни мини.....Въпроса е, че европейците просто са развили тази технология, както и металургията значително по-бързо.....И това е свързано основно с войните които са се водили в Европа...Войната е двигател на прогреса....Тъжно....но ФАКТ!!!!

Да добавя и хартията, може би едно от най-важните открития на човечеството след колелото.

Една война между големи сили днес е невъзможна без ядрено оръжие. Така че всичкия останал арсенал е без значение. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!

Не е така...Зависи къде и за какво се води една война...Ако е в Африка, Близкия Изток, или в просторите на Тихия и Индийския океан, войната може да бъде напълно конвенционална..С подводници, авиация, крилати ракети, самолетоносачи, разрушители и т.н.......В момента китайците разполагат с доста добър флот от надводни кораби, дори по количество вече задминават руския флот....Корабите им са нови и модерни, и отлично въоръжени , на равнището на американските Арли Бърк.

сус алрлеина имат само сходна конструкця на палубите и радара.. одкраднали са и са начератали палибите 1:1 сус американските :д, незнам дали точно това е разумно когато имаш 3 пути по малко кораби от противника, защото при диверзия може по лесно да се ориентира.. да радара им е на сущото ниво, и дазе подводните сензори са по добри от американците.. но противоракетната отбрана е на светлинни годинни подобра при американците, както и пхаланс състемата, и при крилатите ракети имат предимство.. това сус радара ще се скоро промени, след 2020-2022 пристига нов, коеито е 25 пати по мощен.. тои е дериват на радара които е вав новите самолетоносачи форд.. сус подводните сензори, има реално само една, точно една подводница която е на нивото на американците по тихост, имат я руснаците.. ясен.. иначе китаиците са много назад, напрактика имат само чак сега прва работеща ядрена подводница.. такаче и сус по лоши сензори пак се виждат по лошите подводници.. а за по добрите подводници ти трябват по добри сензори.. такаче е много ясно че на американците не им дреме за китаи като и руснаците имат само един кораб и че чак миналата година за прв пут зесекоха виргиня класс която е строена 1993 или 1996 година.. не им трябва да имат чак такива супер подводни сензори, но и така след 2 годинки и арлеин бурке ще получи нова подводна състема.. която пак ще отиде напред.. а новото? стеалт торпеда сус грамаден обсег на американците? а п8 самолета? които е против подводниците.. не си мисли, че китаиците които за прв пут са направили един свястен кораб през хисторията ще могат да конкурират сус тах.. хем са по малко хем са технологично остарали..

Все още нямат натрупан ядрен арсенал. В това са далеч от Русия и САЩ. Броят ядрени глави са им 200+, докато на Русия са 8000 и 7700 на САЩ. Другите големи са Пакистан и Индия. Израел уж също има Джерико ядрени ракети. Но китайците имат ядрени ракети, които в момента нямат американците, за които известни активни са Тридент 2 и Минутеман. А и са китайски със скорост над 29 000км/ч.

Макар ядрените глави да се отличават по мощност. Повечето руски са по-мощни. Средните им глави са по 750-800 килотона тротилов еквивалент. Имат малки на новите подводници, но там са по 6 глави на ракета - 150 килотона тротилов еквивалент. Американските са по 475 и 300 килотона тротилов еквивалент. Разбира се имат и големи стари, като и руснаците в мегатони. Новата руска ракета Сармат ще кара 15 средни глави.

Кои 'нови' подводници? Булава се оказа боклук и официално я 'модифицират' , т.е. пълен редизайн още преди да е приета на въоръжение. А Синева са с почти напълно изтекъл срок.

Или е "най-голям", или е "втори по големина" - "вторият най-голям", обаче, е безсмислица.

За простофилите по-долу. Китайците имат 12 степени на качество за произвежданите стоки. Ясно е, че тези които са за Китайската Народна Освободителна Армия, са от най-високо качество. Да наистина, не могат да правят читави авиационни двигатели, и двигателите им са основно копия на руските такива. Но никой не може да отрече факта, че Китай е третата страна в света, която създаде собствен стелт самолет. Дали са крали дали а копирали,дали са купували руски технологии, факта си е факт! Китай има стелт самолети! Танковете им също не са лоши, и се доближават по качество и модерни технологии до тези на Русия, САЩ, Франция, Англия, Британия и т.н Тип 99 си е един напълно съвременен танк. А що се отнася до надводния флот, там вече Китай прави конкуренция не на жалкарите от Европа, а направо на САЩ! Новите китайски разрушители, по бойни показатели се приближават до основата на американските ВМС- разрушители Арли Бърк! В подводния флот все още изостават от повечето модерни страни. Но пак разполагат със собствени атомни балистични подводници, с което пак малко страни могат да се похвалят. В ракетните технологии, са може би на равнището на страните от Западна Европа..... Все пак, освен Франция, никоя друга страна в Европа не произвежда собствени балистични ракети самолети. Така че Китай, в близките 5-10 години, ще бъде на едно технологическо ниво със САЩ и Русия! Факт! А да, и да не забравяме, че си разполагат със собствена компонентна база за елетрониката, а всичките чипове и електроника за САЩ се произвеждат там или в Тайван. Все пак, твърдяха че техния супер пупер разрушител Земволт се издъни в Панамския канал, заради китайски компоненти....Доколко е вярно, един бог знае! То и руснаците от там си купуваха чипове доскоро, преди да почнат пройзводството на собствени-Байкал,Комбат, Елбрус и т.н

Пък ако знаеш какви хубави лъкове и стрели имат, арбалети, пушки, пистолети, парашути... Бе ти как си представяш една война примерно между САЩ и Китай? С танкове и пехота ли? Божееееее!

Ти какво си мислиш, че веднага ще се хванат за ядрените оръжия ли?! Ти не си в ред! Китайците имат 250 ядрени заряда, както и достатъчно балистични ракети базирани както на мобилни установки, така и на ядрени подводници....напълно достатъчни да превърнат Америка в радиоактивна пустиня....Затова ДА! Няма да се води ядрена война, или поне докато не бъдат заплашени самите страни или столиците им. Ако се води война, тя ще бъде в морето и във въздуха над морето..Ще бъде война за господството в Тихия и Индийския океан. Не случайно, китайците построиха тези изкуствени острови. Които в момента са бъкани с радари, ПВО ракети С-300, противокорабни ракети, летища за изтребители и бомбардировачи..и дори с кейове за надводните кораби! Китайците ще се отбраняват и ще пробиват към тихия океан..А американците ще пробват да пробият защитата на китайците, и ще отбраняват базите си в Азия, за да не проникнат китайците в Тихия океан, на стратегически простор за техните ВМС и авиация.

Колега, не се увличай толкова по рекламни проспекти и имагинерни данни от нета. Много често, почти винаги реалността е съвсем различна и е далече от това, което ни се представя. Когато видим китайска техника да повоюва тук-таме и как се представя, тогава може да твърдим разни неща. До тогава си остават хартиени плашила.

Ами китайската техника, е воювала на доста места...В Ирано-Иракските войни...В Виетнам, Африка, Близкия Изток, Азия...

най мощното китайско оръжие са самите китайци,има ли страна в която да няма китайци?

Аз да попитам само, може ли с китайски автомат да се пробие китайска бронежилетка?

Не може- автомата я стрелне, я не. Иначе не е трудно, то самата жилетка ако я плювнеш и ще се разпадне.

Еххх,компютърен герою... Така навремето американските летци изтребители на брюстери и хелкети говорели за новият тогава японски"Мицубиши-Зеро" -Тая щайга,тоя боклук едва лети-нас лище плаши...Да си пием спокойно джина,бойс... Изненадата след джина-от излетелите срещу японците от острови покрай Австралия американци много малко долетели обратно... Вярно,края на историята е друг,но примера е показателен...

За какви оръжия дрънкате ве ,те китайците държат три трилиона от дълга на щататите и не са казали не са ги фалирали.Просто щатите още са най големия им пазар.

аз се впечатлих от наглостта да строят в международни води острови и да заявяват териториална принадлежност после :))) ... то затова х'американците трупат военни сили там :))) ... рашките първо да се оправят в сирия че да ги броят и тях за нещо пък после да видим какъв турлю гювеч ще забъркат там в тихия океан , да е.б. и катилите военни ...

Големи експерти се произнасят по-долу... само се замислете за едно - тук виждате стоката, която е поръчал търговеца. който е ходил в Китай и е правил бизнес, знае. Искам еди какво си, хоп - показват ти пет вида, различни по качество и цена... Нашите търговци, се сещате, кое избират да купят... Едно е сигурно, Китай не жали средства за армията, което означава че гони качеството. Количеството си го имат.

Еми да, някои сме ходили в Китай. Имат 2-3 емблематични града за пред хората. Останалото е в първобитнообщинния строй. Мноо са зле, ама много.

Иван Петров

коментираме стоките. не географията и градоустройството им. като отидеш да пазаруваш ти предлагат да си избереш. а, за да спечелят нашите повече, поръчват най-евтиното.

ПИЧ ТИЯ ЛАКЪРДИИ ДЕТО СИ ГИ НАПИСАЛ СА ОСТАРЕЛИ .ТАКВИЗ ГЛУПОСТИ НИ ГОВОРЕХА В ДИМИТРОВСКАТА СТАЯ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОФИЦЕРИ . ЗА СВЕДЕНИЕ НА ПОСРЕЩАЧИТЕ ..... ОТ МНОГО ВРЕМЕ КИТАЕЦА НЕ БАЧКА ВЕЧЕ САМО ЗА КУПИЧКА ОРИЗ НА ДЕН . В КНР НАЙ НИСКАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА Е 320 ЕВРО . ВСЕКИ КИТАЕЦ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ЯДЕ ВСЕКИ ДЕН СВИНСКО МЕСО . ТА НЕЩО ДА КАЖЕШ ПО ТЕМАТА ?

китайски качествени неща отскоро се появяват баце, имам впредвид 2-3 години. и по-скоро са рядкост отколкото тенденция. а така наречените от теб "наши търговци" продават това което се купува в магазина. и не са те тези които набутват клиентите, те сами се набутват на най-евтините неща. различното качество е с различна цена , това е ясно на много хора. а зашо понякога обикновенното качество е ултра скъпо в БГ и защо понякога за уж скъпа и качествена стока , реално получаваш китайски боклук е тема , за която няма да ни стигне форума да пиша :))) ... и не са виновни нито търговците нито клиентите в случая ...

"Китай има вторият най-голям военен бюджет в света ..." сигурно нямате съмнение кои е на първо място - миролюбивата, ненамесващата се в чужди работи и признаваща правата на всички суверенни държави САЩ. Но съм сигурен че ще сбъркате коя държава е с третия по големина бюджет ... подсказвам не е Русия ... ... и Индия не е ... ... и не е европейска държава ... всъщност става въпрос за Саудитска Арабия. Тия хора са 33 милиона с почти 90 милиарда $ годишен военен бюджет. И кво го правят? Един бог знае, но има за какво да ни е страх от арабите на човек от населението им се падат почти 3000$. на американец за сравнение са към 1800$, в китайче към 160$. та думата ми е като направиха статия за САЩ, Русия, Китай май е редно да вмъкнат СА някъде. да знаим срещу какво ще стреляме утре

Най-големият военен бюджет на глава от населението е този на Русия и представлява над 30% от държавния бюджет. Обаче както винаги руснаците обявяват за военен бюджет единствено издръжката на армията. Разработките с е водят под друго перо и като секретни разходи.

грешиш на Русия е само почти 500 $ на човек от населението

Ей, много лъжеш! Като някой комунист си. На първо място на глава от населението е Саудитска Арабия с близо $6900. След нея в първата петица са Сингапур, Израел, САЩ и Кувейт (в този ред). При Щатите разходите са около $1800 на човек годишно. Русия с малко под $500 на човек годишно не е дори сред първите 20. Това са данните за 2015г. (източник: Stockholm International Peace Research Institute) П.С. Трябваше и ти да си дадеш източника. При теб би трябвало да е: "болната русофобска фантазия на Дада"

Нищо китайско, всичко им е крадено или подарено. Китайците освен ориз и деца друго не могат да правят, дори и да имат 500 милионна армия.

А тея самолети могат ли да стигнат до края на пистата?? Че не могат да литнат е ясно.

Направо падат във водата

Или се размазват в планини и падат в океани..Къде ти ще играят на дребно с морета..

Горките не могат една кола да производат, а се напинят самолети да правят. То с ядене на ориз и кухи хвалби не става.

В случая с Китай...Е не толкова важно качеството, а количеството...А по качество,по качество оръжията им почват да се доближават до руските и американските, благодарение на стотиците милиарди долари инвестици в оръжейната промишленост, както и откровенното копиране на руските оръжия....Факт!

като казваш "стотиците милиарди" човек ше си помисли че става въпрос за безброй трилиони ... всъщност те са само два! две стотици милиара! или по-точно за миналата година 215 милиарда $ военен бюджет. пп. на САЩ е почти 6 стотици милиарда :)

Нищо ново под слънцето. И американските, и руските части се произвеждат в Тайван.

Най-мощното оръжие ба Китай е и ще са дупчените им презервативи за вътрешна употреба :-)

Егати смешниците. Не могат една пиратка да произведат, тръгнали оръжия да ми правят. Made in China = вечни дефекти и боклуци.

Самата истина- нискокачествени стоки с нулева надеждност.

Да си спомним за малкия, евтин т-34. Китай има много танкисти. За разлика от изнежените 'marines' в Щатите, където ако убият 2-3 и удрят на възмездие рев и сополи.