"Дракон" на Спейс Екс с четирима астронавти се скачи с МКС (снимки и видео)

Това е вторият път, когато фирмата предоставя услугата, която слага край на девет години на зависимост на НАСА от Русия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това на фона на новините, че роскомикс съкращават служители, пускат водка на пазара, а рогозин си качва песни в сайта им...... Ужас.

Така САЩ достигат до известна степен собствените си постижения отпреди 25-30 години - изстрелване на хора до МКС и използване на елементи от старта повторно.Не виждам обаче "епохални " постижения". Не виждам и скритата информация за поредния трети взрив на СПЕЙСШИП изцяло сглобен на старта при което оцелява само бъдещата пилотирана част а всичко останало заедно с площадката за изстрелване е унищожено!!! ЗАЩО ТАКА БЕ МИЛИ ЖУРНАЛЯ?!?!?!

Не виждаш, защото си русофилски сляп. Роскомикс никога не е качвал по 4 човека на веднъж. Тук имаме и нещо, което никой никога по света не е правил. Приземяване на степен на ракетата. И това го прави частна компания. Собственост на един, дето преди 10 години е виждал ракета само по телевизора. ЧАСТНА. Капитализма май пак победи. Старшип си е в тестов период и е нещо супер иновативно и различно и още много пъти ще се взривява по време на тестове на изпитателните площадки и това не е новина.

а кукуруза за марс кога

Никакъв русофил не съм.Това е ВТОРИЯ полет на американци от 25 години,срещу над 30 полета на руснаци - това русофилство ли е или обективни факти.И взрива на СПЕЙСШИП ли е фалшива информация или СКРИТА такава. ОТВОРЕТЕ СИ МАЛКО ОЧИТЕ!!!

на друго място се мярна снимка на четворката в космически пижами, направо като абитюренти, следващият път очакваме с голи гърбове в болниците костюмите изглеждат по сериозно.

Някой вярва ли още на тези глупости?

братле тъп ли си русофил ли си все тая интереесът клати феса беше им по еврино на американците да ползват руската консерва но след като кремълското джидже се осра с кримнаш и бе нозвергнато от белия свят си направиха две собствени програми - догодина и боинг ще качва хора а роскомикс и рогозин - капут така кримнаш излезна през гз на путкин

Тъй, тъй, не си русофил, а путинофил. Преди 25 години частниците редовно качваха астронавти горе, нали така. Когато един субект иска да е тъп, никой не може да го спре...

рогозон може скоро да го черпят чай с полоний по руски

Само от любопитство - когато кацнат на Марс, каква ще бъде новата опорка?

прави сметка какво са новите технологии в руската консерва на 70 години са като мишелин и не могат да меъднат тук е като в стар трек ама на руснаците за какво им е да се развиват но скоро даже няма да имат пари обстарите ракетки да строят жалко за рашка говняшка

Боко и шайка - КОСМОНАВТИ. Да ги пуснат горе да си летят свободно....Така хем по близо до Господа, хем....

Какъв Старшип се е взривил? Това си е откровена лъжа.

Spartan Совалката летеше до преди 9 години. Как ги сметна на 25? Американците като бройка дори с 9 години прекъсване са качили повече астронавти. Много повече.

дали са видели новата бръмчаща маркировка?

И земята е плоска - нали Ванка?

,,горе” фърчи кухавелника льотчик

вече са кацнали, само не могат да докарат светлинните ефекти и филтрите

Само няма да лъжеш ей! Все още не се е взривил прототип 8. Голяма е вероятността да се взриви, щото е в процес на изработка, но все още не се е взривил. Няма да лъжеш!

В ТОВА ВРЕМЕ ПРАВОСЛАВНИЯ ПУТИН ПОДАРИ НАГОРНИ КАРАБАХ НА АЗЕРИТЕ.

Ами Поздравления за постигнатото!И да продължават в същият дух от СпейсЕкс и въобще американците!

Продължава се с ненужния псевдо-космически спам - докато далеч по-важната новина минава незабелязана: https://it.dir.bg/comments/sakratiha-byudzheta-na-lunnata-programa-na-nasa ФАТАЛНО Е СЪКРАТЕН ЛУННИЯ БЮДЖЕТ НА НАСА!! Тоест, както много пъти съм ви казвал: ще видите Луна - ама НАНАЙСИ!

не аз, продуцентите сметнаха и казаха че тия с "мишелинките" много скъпи излизат снимките

И с намален бюджет пак ще успеят. Не бери грижа.

съжалявам руските лайненца дето се чудят каква глупост да напишат под статията я пийнете един боярищник в памет на роскомикс рогозин и путкин

путкин в православен колкото ердоган

споко! измислен е ефтин заместител на фазера и шперплата, а и се навъдили аниматори любители

а на тебе пт скъпите или еврините хапчета то дават

Най-важното е да има опции и чивечеството да върви напред. Успех във всички бъдещи начинания!

Хахахахаха, така ли? :) Е как, нали само парите им бяха проблема - не нещо друго? Нали им трябваха СТОТИЦИ милиарди - как сега с един пършив милиард ще направят нещо?

Гагарин никога не е летял в космоса! Пълна лъжа! за съжаление комунистическата пропаганда успя да заблуди хората. На всъщност първият космонават е американския астронавт.

ФАТАЛНО Е СЪКРАТЕН ЛУННИЯ БЮДЖЕТ НА НАСА!! https://it.dir.bg/comments/sakratiha-byudzheta-na-lunnata-programa-na-nasa ХАХАХАХАХАХА, ТЪПАЦИИИИИ!!! :) Точно днес ви казах ИЗРИЧНО, че НАСА за 3 години но 2024та няма и да са мръднали в посока Луната - що остава да са стъпили на нея. И че никога не бъркам. Всички го видяхте това, цъкахте минуси, злобяхте и т. н... Нещо да кажете сега?? :) Аре друг път да слушате малко повече батко си Нанайси. ;) Ще си спестите доста лоши преживявания.

НАСА се освободи от зависимост от Русия и се постави в зависимост от СпрйсХ, от Мъск.

НЯМА американски астронавти, нещастник. Никой не никога не е напускал ниска земна орбита. Това са некви летци в най-добрия случай.

Аз пък си мисля че е некой македонец. 400 години преди всички е летял.

Запетайка, къде си, да ми обясниш пак - както днес по-рано - как не съм познавал? ;) Сто пъти ви казах, че залагам само на сигурно.

С частна инициатива. Както само те могат. Ти гледай и се учи.

Много ти е тъпичка опорката, щото няма с какво да се заядеш за успеха описан в тази статия. Америка има нов президент, до 2024 пари ще се маерят.

Това какво общо има с тази новина..... Ако не са тези статии се чувстваш недооценен и не можеш да се изкажеш ли?

Наса имат голямо капиталовложение и са се подсигурили в договорите с Мъск. Не бери грижа. Със сигурност са по-доволни от колкото от Рогозин

Пътка ти май чина тъпо копеле Аполо Нанайси. Какво ще кажеш сега за Дракона на Мъск лайненце просто?

Овце, елате насам да ви обясня нещо... Помните ли колко хиляди пъти сте ми изкарвали "железни доводи", по липса на други - че, било скъпо, нямало кой да даде сега тези пари като през 60-те за кацане на Луната... А сега четем в горещата новина за съкращенията в НАСА, че: са отпуснали 24 милиарда общ бюджет, за разни телескопи и дребни глупости; а за Лунната програма е бил само 3 (ТРИ!!) милиарда искания бюджет - а са им отпуснали има-няма милиард (лол, джобни пари) - и то явно за рекламния отдел, за да продължават да бълват пак лъжи кога и как щели да отидат на Луната... И, общо-взето, са им казали да не се занимават с Луната :) Е - колко по-явно да стане, че е пълен балон и партенка?? Вие давате ли си сметка какво са два-три милиарда? Ако сте прошляци - явно не, така че да ви обясня: три милиарда са НИЩО. Това е една рекламна кампания на Кока-Кола - и то от по-малките. Мислите ли, че на Кока-Кола няма да им хареса да си пляснат логото на ракетата и да боднат едно червено-бяло знаме на Луната?? ;) На секундата ще го направят - ако ще не 3, а 30 милиарда да са - ако ще и 300 милиарда да са! Но не могат. :) Защото никога не е правено досега. А не е правено, защото не е възможно на този етап.

Важното е, че Рогозин си го мести. И без друго трябваше да съкратят раздутия щат на Роскомикс. Скоро може да се окаже, че на руснаците ще им е по-евтино да летят с ракетите на Мъск, отколкото с тези на Роскомикс :)

Моля? Не се интересувам от НЕкосмическите простотии на Мъск - и не ги коментирам. Всеки може да лети из земната атмосфера. Като стигне до Космоса - тогава ми се обади. :) И когато си изпълни някоя от стотиците лъжи: да стъпи на Марс или поне на Луната... Гаранция, няма да стане този век...

Написал съм какво е общото. Другата е много по-важна, а се пренебрегва. А тази даже няма много връзка с Космоса.

Тъп, по-тъп, руснак/русофил.

За себе си ли говориш? Защото аз не обичам никого. Мразя евреите обаче, тези дето управляват света.

И твоята не е лесна …

Чудо голямо. След цели 27 часа полет излязоха на ниска орбита! Това си е ежедневие за Съюзите! Мен ме интересува Луната!