"Дракон" на Спейс Екс с четирима астронавти се скачи с МКС (снимки и видео)

Това е вторият път, когато фирмата предоставя услугата, която слага край на девет години на зависимост на НАСА от Русия

Обратно в новината

Коментари - "Дракон" на Спейс Екс с четирима астронавти се скачи с МКС (снимки и видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Независима Русия. От нея нищо не зависи вече.

Пошли нахуй!

Товарищ Рогозин, я вам приготовил чашку чая.

Йобанной врот

Брей, наш Стенли са го отвързали след вчерашното му олигавяне и всичко останало. Личи му умората но навярно ще се съвземе и ще овряка пак всичко, особено ако пуснат новина за лунни мисии или пряко за Мъск.

Вашият стенли не го знам какво прави, ама Мъск прави повече пара от Роскосмос, въпреки, че цената му е с 40% надолу. Качва 4-ма души за 200 милиона, вместо 3-ма за 240 милиона.

Затова ние строим космически автобус и ще качваме по 60 души накуп за да победим Маск в конкуреции

И така руските воздушно-космически сили, постепенно се превръщат във Воздушно-Комични сили.

Ами като клоун ги управлява! Жалко за агенцията!

Като казах клоун, та се сетих. Защо не сложат Аполо Нанайси да ръководи Роскосмос? Ще спре всички полети, защото според него са невъзможни, с което ще спести милиарди! Така ще оправи положението на агенцията... :)

Тоя похлупак отпреде на възела за скачване кърти яко. Приближава се да се скачва, дига похлупака, откачва се , затваря похлупака... "Ей, абе ти затвори ли похлупака, че нещо става течение..."

Дали и той е от корк, както е обтекателя на ракетния модул "Центавър", който най- често САЩ използват като последна степен за извеждане на тежки апарати.

Некакъв малоумен тъпак ти е сложил минус, но минуса си е за неговото слабоумие. Обтекателя на " Кентавър" е наистина от специално обработен корк.

Някакви двама тъпаци се кефят един на друг - сигурно са гей-двойка. Къде видяхте корк бе ? - това, което се използва е композитен материал, има и корк, но е доста далече от корка в корковата тапа. Аморим се нарича, идиоти.

да при скорост от 27 000 км, уж, какъв ли момент има на тая панта?

Панти и райбери и изкривени пирони има само на МКС

Май си забравил, че горе е вакуум, a и няма ускорение - откъде да дойде този "момент" ? В Космоса действат импулси на сили - с малко сила може да преместиш голяма маса, но за повечко време.

Гали ба "похлупака" служи основно за аеродинамиката в ЗЕМНАТА АТМОСФЕРА, Трольчик? Вторично приложение е и да предпази скачващия механизъм. А това, че скачването е чрез "носа" на кораба е инженерно постижение на екипа на Мъск.....така в кораба има предостатъчно пространство за 5 астронавта в скафандри.

Похлупака е ясно , че е обтекател в атмосферата. А в космоса е излишен товар. Обтекателите се изхвърлят обикновено на височина около 90 км.

Викаш - що не го направиха като хилядолетния сокол ? - толкова яко изглежда ! Знам отговора - не са те питали, глупавите инженери. И изобщо, двамата кибици - я си ЕБПМ !

има видео на скачването и посрещането... синджирчета, фибички, коси, униформи, пижамите ги нямаше снимки, селфита то направо абитюрентска малко тясно студиото ;-)

Тоа батут верно ли работи?!?

Не вервайте другаре,тва е провокация и американска пропаганда!Те и за Лунъта казааа че са одиле ама никой от Партията не ги е видел даже по телевизоро!Глейте кога Румен ще маа пак с юмруко да го подкрепиме!

След като не получи 1.5 трилиона рубли от държавата, Роскосмос навлиза в състояние на вегетация.

Ще си ги избият тези средства. Ще уволнят още няколко човека (колкото е нужно) и ще спестят 1,5 трилиона рубли...

Русия е велика, Русия може всичко. Руското отмъщение ще бъде жестоко...

а е най-добра в последователното наакване.

Вече се започна руското отмъщение! Записаха песни, регистрираха марка водка, уволниха 100 души... :)))

Проявете разбиране към пишещия под никовете Аполо Нанайси и не го обиждайте. Познавам го и знам каква лична драма изпита по време на американските лунни полети и сега е разбираема защо е толкова настроен срещу програмата Аполо, НАСА и САЩ. Тогава той си отбиваше редовната военна служба и беше наряд заедно с руски военни. И доката погледите на всички бяха вперени в проклети

Довърши си историята, че тъкмо да се просълзя... и тя свърши!

а Роскосмос уволни 100 души

Е до близкия Космос може всеки да стигне, стига да им страшно пари, а НАСА и краварите обичат да пилеят парите на данъколпатците, докато стотици милиони американци живеят в мизерия и в лишения. Но на Луната никога не са кацали и програмата им Аполо е фалшива новина, нарисувана от Холивуд и снимана в пустинята Моахаве. От много сигурен уизточник знам, че по време на кацането на Луната краварите са имали мощни радиотелескопи, които са имитирали връзка на Аполо с наземния контрол. И този източник има сигурни доказателства, че Сорос и ЦРУ са подкупи редица тогавашни съветски учени и ръководители или са ги потиснали с компроменти, за да лъжат че НАСА наистина е кацала на Луната.

без руското такси, краварите са умрЕли?

Ако вярваш на това си абсолютен дебил, ако ли пък не и само се заяждащ мо тоже да ти се върже подобен дебил. И в двата случая не виждам смисъл да си губиш времето (и на останалите) освен ако не ти плащат за това. Има далеч по-полезни занимания с които можеш да се занимаваш - отглеждане на картофи примерно.

Как пък намери да отговаряш баш на самозванеца?? Не се ли ч

Как пък намери да отговаряш баш на самозванеца?? Не се ли чувстваш идиот сега?

""На борда има двама руски космонавти и една американка...." Много, много интересно...

На борда на МКС има трима... Дракона качи четирима астронавти.

Мъскито още се държи, ама ще глътне вода! Теслата нещо замря. Ще замре и допингът му с ракетите!

Акциите на Тесла вървят нагоре. Ракетите са ангажирани две години напред. Даже руснаци са се записали. Ако се пробваш на Евробет ще фалираш..

Не се наврещях хей! И съм се олигавил, и хапчетата не съм си пил, и санитарите едвам ми изтърпяват. Не се наврещях

САЩ и Русия не са футболните отбори на Левски и ЦСКА. Успокойте топката. Безмислени спорове.

Те американците са били вече и на Марс! Като гледам Кеприкорн 1, направо ми става ясно как са кацали на Луната 4

Нека позная, и в капитан Америка вярваш, нали?

Имам новини ! Въпреки короната - намерих един циганин да ме опъне отзад за 5 лева и вече съм по-добре ! Само дето не искам да си пия хапчетата - много са гадни - и това ме избива да пиша глупости. Извинявам се, не ми обръщайте внимание - аз съм просто стар, самотен и откачен педал, който няма какво да прави в мизерната си панелка.

А пък аз съм постоянно в лудницата. Зная кои хапчета да пия, санитарите и санитарите, и постоянно врякам!

Чудо голямо. След цели 27 часа полет излязоха на ниска орбита! Това си е ежедневие за Съюзите! Мен ме интересува Луната!

какви съюзи бе старче изкукало

Важното е, че Рогозин си го мести. И без друго трябваше да съкратят раздутия щат на Роскомикс. Скоро може да се окаже, че на руснаците ще им е по-евтино да летят с ракетите на Мъск, отколкото с тези на Роскомикс :)

Има руснаци на опашката за батута.

Овце, елате насам да ви обясня нещо... Помните ли колко хиляди пъти сте ми изкарвали "железни доводи", по липса на други - че, било скъпо, нямало кой да даде сега тези пари като през 60-те за кацане на Луната... А сега четем в горещата новина за съкращенията в НАСА, че: са отпуснали 24 милиарда общ бюджет, за разни телескопи и дребни глупости; а за Лунната програма е бил само 3 (ТРИ!!) милиарда искания бюджет - а са им отпуснали има-няма милиард (лол, джобни пари) - и то явно за рекламния отдел, за да продължават да бълват пак лъжи кога и как щели да отидат на Луната... И, общо-взето, са им казали да не се занимават с Луната :) Е - колко по-явно да стане, че е пълен балон и партенка?? Вие давате ли си сметка какво са два-три милиарда? Ако сте прошляци - явно не, така че да ви обясня: три милиарда са НИЩО. Това е една рекламна кампания на Кока-Кола - и то от по-малките. Мислите ли, че на Кока-Кола няма да им хареса да си пляснат логото на ракетата и да боднат едно червено-бяло знаме на Луната?? ;) На секундата ще го направят - ако ще не 3, а 30 милиарда да са - ако ще и 300 милиарда да са! Но не могат. :) Защото никога не е правено досега. А не е правено, защото не е възможно на този етап.

Тъп, по-тъп, руснак/русофил.

За себе си ли говориш? Защото аз не обичам никого. Мразя евреите обаче, тези дето управляват света.

И твоята не е лесна …

се наврещя, ей!!!

Най-голямата ОВЦА си ти.

това, че руснаците не могат да си го позволят, не означава, че и американците също нямат.

Пътка ти май чина тъпо копеле Аполо Нанайси. Какво ще кажеш сега за Дракона на Мъск лайненце просто?

Моля? Не се интересувам от НЕкосмическите простотии на Мъск - и не ги коментирам. Всеки може да лети из земната атмосфера. Като стигне до Космоса - тогава ми се обади. :) И когато си изпълни някоя от стотиците лъжи: да стъпи на Марс или поне на Луната... Гаранция, няма да стане този век...

Запетайка, къде си, да ми обясниш пак - както днес по-рано - как не съм познавал? ;) Сто пъти ви казах, че залагам само на сигурно.

Правиш по няколко прогнози, все едната ще успее! :))) Прав ли съм, че неведнъж си казвал, че дори до края на века НАСА няма да стигнат до Луната? Също така аз пък съм казвал, че може да отложат с някоя година мисиите, но съвсем скоро ще видим отново човек на Луната. Да видим кой крив, кой прав! ;)

Аполо бъркаш никовете си се превъзбудил нещо.

НАСА се освободи от зависимост от Русия и се постави в зависимост от СпрйсХ, от Мъск.

Наса имат голямо капиталовложение и са се подсигурили в договорите с Мъск. Не бери грижа. Със сигурност са по-доволни от колкото от Рогозин

СПРЙСХ е американсак фирма, ало.

американска ... пардон

ФАТАЛНО Е СЪКРАТЕН ЛУННИЯ БЮДЖЕТ НА НАСА!! https://it.dir.bg/comments/sakratiha-byudzheta-na-lunnata-programa-na-nasa ХАХАХАХАХАХА, ТЪПАЦИИИИИ!!! :) Точно днес ви казах ИЗРИЧНО, че НАСА за 3 години но 2024та няма и да са мръднали в посока Луната - що остава да са стъпили на нея. И че никога не бъркам. Всички го видяхте това, цъкахте минуси, злобяхте и т. н... Нещо да кажете сега?? :) Аре друг път да слушате малко повече батко си Нанайси. ;) Ще си спестите доста лоши преживявания.

Много ти е тъпичка опорката, щото няма с какво да се заядеш за успеха описан в тази статия. Америка има нов президент, до 2024 пари ще се маерят.

Това какво общо има с тази новина..... Ако не са тези статии се чувстваш недооценен и не можеш да се изкажеш ли?

Написал съм какво е общото. Другата е много по-важна, а се пренебрегва. А тази даже няма много връзка с Космоса.

Гагарин никога не е летял в космоса! Пълна лъжа! за съжаление комунистическата пропаганда успя да заблуди хората. На всъщност първият космонават е американския астронавт.

НЯМА американски астронавти, нещастник. Никой не никога не е напускал ниска земна орбита. Това са некви летци в най-добрия случай.

Аполото ти си любимия ми луд! Я обясни защо на ниска орбита може но в космоса не, кое ги спира?

Se taia

Чувал е той някога за поясите на Ван Алън, ама не се сетил да провери каква е формата на пояса и как може да се заобиколи (относително лесно). Та това са му грижите на него. Иначе не го мисли, прост шут - нищо повече. Чел, ама недочел...

Аз пък си мисля че е некой македонец. 400 години преди всички е летял.

Най-важното е да има опции и чивечеството да върви напред. Успех във всички бъдещи начинания!

съжалявам руските лайненца дето се чудят каква глупост да напишат под статията я пийнете един боярищник в памет на роскомикс рогозин и путкин

Продължава се с ненужния псевдо-космически спам - докато далеч по-важната новина минава незабелязана: https://it.dir.bg/comments/sakratiha-byudzheta-na-lunnata-programa-na-nasa ФАТАЛНО Е СЪКРАТЕН ЛУННИЯ БЮДЖЕТ НА НАСА!! Тоест, както много пъти съм ви казвал: ще видите Луна - ама НАНАЙСИ!

И с намален бюджет пак ще успеят. Не бери грижа.

Хахахахаха, така ли? :) Е как, нали само парите им бяха проблема - не нещо друго? Нали им трябваха СТОТИЦИ милиарди - как сега с един пършив милиард ще направят нещо?

С частна инициатива. Както само те могат. Ти гледай и се учи.

споко! измислен е ефтин заместител на фазера и шперплата, а и се навъдили аниматори любители

Ами Поздравления за постигнатото!И да продължават в същият дух от СпейсЕкс и въобще американците!

В ТОВА ВРЕМЕ ПРАВОСЛАВНИЯ ПУТИН ПОДАРИ НАГОРНИ КАРАБАХ НА АЗЕРИТЕ.

путкин в православен колкото ердоган

дали са видели новата бръмчаща маркировка?

Боко и шайка - КОСМОНАВТИ. Да ги пуснат горе да си летят свободно....Така хем по близо до Господа, хем....

,,горе” фърчи кухавелника льотчик

Някой вярва ли още на тези глупости?

И земята е плоска - нали Ванка?

Освен учените ли?

на друго място се мярна снимка на четворката в космически пижами, направо като абитюренти, следващият път очакваме с голи гърбове в болниците костюмите изглеждат по сериозно.

прави сметка какво са новите технологии в руската консерва на 70 години са като мишелин и не могат да меъднат тук е като в стар трек ама на руснаците за какво им е да се развиват но скоро даже няма да имат пари обстарите ракетки да строят жалко за рашка говняшка

не аз, продуцентите сметнаха и казаха че тия с "мишелинките" много скъпи излизат снимките

а кукуруза за марс кога

Само от любопитство - когато кацнат на Марс, каква ще бъде новата опорка?

вече са кацнали, само не могат да докарат светлинните ефекти и филтрите

Така САЩ достигат до известна степен собствените си постижения отпреди 25-30 години - изстрелване на хора до МКС и използване на елементи от старта повторно.Не виждам обаче "епохални " постижения". Не виждам и скритата информация за поредния трети взрив на СПЕЙСШИП изцяло сглобен на старта при което оцелява само бъдещата пилотирана част а всичко останало заедно с площадката за изстрелване е унищожено!!! ЗАЩО ТАКА БЕ МИЛИ ЖУРНАЛЯ?!?!?!

Не виждаш, защото си русофилски сляп. Роскомикс никога не е качвал по 4 човека на веднъж. Тук имаме и нещо, което никой никога по света не е правил. Приземяване на степен на ракетата. И това го прави частна компания. Собственост на един, дето преди 10 години е виждал ракета само по телевизора. ЧАСТНА. Капитализма май пак победи. Старшип си е в тестов период и е нещо супер иновативно и различно и още много пъти ще се взривява по време на тестове на изпитателните площадки и това не е новина.

Никакъв русофил не съм.Това е ВТОРИЯ полет на американци от 25 години,срещу над 30 полета на руснаци - това русофилство ли е или обективни факти.И взрива на СПЕЙСШИП ли е фалшива информация или СКРИТА такава. ОТВОРЕТЕ СИ МАЛКО ОЧИТЕ!!!

Тъй, тъй, не си русофил, а путинофил. Преди 25 години частниците редовно качваха астронавти горе, нали така. Когато един субект иска да е тъп, никой не може да го спре...

Spartan Совалката летеше до преди 9 години. Как ги сметна на 25? Американците като бройка дори с 9 години прекъсване са качили повече астронавти. Много повече.

Какъв Старшип се е взривил? Това си е откровена лъжа.

Само няма да лъжеш ей! Все още не се е взривил прототип 8. Голяма е вероятността да се взриви, щото е в процес на изработка, но все още не се е взривил. Няма да лъжеш!

Това на фона на новините, че роскомикс съкращават служители, пускат водка на пазара, а рогозин си качва песни в сайта им...... Ужас.

рогозон може скоро да го черпят чай с полоний по руски