Коментари - Японци искат да проникнат до земната мантия | IT.dir.bg
назад

Японци искат да проникнат до земната мантия

Японски изследователи заявиха готовност да стигнат до недрата на Земята като използват най-съвременни технологии за пробиване.

Обратно в новината

Коментари - Японци искат да проникнат до земната мантия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Японците да вземат първо да си затворят и бетонират ядрената централа, пък тогава да чоплят в земята. Вече 7 години тече радиоактивна вода в океана и се излъчва радиация по цялата планета, а международните организации си траят !?

РУСНАЦИТЕ СА ПРЕКРАТИЛИ ТАКЪВ ОПИТ С ДЪЛБОКО СОНДИРАНЕ,ТЪЙ КАТО ОТ НЕДРАТА СА ЗАПИСАЛИ ЗВУЦИ КАТО ОТ ПРЕИЗПОДНЯТА!!!

те пък на най-интересното са се отказали.

и аз съм го чувал това някъде, но версията със стопяващата се заради високите температури сонда ми звучи по-правдоподобно

Абе 90-те бяха най-бедните години за Русия. В армията крадяха плутоний та да го продадат и да има какво да ядат. По милион руснаци емигрираха всяка година. При такова безпаричие, кой ще налива пари в дупки. Та денгите са били проблемът вероятно.

Глупости на търкалета! Ако визираш простотивата записана в youtube, това е нагъл фалшификат със звуци от филм на ужаисте. Хората в коментарите даже пишат кой е филма. Аман от зомбита на римските измислици наречени църква...

А бе шапка им свалям принципно на японците, но що ли си мисля, че човекът пак бърника където не му е работа ...

А къде му е работата на човек бе бачо? да си седи, попръдва пред компа и да си чопли гурелите....като тебе, сигурно.

При всички случаи не му е навсякъде работата на човека. Щото после има играчка плачка. Но в конктретният случай нищо страшно не може да се случи.

Не е редно.. Експерти да огледат предложилите проекта за обемно обсебващи негодници от съседни измерения.внушават на хората нагли престъпления и после гледат сеир. Виждат се като обеми около обсебените вкл сътрудници,бюрократи ...

Брат, кви ги плещиш е?

Рамбо, човека и с картинки да ти го обясни - няма да го разбереш. Това е което се вижда от коментара ти:) Айде със здраве. Дано един ден се събудиш и ти:)

Не е редно.. Сега има откат срещу наглеци които оставиха да се взривят реакторите във фукушима.. Заради заразяването //Не могат да си представят че Япония не е могла да даде резервен ток за осем часа..

Не е редно..Земята е жива и си отмъщава. Попаднах на колега в Кишинев участвал в пробиването на много опасния сондаж на п-в Кола бе увреден от други същества ядосани че им нарушаваме битието..

Луди хора..... Сега само липсва хов вулкан или просто излив на лава на земната повърхност, на която и без това температурата постоянно се повишава. За усилването на заметресенията, които на японците и без това "не им липсват" да не говорим ..... Щур народ !

Проникване.... да не да изтрелят някой земен сперматозоид навътре и да роди малки земички.....

Chikyu е способен да достигне в пъти пъти по-голяма дълбочина.

интересно щото Японците се славят с най късичките пробивни инструменти.....

Замислят ли се тези "учени" как с лекомислето и високомерието на научните си катедри могат да сътворят някой нов природен катаклизъм, който няма да можем да управляваме?

Не, не се замислят! Те тия учени са там са от кол и въже и хал-хабер си нямат от такива неща. Препоръчвам ти много бързо да им пишеш един мейл да ги предупредиш в какво точно се забъркват!

Иди и ти при тях, може да имат нужда от още една кратунка :D

Ako приемем, че земната кора е както пише тук между 5 и 10км., то следва, че руснаците вече са стигнали горна мантия с техния сондаж над 12 км. Не са толкова прости нещата, както тук на бързо са описани.

От толкова време дупчат, а още не са намерили къде е заровено кучето.

Японците ще копаят от дъното на океана ;)

Континенталната кора е 40-60км, но океанската е много по тънка 15-20км. т.е. ако се дупчи океанското дъно имаш по голям успех да се стигне до мантията, отколкото ако се дупчи кората от сушата.

и аз така знам. обаче дира твърди че била 5-10 км без да уточнява къде. и има други нюанси, като например че 50-70 км е под планините. а в Сибир колко е не знам. там може и да е значително по-тънка.

Глей ся, ако САЩ продължат с ядрените опити, то КНДР ще ги удари. За последен път ти казвам.А Япония ще е анклав на РКИ-Руско- китайската империя!

А кой ша е император на руско-китайската империя? да не е от династията Тръмп?

По скоро от династията Пу Тин

За ChiiHuy им трябва да пробиват земята?

Наука, човек, наука..! Не всичко е кебапчета. Резултатите от изследванията на руснаците дават изключително интересни резултати - почти всичките ни представи за строежа на планетата ни са погрешни или неточни. Открити са органични вкаменелости на огромни дълбочини. Вярно, не засища като кебапчето, или поне не засища корема, а само ума ;)))))))

Е, ти като предсавител на СССР сигурно си чувал, че и с Чернобил искаха да правят наука, но изтеглиха късата клечка. Лошо няма, но по-добре да си вадят научните изводи от друга планета, дотогава по-добре да си преподават теорията на отегчени студенти.

Абе и кебапчетата си ги бива.

Е няма да е за първи път да се натресе на света голям проблем в името на науката все пак ....