Фабрика за Хигс бозони в ЦЕРН разработва нова физика с немислима енергия на сблъсъците

Инсталацията ще надвиши 7 пъти постижението през последната сесия на Големия адронен колайдер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има мнения, че физиката е в задънена улица...

да ни изпраска колайдера с една черна дупка, че да се свърши...

хахаха... и после да ни чипира :)

Опростачването сред населението е огромен проблем, още повече когато тези прости примитиви имат достъп до интернет и решават, че трябва да си изкажат "компетентното" мнение по въпрос, от който си нямат представа. Елементарни хорица в ЦЕРН е изобретен дори т.н. world wide web благодарение, на което браузвате подобни жълти сайтове и си изписвате неграмотните писания. Тежко и горко на децата ви ако имате такива, че с подобни "възпитатели" и стожери на знанието не знам докъде ще стигнем всички.

Не е луд този де изял баницата.Група тарикати папат европари.

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА.

Тези вече са луди. Ще вкарат горката ни планета в сингулярност.

Нищо друго освен още няколко милиарда пари на данукоплатците в личните си сметки няма да вкарат.

Лесли Гроувс: "Банда скъпоплатени безделници!"

Черна дупка за парите на европейските данъкоплатци.

Не виждам как военен, един от отговорните за употреба на ядрено оръжие върху мирно население, може да е критерии по въпроса за науката. Според него, може би, всеки човек който не убива по негова заповед е безделник

Гениалният Ричард Файнман, който е бил включен в категорията на безделниците, е вбесявал Гроувс, като е карал жена си да му праща писма, нарязани на дребни късчета, които тайните служби е трябвало да сглобяват и прочетат, преди да му ги предоставят. Към безеделниците са спадали Опенхаймер, Сцилард, Тейлор, Енрико Ферми, Лорънс и цялата плеяда брилянтни умове на човешката цивилизация реализирали проекта Манхатън. Файнман е ученият, който открива причината за катастрофата на Чалънджър. Негова мисъл: "Аз съм се родил незнаещ и имам много малко време да променя това." Прочетете тази книга: https://chitanka.info/text/14148-proektyt-manhatyn

Файнман... каквито и суперлативи да кажем за него все е малко...уви накрая и той си плаща за участието в проект "Манхатън" и умира от рак... Просто невероятен. Аз лично много го харесвам защото според мен е най-брилянтния ум който е живял "по мое време". Умира 1988.

Лаврентйй Павлович Берия е руският аналог на Лесли Гроувс. Берия забранява на Юлий Харитон да пътува със самолет и му построява специален влак за транспортиране. Гроувс, возейки се в кола управлявана от един от физиците, още на другия ден им забранил да карат коли и им назначил шофьори, които изпълнявали функцията и на охранители.

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!` Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение. Я колко мършляци, основно руски помияри, са се наредили на барикадата да плюят и да пророкуват краят на най успешният съюз в човешката история - ЕС ! И всичко това само защото "лошият" ЕС принуди "добрият" Газпром да намали цените на газа за Източна Европа …. Жалката руска пасмина прилича на лисицата, дето вървяла след коча в очакване, но накрая разбрала: "И на коча мъдите се клатят, ама не падат!"

Мдааа... виждам, че има объркване сред коментиращите и понеже знам, че повечето читатели на ДИР четат само заглавието бих искал да внеса малко пояснения: 1. Става дума за бОзони, а не за бИзони - моля който се интерусва от животновъдство да си намери друга тема. 2. Не става въпрос за това дали САЩ, Русия или Китай имат по-големи или повече бозони. 3. За хората които са притеснени от големите заплати на учените бих добавил, че не съм чул за учен който работи по провален проект и взима милионна премия, но съм чул за шефове на фалирали банки с многомилионни премии. Може би е редно да коментирате стаии за банки които се подпомагат от държавата. Благодаря ви.

в САЩ има най-големите бизони, но са поизчезнали, В Швейцария са мънички и не се виждат, но пък е пълно с крави и така радващите ни банки. И в Русия строят колайдер - в Хамбург.

Време e ,,научните безумия,, да бъдат преустановени!

Кому е нужно това, което никога няма да разберат. А е факт че там работят смукачи с огромни заплати на гърба на бачкаторите. В същото време са много хуманни и с умиление гледат как милиони деца си легат по света гладни. Всичко това барабар с червените, килими, военни заводи мисии разни до Марс бих затрил с един замах

Ами точно защото не ти достига акъл да разбереш, какво правят тези хора, те вземат големи заплати, а ти си посредствен трол, в никому неизвестен форум, на посредствен сайт.

А ти с колко акъл разполагаш.?

Светът върви напед, благодарение на науката . Дори бачкаторите благодарение на нея от обикновени събирачи на корени са станали на високо квалифицирани специалисти в различните отрасли на икономиката.

Не слагай науката и космическите изследвания заедно с разходите за оръжия и средства за масово унищожение на един кантар, защото харчовете са несъизмерими и не са в полза на първите два клона на човешката дейност. Ако се съкратят военните бюджети на всички страни наполовина и средствата се вложат за борба с глада и болестите, то животът на хората ще се промени коренно!

Аз па ше напра'я ферма за Игрег бизони, и ще видим тогава кой-кого!

Когато учените станат шмекери, лошо тошо

герб,разработи ново финансиране на невидими самолети. Как ще ги стигнем хамириканците, с велосипед?

И края на руското ограбване на България за ,,подръжка” на негодните съветски самолети е видим

видима е злобата ти

Видима е простотията ти

Ще забъркат някакъв компот с тия бузони и ще се образува мини черна дупка в колайдера и ще ни засмуче вскички заедно с Луната, Марс и някоя друга планета близка до Земята!

...нимислима енергия на "балъците"!

по тоя повод казаха за Цецко Цветанов в едно интервю по Алтернативата, че той си е изпял песента, но имал сякаш енергия за нещо повече...т.е. дълго си е почивал в обкръжението на Бойко и сега иска изява...за която имал ЕНЕРГИЯ...как пък го видяха това ?

А тъпите нищи ватенки щели да сблъскат 2 бутилки водка...

ти никога,няма да поумнееш

А Пусин ще построи нов модел казан за самогон през 2026 !

и ще пусне 2-3 мультфильма с някакви нови оружия безаналогови за местна употреба и много чист спирт

Харчат едни милиарди наши пари да блъскат частици ... и практичен резултат никакъв.

Имат пари - харчат. Българи бачкат в Швейцария, боядисват колайдера.

:-)

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА.

ти като се водиш, пардон, возиш сега в един раздрънкан Форд, да не мислиш, че си като Форд...богат...тъпанар!

Под постянна заплаха от закриване, в ЦЕРН се чудят каква по фантасмагорична фабрика да измислят, за да си осигурят оше няколко милиарда евроценности, за още няколко години живот.

дава пари, не като на Наса...и сигурно затова вече си оправиха грешката в ...изчисленията...ли беше, проекта ли беше, кво беше, вече не помня...кво беше...

През това време руски екип от учени ще изпие няколко тона боярщник.

АЙДЕ моето момче да се прибираш в стаята си в лудницата,че да не пращаме дежурния санитар пак да те напляска.

Half Life на живо идееее!

Все са каня да ва питам виѝ по колко пътя натискате картинкити докат ва пусни, че при мен все става на десетия път.

Аз чакам светофара да светне зелено и тогава го натискам :-)

При мен обикновено става от първия път, а понякога даже не ми се налага да пипам картинките. Но пък понякога трябва да ги цъкам по два или даже три пъти.

от първия път ми се включват реклами, и чак тогава при повторното цъкане се фокусира на дира - компютърът де...

Преди да ги натискаш, требва да ги поцелуваш малко..

гинке спри да влизаш с тор брузър и няма картинки или си в русското посолство - на вас там и по 20 пъти ще ви пуска катинки, гоогле не любит русских блядов

Нека се трудят хората, мое пък да измислят антигравитационна сила и да плуваме до лозето по въздуха.

аз вече съм я измислила и това е времето само то се противопоставя на гравитацията и кара вселената да се разширява с всяка секунда а и освен това е кръгло тоест относителното време описва кръгова траектория, а и формулата която дава енергията му е обратно пропорционална на масата тоест на гравитацията

Пак ли се опитваш да пробутваш супичката си от кал и листа като екслузивно ястие, толкова напредничаво, че всички готвачи го отхвърлят, понеже не разбират гениалността му?

Пиша глупости щото, за да ме пуснат градска днес от лудницата дадох на надзирателя Шахо да ме издупи три пъти и ми се разпра гъза

ей ти ме чу си махна снимката явно съм била права

всъщност май това и някой който те иронизипа и с право

Randall_Zwinge

Значи ти трябва цяла минута да различиш регистриран коментатор от неригистриран говномет, ама иначе създаваш нова физика? Доообре...

Гледам... лично си запознат с надзирателите в лудницата...

:D

един път си (нерегистриран) а друг път си ... иначе името ти е еднакво

Да ви еба аз всички вас от ТАСС

те за друго не стават.

Братя, това не може да продължава така. Всеки път като включат крулайдира и ме заболява главата. Тези гигаиликтрони ми разказаха играта. Доскоро като си пиех хапчетата редовно се успокоявах, а сега се разцепих на три.

Е убуу, де... Ама и тримата ли ва боли главата?!

И тримата дядо попе и тримата!

Да, 100 Теv но в СЦМ (Система Център на Масите), в единичния сноп ще е 50 Теv. Сегашния е 14 Теv в СЦМ и 7 Теv във всеки от двата снопа.

Чудя се кой и за какво ти е сложил минусче. Надявам се, че е бил някой педант, който не е харесал коментара ти, понеже си писал Tev, а не TeV (V идва от Волт, което е кръстено на А. Волта и следва да се пише с главна буква).

Значи ако някоя сутрин се събудя във формата на йонен облак в далечна галактика, да знам че някой стажант у ЦЕРН си е разсипал кафето върху пулта за управление.

Е то пък един йонен облак... :-) Спокойно - в нашата галактика ще си - тя е голяма :-)

Мнооого находчиво, та и плюсове си си нащракал на тъпашкия пост.

подтескта на статията който не е написан е че пак щя се пробват да устоновят частшци на т н тъмна матурия ама пак ще ударят на камък за поредун път -новата физика е новия модел на все.ената и чурните дупки който предлагам в авторската си теория вече 4 години и който перфектно обяснява на какво се дължи излишъка от гравитация който някои наричят тъмна енергия -това със сигурност не се дължи на нови частшци а на това че паяка ходейки по глобуса не разбира че се движи по сфера а не по равнина но в случая е по сложно понеже сферата е огънана по времевата координата и представлява 4 мерен модел представен като тримерен тоест кривината на пространството не се отчита от съвременния модел на т н голям взрив който е изцяло погрешен

Браво! голяма си учена глава

Randall_Zwinge

Човеко е от шеснаес годин безработен... Кво да прай...

тъмна материя пардон

Jim Jefferies, гениален австралийски stand-up комик, представя идея за човешкото общество, като влак: - в локомотива работят хората, които осигуряват движението напред - инженери, лекари, архитекти, строители, земеделци... - най-отпред, в самата кабина на локомотива, са тези, които правят това движение възможно - учени, учители. - следват няколко вагона с работници, които помагат на горните да си вършат работата. - а след тях се тътрузят мнозинството вагони, пълни с безполезен товар - политици, адвокати, психолози, икономисти, фризьори, манекени, военни, артисти, спортисти, журналисти, терористи, пдрсти, онанисти, водопроводчици и автомонтьори. Представете си сега един пътник от първите вагони, уморен да влачи всичката тая сган, как седи между вагоните, почива си и си мисли: - Всичко, което трябва да направя, е да дръпна тая пишка тука...

Е чиче, то ако няма вагони с пътници, тоя локомотив за къв да драпа напреде?

Randall_Zwinge

Това е въпрос, който може само... ъъъ... ми... ПЪТНИК да го зададе. Не знам как да ти отговоря, освен по единствено правилния начин - защото драпането напреде е единствено възможният смисъл на човешкия живот. Ако не драпаш напреде... за къф ти е да си къфто и да било - пътник или машинист?!

Кажи тогава на БДЖто да пуснат няколко локомотива да си джиткат назад напред за чест и слава.

аз съм на друга позиция...за кво да драпаш напред като ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ те бутат...т.е. движиш се в правилната посока...начертана от машиниста и там другите дет си описАл...няма физически закони, които да позволяват ти да се ДВИЖИШ в обратна посока...?

написАл е !

Като се задръсти кенефа в локомотива, ако го няма водопроводчика от последния вагон кво прайм?

аз не прочетох той да е написал някъде ВОДОПРОВОДЧИК, но нали не може да се усвои цялата информация само с един поглед...все нещо остава в подсъзнанието и не се разбира напълно и никога...

Ако приемем тази идея проект "Манхатън" какво е - подритнали са щифта? :-) До Пурко - не си мисли, че физик не може да се оправи с прости ежедневни/инженерни проблеми - може да измисли десетки начини за решение.

Написаното, че единствено правилния начин - защото драпането напреде е единствено възможният смисъл на човешкия живот описва философията на един объркан невеж Човек. Човек който е дошъл на света да СЕ САМО ПОЗНАЕ, а не в "отвъдното" да се жалва че никой не му е обърнал вниманието към важните неща. Исус е казал: „Поискай, и ще ти се даде; потърси, и ще намериш; почукай, и ще ти се отвори.“ (Лука 11:9)

Randall_Zwinge

Абе... да вервах, че някой ще ми отвори, щях да се скина да чукам, за да ми отвори и да го напопържам така, че да го смъдне далакът, неговата мама чифутска!

Комикът може и да си мисли, че е майтап, но историята му вече е в действие - в момента лабораториите на тези от локомотива тестват пробно коронавирус, с годините оръжието ще е все по усъвършенствано и ще се цели все по-точно в излишните (според тях).

а в какви лаборатории го тестват...имам на пред вид - химически? или биологически?...боже боже божке ле, защо Китай ни го сервира сега...с плъхове и мишки ли бяха, вече не запомням добре, или някакви змиорки ли, рибки ли...нещо от водната сфера, ама то прилепите летят с главата надолу и не виждат, ами чуват...хм - да ви задам един въпрос:Мозъкът на Айнщайн не е можел да се намери с години, и вие сигурно се чудите защо толкова дълго не е намиран - да намериш един череп не е такъв биг дил.Самият Айнщайн е казАл веднъж: "Всичко трябва да е направено толкова просто, колкото е възможно, ноне чак толкова..." :-) И това е точно, което прави един успешен дете-ктив...Ама аз вас ви питам: КЪДЕ е намерен МОЗЪКЪТ НА аЙНЩАЙН - във фризера на лабораторията в Оксфорд ли - in a margarine tub at a brain bank in Hamilton, Canada ли - в двата буркана с кисели краставички от офиса в Wichita, U.S. ли или - в частна медицинска колекция /притежание/ в Токио, Япония...? -

Това обикновеният неандерталец - байганьовец не го интересува и не може да го разбере. Губите си времето стези статии. малко хора в България ще го оценят. Дайте им статии за това как Бил Гейтс иска да владее света с 5G - българите ще налетят веднагически.

100 тераелектронволта нищо не са. Песнионерите в България и другите евространи няма да имат никакъв проблем да платят сметката за тока...

Енергията, необходима да загрее 4 милионни части от 1 грам вода с 1 градус по Целзий.

Ми нали това казвам - никакъв проблем :)

ти казваш, че няма да е нужна ПОЧТИ НИКАКВА ЕНЕРГИЯ за да работят тези 5Джи станции...хм подстанции, ох, свързани с електричеството или с водата...признавам нямам си и понятие от електромагнитно или там каквото и да е излъчване ли, обръчване ли, предаване ли, предателство ли, разпространение ли, кво друго...

"Ако не ти е в чинията или на оная работа, значи няма смисъл." - помисли си Ганьо и реши да се изходи във форума под новина, която не разбира.

Ганю си е тъп и примитивен, то е ясно, самият му ген е прокажен и мъртвороден. Но не забравяй, че и самата статия е написана по метода "лаишко копи-пействане". Владо Жеглов, ченгето от ДС не ще и не ще да наеме качествени редактори... Нали ако са качествени няма да са му послушни.

Ганьо Балкански е всичко друго, но не и глупав. Хитър, комбинативен, пресметлив. Липсата на обноски и елементарно възпитание са следствие от епохат и средата, в която се развива. Ако имаше правилно поведение, било то и лицемерно, нищо не би могло да го спре. Примери в нашето съвремие - бол. Та не използвате името Ганьо съвсем правилно.

Randall_Zwinge

Между "хитър" и "умен" няма нищо общо. Ама нищо. Ганю е хитър, комбинативен и пресметлив и на тъпите германци един пион не им стига акълът да забият, ама Ганю се напиня да емигрира в Германия, щото да забива пирони, а Ханс нещо не му отговаря с реципрочност. Щот е тъп, сигур... Според Ганя.

Щото е много умен, затова е най-никакъв и винаги най-долен.

НУЛЕВ ИКОМОМИЧЕСКИ ефект от експеримента ''ЦЕРН''. НИКОЙ НЕ харчи милиарди евра за скъпи електриески иннсталаци със съмнителен научен ефект без да носи пари Значи причината за ''ЦЕРН'' е друга окултно-САТАНИНСКО-езотерична а именно ''ЦЕРН'' е нещо като стар гейт -входна врата ПОРТА за ВХОД на съшества от тъмния астрал познати като ;ДЕМОНИ ,дяволи и дяволски сили .ЦЕРН идва от наименованието на древно езическо ПАГАНско римско божество ЦЕРНВЕНИУС-ПАН римско божество на плодорието и природните сили рисувано като брадат мъж с КОЗИ РОГА и кози крака /сатир/

Никога няма да се науча да различавам - това сарказъм ли е или автентична простотия... До един момент си мислех, че не може човек да е толко тъп, ама после научих, че може, охооо... и още как...

за да ни отворят очите...та да разберем, че става дума в статията за $скъпи електриески иннсталаци$ ...а те ми говорят за някакво БУТАНЕ...я се смОтай там в ъгъла бе, който и да си...

radiko

Само са пропуснали в статията една малка но ключова думичка "Дармщат"

по дяволите...

Всичко е добре , но обяснете на достъпен език ,каква е ползата на човечеството от всичко това ?

Колонизация на слънчевата система и пътуване в дълбокия космос.

Ето тук е заровено кучето. Човекът написал/преписал/превел статията не може да ти обясни, защото е абсолютен лаик най-вероятно, както и аз Истината е, че полза може да има може и да няма. В изследователската работа е така. Не може да се очаква винаги целта да бъде постигната. Винаги е било така с науката и така ще бъде, защото когато се опитваш да отидеш по-напред от всички преди теб няма гаранция, че пътечката, на която си стъпил в тъмното ще те доведе до това, което мислиш. Хората се опитват да разберат материята, частиците, взаимодействието между тях, силите и енергията, които се пораждат при тези взаимодействия. После като резултат може да се появи нов източник на енергия или нов медицински уред или нов вид компютри или нов космически двигател. Това е резултат на фундаменталната физика, с която те се занимават и която на обикновения човек му се губи тотално като връзка между тези изследвания и нещата около него.

Левитиращи машини, нулево триене. Плъзгащи се над земята МПС, които се захранват от околното пространство. И това е само на Земята. Ново поколение космически апарати, които ще достигат бързо и евтино ценни материали в космоса. Ще си спасим и планетата от замърсяване с отрови. Е, ако нещо се обърка, аз си имам щанга в колата. Който е играл Half Life знае за какво става въпрос.. :)

Мда... Аре са обясни на достъпен език как се решават нелинейни частни диференциални уравнения! Като прекараш 7-8 години в изучаване на физика ще почнеш да разбираш каква е ползата. И това е минималният срок, в който да получиш правилно разбиране. Преди това разбирането ти няма да е "просто" или "достъпно", а "ГРЕШНО". Въпросът, който си задал, може да се перифразира така: "Излъжете ме, ама така, че да не разбера!".

Ти как си го представяш - след тежък работе ден стругарят се прибира в къщи, взима клещи, тел, тиксо и отвертка и прави...ЯМР? Не става. Учените правят теории, след години инженерите прилгат теориите в практиката. Ние само можем да се надяваме да са инженерите, а не военните :-)

Randall_Zwinge

Ти си се надявай, ама военните ВИНАГИ са първи.

от МЪРЗЕЛ ЛИ, или от жажда за газирана вода ?...

Когато си прост, най-добре е да не отваряш устата си (дори и виртуално в някой форум), за да не разберат всички колко си зле в действителност. Не разбирам хората, които нищо не разбират от материята на статията , но пишат глупости за просия, усвояване и т.н. Казвам ви го като човек работещ в R&D отдел. После обаче ще чакате от също такива хора, да ви направят ваксина, да ви направят лекарство и т.н. Щото видиш ли те са ви длъжни на вас, които с нищо няма да допринесете за напредъка на човечеството.

Super useless piece of shit ...

А бе те така ще се сблъскат че няма да си спомнят какво е станало ...

Просия, усвояване, просия, усвояване,.......достатъчно добри поводи