17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, че са се загрижили, а явно съдебни дела са се задавали и за решили да си измият ръцете. Разбира нищо никога не се изтрива истински от фейсбук. Те си ги имат.

Който го засяга е можел да помисли преди да качи живота си, и този на роднини, приятели и познати на сървърите им. Толкоз ..

повервахме им. те са най достоверния, официален fake news генератор.

Не няма да спре да го ползва, нито ще ги изтрие. Единствено ще бъде премахната тази функция за обикновени потребители - овце.

Предупреждавам от 2000 та година за Гугъл, а от 2004та за Фейса, и колеги и приятели. Мислеха ме за луд, казваха ми това са конспирации. Към 2010 ме питаха как съм знаел и кой ми го е казал? От няколко години предупреждавам за Апъл и телеметрията. Майкрософт и Гугъл са ясни и на децата в 3ти клас. Никой не му пука. Всички "нямат какво да крият". Питам абе майни на комбайни толкова ли е трудно за технологично грамотни хора да зацепите как се ползват данните ви и че нищо не се трие никога? Толкова ли е трудно да се сетите, че тия данни за да струват толкова много пари, някой плаща? Не са само рекламните агенции. Банките, застрахователите и производителите дават тонове пари на тези компании. Никой не му пука. Ползват войс асистънти, тагват си локацията, плякат всичко, което им дойде на акъла, снимат си от храната до интимните моменти и ги "бекъпват в клауда", щото е много удобно. Ми честито на печелившите. Социалният рейтинг идва и оценката за това кои сте ще бъде генерирана от дигиталните ви следи. Някой хора сме хранили системата с години с фолс позитивни данни. Щото сме "параноици" и "конспиратори".

Те технологиите са като нож. Можеш да си отрежеш хляб и да оцелееш. Можеш да извършиш пресъпление. За съжаление масово хората си мислят, че ползват технологии а всъщност технологиите ги ползват тях. Не е сложно. Има данни. Има от години решения. VPN. Плъгини за браузърите. Мне. Нямат време да четат такива неща. Важно е клюката, курварлъка, социалната валидация през материални придобивки и демонстриране на фалшив успех в интернет. Халал да са им всичките проблеми, които идват. Ако Апъл им пуснат чип да си го забият за 3000 долара, ще се изтрепят да си го купуват. Ма иначе ваксината ги чипирала и убивала. Тежко малоумие в световен мащаб.

Да си смени името, явно ще е нещо голямо. Когато Гугъл стана Алфабет компанията имаше голяма мъка - бореше се със семантична търсачка. Те тогава смениха и ръководството си. Сега Фейса си сменя името, чуват се гласове Зукърбърг да се махне от ръководството, но и "трият" тегнологии. Всъщност още във филма за фейсбук се разказваше за двама братя евреи, които му дали идеята за фейсбук и му платили да запрограмира сайта. После не се разбрало как са се договорили щото братята дори го съдили. Това е 30%. Фейсбук почва с кражба като всички легендирани гаражни изпълнения. Явно нещо ги притеснява напоследък. Но и това ще разберем.

явно цената е била твърде ниска!

Трие... ;) Дообре!

Още малко и .... швепс! Хората не трият телефонни номера на приятелите си от преди 10 години, тези щели да изтрият технология за милиарди. Ама така да им вярваме....