17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аха, ето къде съм си забравил джобното фенерче! А се чудих кой мискин ми го е взел, та не мога да си светна в килера.

много ми е интересно-ко ша стане ко обекта отсреща отрази лъча на 180 градуса ?

Сус брех ! тука има милиарди за усвояване ;)

Представи си как движещ се обект ще позиционира огледалото си срещу подвижния лъч, ще задържи тази позиция в полет и ще насочи лъча обратно. Тази мечта и на Мъск не е идвала.

0

Знайко, ти ли ше държиш огледалото?

Що не измислиха нещо за здравето на хората. Имат супер технологии и познания, ама не. Трябва пари да се въртят във военнопромишления комплекс. Фармакологичните компании също им харесва да има болести. Помислете си какво ще предизвика една ваксина против кариес. Ами лекуването на хипертонията, причината а не доживотно поддържащи лекарства. Няма да има такова нещо. А иначе реалността на войната е жестока. Има ли значение с какво ще бъдете убити Вие или близките Ви, дали от ядрен взрив или от стрела на лък? Не е хубаво да се радваме на военните технологии! Живота е по-ценен от всичко!

0

Хаха, американците са измислили несравнимо повече за здравето на човечеството, отколкото Русия ще успее да измисли и след 100 години.

Айде да не е така, направи справка преди да пишеш

Науката и в частност фармацията са САЩ. Дори Европа отстъпва.

0

Новата униформа на руските войски ще са роклички от огледалца, като от клипа на Sing it back на Moloko и ще отразяват вражеските лазери! Вперед, братушки!

Като гледам хамериканците са тези на които не огледалца, а роклички и повечко пампеси им трябват:) ХАхахахахаххаха Че нещо все се наакват като видят руснаци:)

аха...и в Сирия преди две години така се наакаха , че изтерминираха руснаците от ВАГНЕР като ги замеряха с....лайна :)))

Така де те лазернито уружия не искат боеприпаси, да ама изискват охладителна течност, което верно не е патрон ама ... А да бе верно те и енергия искат! При това доста и даже малко по специфична! КОето пък изисква други неща! Така, че това, че лазерите не изискват боеприпаси не е кой знае какво предимство!

0

Нама "специфична" и неспецифична енергия, има просто енергия.

Така де така, но опитвал ли си да включиш лазер директно в контакта! Тогава ще разбереш какво и как и защо точно не върви! Няма да ти разправям повече щото пак ше почнеш да философстваш! Но инак си прав има само енергия, но нека го кажа така изисква се малко по рафинирана енергия!

гледам тук , тъпите червени боклуци - путлерасти са станали много големи разбирачи за лазерите. Веднага надушиха измамата :))) Същите мюхлюзи се подмокряха при "супервидеото" за Пересвет , дето единственото работещо нещо беше камиона с платформата

Дано разположат и в България подобни лазери.За да отразяват ,,братски” ,,освободителни” мераци срещу България!

Едва ли. Америслямците нямат сметка да разположат в държави, които са бомбардирали, оръжия, които могат да свалят собствените им бомбардировачи.

0

Бе те и комунистите бомбардираха български църкви, но все още са разположени в България

Доказан фалшификат на нацисткото правителство, за да може да оправдае репресии срещу неудобни политически фигури.

0

Ама разбира се. И от кого е "доказан"?

0

Американците може да имат лазерни оръжия, но не забравяйте, че руснаците направиха танк с дупка на земята, през която да сереш.

а ти най много обичаш да лежиш под дупката

0

Бебче, заболя ли те? :(

Това оръжие да го заврат на дада дето не свети

Евалата.Хамериканците са измислили нови закони на физиката. Направо са променили закона за запазването на енергията. На видеото с кораба показват някакъв невероятно мощен лазерен лъч, който според това което показват трябва да е способен да разреже на две линеен кораб. А после на някакво друго видео което на което някакъв миниатюрен дрон се запалва от пламък като от джобно фенерче. някак си ,не щата не изглеждат особено реални. Освен ако при американците пак не са играели анимацийките на Холивуд, нещо като спецефектите на капитан Америка , Отмъстителите или Трансформърс.

Виж как ги разбираш тия работи, и закон за запазване на енергията даже знаеш. Учена работа бе. Я залягай над лечението си.

Аммм ми прав е какво нареждаш?

Само кръгъл тъпанар може да прати "на лечение" някой, който цитира емпирично доказани физически закони.

Педеруските подлоги се пръснаха от яд и безсилие.

Защото всеки видя дебилното краварско посиране с несъответствието на видеото от лазерния лъч дебел колкото стълб, и невидимото попадение в шперплатовото хвърчило. Само малоумен дебилен козацки фекалоди с мозък колкото чаена лъжичка, може да си мисли че видеото е едно и също.

Потърси в тубата Яков Кедми, той е израелец, но е обективен, ще научиш много.

Яшата Кедми е отдавна персона нон грата в Израел и затова понастоящем си изкарва хляба като кремълски пропагандист - толкова обективен колкото и злобния дребосък Владимир '2вили в Комо' Соловьов.

Да го издухат !!!

Tурция преди 5 години почна да ползува Лазерното орьжийе .Лазерното орьжие Турско производство активно се използува в Сирия и в Либия.А САЩ и РУСИЯ сега започват тестовете.....

Това е 150 kW лазер, умньо ! Използвали са турците бабинта ти..

Защо триете бе Диражии?! Да, Дядо Лавров си казва,че това оръжие е ОПАСНО. Да, има ли безопасно оръжие?!?!А тия оръжия САЩ ги работи отдавна!!! Путев демагогски наду тромпета с ракетите в поледно време. Да, с парадчета се плашат само бабите и гаргите! Това ще затвърди голямия мерак на Путев да е вечен до фризера,а мужиците ще си останат крепостници при тая беднотия и начело с Късия с десетилетия!!

Турция преди 7 месеца в Либия свали Китайски дрон на генерал Хафтер с лазерно орьжийе.Вижте в YouTube.

Уффф ... ако човечеството си впрегнем мозъците за това да направи нещо градивно, а не Тръмпиньо, Путягата и Ким да си мерят ракетите, еша си нямаше да имаме! Ама така е - за война 500 милиарда, за НАСА - 10. И още кацат на луната ... отново! Не знам кой е по-виновен - тоя дето не може и се въоръжава за да не изостане от надпреварата, или тоя дето си има всичко но предпочита при всички ситуации да е над другите и не жали ресурси за това. Няма логика в цялата ситуация!

'Путягата и Ким' са 2ра и 3та цигулка - РФ е с голям арсенал но икономически (съответно и военно) със затихващи фунции. Китай е с малък за мащабите си ядрен арсенал но расте с бързи темпове и отказва да влиза в каквито и да е преговори по съкращаване на въоръжения.

Едно време преди 35 г в България се правеха такива изследвания от един хълм на друг 45 км

да не си била кърско

Беше преди много повече от 35 :)

Northrop Grumman неграмотници

А ако сложат едно огледало, дали няма да изгори корабът?

0

А ако после от кораба сложат второ огледало? :D

Едно не ми стана ясно....С тоя фенер, хамериканците лятно кино ли прожектират? Защото лъча беше с големината на суперлазера Звездата на смърта, а резултата Тю, Тю, като от запалка за газова скара.

tonk11

Абе аз да не пропуснах нещо от тоя филм? Значи от един кораб светнаха с фенер а на един самолет му светна нещо под крилото. А къде е общото по между им? Щото аз не го видях. Отделно сета като се замисля и си сещам, че те всъщност дроновете не бяха много бързички нали? С мах скорост от 480 км в час. Дали па ще уцели "кинжал"?

Защото според малоумните козаки центаджии, това е секретно! Трябва д а си го преставяш, като анимацийките на НАСА и Мъски....а не толкова много да знаеш и да философстваш.

Отиде коня у реката и то точно пред парада в чест на обнулението на Кабаич! Сега руснаците ще трябва да дадат достоен отговор - да натоварят кутиите с техния "лазер" Пересвет на камазите и да го прекарат на парада по Красная площадь разказвайки колко е мощен и безаналогов. P.S. В нормалните страни отговорът би бил реални демонстрации на бойните възможности на аналогично оръжие пред независими наблюдатели. Но това е в нормалните държави... :)

Видехмо го този супер лазер с дебелина на колец, и със мощност на скара за кебапчета:) Хахаххааххаха

Когато видите и руския лазер в действие обадете се да се посмеем заедно. P.S. Наблюдения в пияно състояние не се признават! ;)

За преводача - "солиден твърд лазер" няма. Solid state laser се превежда като твърдотелен лазер.

първо поглеждаш от кой е преводът ... стоян гогов ... :) ... все пак е във военната секция на дир-а , незнайно защо кръстена "IT" ... :) ... сигурно не е лош човекът но просто толкова си може ...

Абе незнам руснаци, американци, ама когато ИИ ви блокира банковите сметки, тогава ще стане весело.

На плямпане може и да побеждавате, тъп русофилистик умора няма :) :) :)

Тъпака си ти и то завършен! Напиши на чичко Рамблер "Комплекс Пересвет " и виж какво ще излезе! Само да не ти паднат очилата.

Щом е пересвет, нека да е пересвет! Па нека даже и цял комплекс да е! Нека да го покажат в действие, пред журналисти, така, както го показват и пиндосите, пък тогава може и да почнем да ги сравняваме кой е по-по-най! Съгласен ли си с мен?

Аз съм му гледал тестовете. Много добри спирачки има зила. Друго не даваха. Ти да не си видял как стреля? Ха ха ха.

И 100 минуса да набиеш с ИП сменячката - видео как стреля и поразява - няма :)))

точките, тук да не би да видя поражение? Нещо си някъде гори...Ама дали е от "лазЪра"? Хахахахаха

Доста повече се видя отколкото 10те видеа на това по което се подмокряш.

Точките, от къде го виждаш? Поражение видя ли? Защото аз видят горящ хартиен макет на нещо си.

Вземи си очила.

с дистанционно от телевизор Рубин.

Schilo

А бе, поправиха ли си спирачките на самолетите твоите, че летищата ще останат без стени?

Колко са се блъснали в стени? Колко стотици хора загинаха ори тези инциденти?

Да, някои, като Ф 16, направо гарират в хангара, без да им отварят вратите. През покрива!

Ех теленце. Като говорим за спирачки кажи нещо за лошата кражба на КГБ наречена Ту-144 и колесниците му.

Schilo

Ту 144 не лети от години. Същото е и с Конкорд. Дали е поради колесниците или не, отговори си сам. Ама, като всяко тъпо говедце, все неподготвен се обаждаш.

Нищо не каза за колесника. Що ли? :)))))

Прав е точковеца. Конкорда летя с години. Ту144... уби повече хора отколкото превози.

конкордите падаха клато круши със се всички пътници..Западни технологии какво да се прави примитиви

за разлика от Ту-144 само един Конкорд е паднал ЛЪЖЛьО!!!!

за ИП плюсаджията цитат: "Първият полет на самолета е през 1969 г. Той е най-сигурният пътнически самолет до единствената му катастрофа през 2000 г., ако се оценява броят на загинали пътници спрямо изминатото разстояние. "

Тъпия козаки фак, винаги си дава на негрото отзад пердака! Хахахахахха

Он така е опушил, че седмица по-късно се види откъде е минавал.

Schilo

Статията за Великата китайска стена ми е по-интересна! Айде, догодина, като пуснат пак видеото, пак може да напишем по нещо.

Ех теленце. Гледай си тестовете на Т14 на асфалта в Сирия. Щото освен на асфалт или павета - няма до го видиш.

Schilo

Това, в каква връзка го каза, говедце?

Schilo

Янките е крайно време да си решават вътрешните проблеми. Стига са стояли като щрауса, който си зарива главата в пясъка и мисли, че всичко е наред!

Че за к'во сте тука вие ватните кибици ако не да им помагате с проблемите? Зер в Рашка 'сичката Мара втасала...

Schilo

А бе, не знам, половината щати горят. Вандали, подкрепяни от демократите, са плъзнали като хлебарки.

'половината щати горят' - ти да видиш :) С вашта прочута 'стабилност' задминахте ли ги вече екАнамически? Или трябва да обнулите фараона първо?

Това оружие да го исползват в Хамерика. Няма н ужда да го разнасятпо света.

Време беше да се включиш.

Schilo

Тая прожекция я показват от няколко години....И още е "ще, ще,ще"! Може и да стане, ама ако си купят от руснаците плаващи ядрени реактори.

Подводниците (строят по 2/год) и самолетоносачите са 'плаващи ядрени реактори', умньо. И са далеч по-сложни и съвършени съоръжения от ватния съндък.

Schilo

интересно, при облачно време, това снопче ще върши ли работа? Или ще бъде използвано само при лабораторни условия?

Шиле, при ооблъчно време няма да им трябва, тъй като руските самальоти и карабли, при такова време си стоят в хангариите и по пристанищата, че нещо им е трудно преддвижванеето !!!

Като на твоите в Ирак?

Schilo

Щом като Алци казва, така ще да е! Хахахахахахах! А бе, кво стана с оная гемия, де я дърпаха на буксир от Панамския канал?

Schilo

Алци, вярно е, че си облЪчен, ама не го казвай поне!

Единственото приложение на този хамерикански сушоар е както колегата по долу спомена, да се врътне някоя друга скара на него. На видеото лъча от лазера е с дебелината да водопроводна тръба, а при попадението в дрона е с големината на глава на кърфица! Как става този номер, се пита в уравнението. От къде идва тази малка аномалия, или както се казва фрапантна разлика А отговора е много прост, и той е само един-Холивуд. Пак са дигнали кокалите на Кубрик да им снима поредната забавна анимацийка в студията на Холивуд, точно като кацането на Луната, и гордо развяващото се американско знаме под лунния вятър. Е само дето на Луната е почти пълен вакум.

миналата година в либия , за първи път официално е ползвано лазерно оръжие в света във военен конфликт . турците са свалили китайски дрон с тяхна , турска подвижна лазерна установка . доколкото ми е известно това е първият такъв официален случай ...

Какво очаквате от нация, която си мисли, че е кацала на Луната и която слуша малоумния си президент и пие опасни дезинфектанти срещу корона вирус! Добре, че бай Дончо не им каза да си ядат изпражненията!

Тук вече, САЩ ядоса Путя !!! Другата седмица Путя ще им покаже ракета, която се движи под вода 5 пъти по-брзо от звука а над вода 25 пъти !!! Ще я покаже на снимка само, както другите 'велики" руски ракети, тъй като е супер-строго секретна.....даже не е тествена, но се предполага каак работи или по-точно, даже не е скицирана но наабързо ще я моделират на Фотошопа, че да накарат пенсионерите да си опикаят пак гащите от кеф, за руската мощ и сила !!!

А помните ли онзи краткотраен конфликт, когато китайската армия тръгна да напада СССР? Тогава на русняците им трябваха само няколко "мирно орящи трактори", които прелетяха, кацнаха и от китайската армия бяха намерени само копчета и вензели! След което "тракторите" излетяха и се прибраха в базата си!

Бухахахааааааа........не бяха само трактори....имаше комбайни, летящи плугове и биволи........аве кво да говорим - цял летящ руски колхоз си беше и смачка кривозъбите за минута, само те където не я знааят тая версия !!!

Това е за остров Дамански на една река. Тя е била определена като граница, но не и острова, а е бил по-близо до Китай. Но като китайците навлизат и застрелват 5 граничари, следва отговора. А той е обстрел с 2000 снаряда и ракети. И острова е заприличал на крематориум. СССР загубили 60 човека, а Китай минимум 1000. От там и разни спекулации за ползвано лазерно оръжие от СССР. ;)

И "победените и изгорени с лазер" китайци превземат острова. Днес този остров принадлежи на Китай... и вече не е остров. Китайските мравчици са запълнили протока между острова и брега, така че вече няма остров! Решили са проблема така, както би го решил всеки уважаващ себе си комундел - есть человек, есть проблем. Нет человека - нет проблема!

Никакво лазерно оръжие не е използвано от руснаците а РСЗО Град - тъпи неуправляеми ракети (подобни на Катюшите). Няколко са обаче ироничните моменти: 1. Китайските днешни РСЗО системи превъзхождат еквивалентните руски по възможности - горе долу 2 пъти; 2. Китайците наскоро отпразнуваха юбилея от победата на 'вражеската армия' на Дамански; 3. 50 руски ветерана от операцията получиха премии, но се оказа че било грешка - объркали ги с ветераните от ВОВ. Заради резила руските власт се въздържаха да си искат парите обратно.

Урааааааа Какъв прогрес само....... Това ми беше МЕГА важно Ваксините за вируса може да почака.......

Ваксината я създай ти или децата ти, които си изучил.

Малоумните кравари само мислят как да създадат нови и нови оръжия, с които да убиват все повече хора. Те са единствената държава в света, която е използвала атомни бомби за масово убийство на деца, жени и старци. Такова нещо дори и на Хитлер не му е минавало през главата да направи. Какво следва ли? Един "добър за демокрацията" ден да взривят цялата планета! И да се надяват, че с някоя каруца на Мъск ще могат да се спасят на Марс. Ако разбира се преди много години те не са видели сметката на Марс и затова са колонизирали Земята!

Забавното е, че американците създават, докато руските пиянки също искат, ама стигат до етапа "ще", и показване на мульфилми ххахахаха. Освен това американците създават и един куп нови неща за обикновеното население, докато в Рашка Говняшка извън Масква и Петербург кара каруци, спят в землянки и си спят на печките отгоре

ако бяхме ви разкостили още през 90-та г. сега щяхме да сме бяла държава а не с такива селски дебили които цял живот са живяли на гърба на хората но май децата ви ще платят сметката

Schilo

Ти ли бе, "смелчага"?

Хабят толкова енергия за нещо което могат да свалят с картечница или оръдие. Това като онези другите "Целия свят гледайте извеждаме хора в космоса"

Боезапасите на картечниците и оръдията не са безкрайни - свършват не за минути а за секунди!

Бе вие нищо не знаете. Този лазер е толкова мощен, толкова мега гига супер пупер мощен, че вече спокойно може да се врътне едно чеверме, някое друго шишче или Биг Мак на него.!

Типично по америслямски - в собствената им "държава" се вихри гражданска война заради обичайното америслямско неспазване на елементарни човешки права, те се готвят да "демократизират" още беззащитни държави. Хем никога не са били нападани и не са водили война на собствена територия, хем имат най-колосалния военен бюджет в света. За америслямците войната е бизнес - толкова струва човешкият живот за тях.

Правилно. Америка беше зверски нападана и унищожена от Виетнам, Лаос, Афганистан, Лубия, Сърбия, Ирак, Гвинея и е редно да се въоръжи добре.

Глупости с главно "Г"!

Тъй нареченото видео е несериозно и очевидно нарисувано отгоре. Лазери за оръжие са имали още по времето на СССР и те и САЩ на огромни самолети - имат топки на носовете - А-60 на Ил-76МД и YAL-1 за САЩ. Макар да са различни видове, една от характеристиките е, че лазерът не се виждал. Сигурно за супер кратък момент и супер тънък. Каква е тази нарисувана тук (и на видеото) дебела линия и осветление настрани, стоящи секунди? Това не е филм тип Междузвездни войни или Стар Трек. Проблемът на лазерите бил, че трябва почти цял реактор за тях. Между две изстрелвания трябва да се чака за зареждане. Не е мигновен. Достигали до 5 км ефективно, което е малко. Сигурно зависят от атмосферни условия. Ако навлезнат, просто ще правят ракетите огледални. ;) Другият проблем е какви поражения нанася. Могат да не свалят ракета, дори да я пробият. Вярно че е мигновено. Не се вижда и зад хоризонта, а Земята е кръгла. Срещу свръхзвукова ракета може да не върши работа, първо че радарите може да не я засекат, заради плазмата от контакта с въздуха (йонен Стелт), второ защото след евентуално засичане, това с лазера може да не се завърти и насочи достатъчно бързо, нищо че самият лазер е мигновен. Интересно как ще действа в мъгла. Дали няма да се отклонява и разпръсква от разни ефекти. Небето било синьо, точно заради цепене на светлината от частички. Така че не е ясна ползата от този лазер. Може и да я има, но не е сигурна. Така обмисляха и срещу ядрени глави. Както казах, бих ги правил огледални или друг такъв ефект. Може и под друг слой, че да не е толкова ловим на радари.

Не разваляи удоволствието на балъците центаджии. Та нека си вярват смешниците. Важно е че на видеото хамериканския лазер с дебелината на стълб за ток свали шперплатово хвърчило, и то при условие че лъча който го улучи изобщо не се виждаше.

Я да та поправа за най- учевидната простотия дека си писал, че е кратко, за други е по - длъго и ми е досадно. Небето не е синю заради тва , че се цепи от частички, а оти атмосферата е къмто 70 % азот...

Нещо се изказа неподготвен а

От Уикипедия: "Причината небето да изглежда синьо е, че синята светлина се разсейва от атмосферата много повече от червената. Видът на небето зависи от това по кое време на денонощието или годината се правят наблюденията. Климатът също оказва не малко влияние. Видът на небето може да е много различен от самолет, който лети над облаците."

Ще се разположат на сателити бе умник и ще ви пробиват от орбита изгнилите корита и кошници самальоти ама ти се дръж за това че земята е кръгла и зад хоризонта било невъзможно. А редакторите ги има и са ядрени.

Schilo

Въй, а ток, от къде?

Първо трябва почти ядрена електроцентрала. Второ е ефективно само на кратко разстояние. Едни облаци могат да сменят всичко и всякакви ефекти да пръснат лазера навсякъде. За вода и подводници изобщо няма да става, че водата ще го пречупи под различен ъгъл и то в неясна посока от вълните. И сигурно ще се разпръсне. Освен това има договор за демилитаризиране на космоса. Иначе пак може да си гледат филми с ядрени глави над САЩ на преди съветски сателит. ;) Не помня името на филма.

Още през 80-те години на 20 век, в рамките на ИСО в САЩ бяха създадени свръхмощни бойни лазери, базирани в Космоса. Това бяха лазери за еднократна употреба и на практика представляваха фокусиран ядрен взрив. Предвиждаше се в орбита около Земята да бъдат изведени стотици платформи, които можеха да унищожават безотказно както МБ ракети, така и наземни цели. Подобно излъчване не може да бъде отразено по никой начин, а и облаците не са пречка за проникването на лъча, който има комплексен характер, в много голям честотен диапазон.

Оръжие, което руснаците имат от десетилетия. Е браво Америка откри топлата вода.

Много отдавна го имат на огромни самолети и СССР и САЩ. От по-новите Русия имала лазера "Пересвет".

PEYTSCH

Без пловдиския секретен уред за добив на електоенергия от горе=долу вълните едва ли лазера ще има мощ да свали нещо освен детско хвърчило...

е планиран върху руски бурсуци!

Печени бургери от американски телета и печени хамерикански пилета.

то и сега има. В Русия има само пияници, студ и разлята нафта.

Пияниците са в Америка, въргалят се бездомни по улиците...А останалите се напиват да забрава с БЕЛИНА. Хахахахахахахахаххаха

разликата м/у американските и руските оръжия е че винаги едните започват със ЩЕ и се гледа само как се разхождат по паважи (Руски лазер на камион, Т-14 и т.н.), а другите имат реални доказателства с поразени мишени (Ф-22, Ф-35, лазерни оръжия). ФАКТ :))))

така ли? Защото обикновенно ще тата са все при американците..Ще отидат на марс до 2020.Ще са на Луната през 2018.Ще им летят Ф-22 и Ф-35.а те така полетяха че миналата седмица паднаха два от тях. Все Ще, Ще,Ще

Ф-35 - 4% фира Су-57 - 75% фира

Тъкмо на Доналд Дък ще могат да си варят яйцата и да си сушат долните гащи след поредното осиране.

понеже на дроновете е много трудно да се сложи едно огледалце с коефициент на отражение 99,99%, което да се държи постоянно насочено към засечения на хоризонта обект (кораб).

Огледалце за рентгеново лъчение? Или за гама? Я за гама не сам виждал, но за рентгеново сам виждал. На ускорител на електрони у германско, насочва лъча от спирачно рентгеново от ускорителя на електрони към експерименталната установка. Тежи 3 тона, свръхчист кристал на нещо си, срезан по точна атомна равнина, струва макя си , баща си и деда си...

оня е гледал по телевизията Х-мен и си мисли че и тоя лазер е така. Тъп прост народ