17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледах Междузвездни войни,оня косматия да не е голямата стъпка от горите?

Седя и си мисля : "Толкова голяма вселена ...а на другите планети дали има обратно резбоване извънземни или само на тази планета има пидирунгели?

човешкия мозък, сам по себе си е необятна и все още много малко изследвана „вселена“... На практика човечеството знае повече за Вселената, от колкото за сивото вещество, намиращо се в черепната кутия на хомо сапиенс...

какво ли не са готови да докажат за да си заслужат заплатите....

Велик си Ти, Господи и чудни са Твоите дела!

Това звучи като гледане на кафе.

Тия снимки с флагмана на хуямиаж ли са направени?

Размечтали се мравките за величие. Открили плоската Земя, после кръглата Земя, космоса и вече Вселената ни е малка паяжина. Само някой луд да не гръмне мравуняка, че отидохме в небитието.

Значи някъде във вселената има огромни Корона вируси , които да заразят огромният мозък

Вид бактерии или вредни вируси,които трябва да се изчистят от този гигантски мозък,защото му вредят.

една теория във физиката има която твърди, че нещата са такива каквито ги виждаме понеже НИЕ ги гледаме, ако ги гледа някое друго същество ще изглеждат по съвсемд руг начин от там идва всичко това което и откриваме като съвпадения както и научни обяснения и заблуди най-вероятно, например еволюцията на видовете, една от най-големитге заблуди в биологията та и това на нещо такова ми прилича

А на мен ми прилича, че ти много си заблуден, ама много.

Ако видовете не са еволюирали, значи сложно устроени организми са се самопоявили от нищото. Звучи по-логично, така ли? Вземи почети научна литература, стига гледа Cartoon Network!

Двете изображения са еднакви абсолютно. Една и съща снимка или рисунка, едната цветна и в близък план. Открийте приликите и разликите. Иначе идеята не е лоша.

АКО ВСИЧКО ТОВА Е ВЯРНО, ТО ТОГАВА СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ДА СЕ ДОПУСНЕ, ЧЕ САМАТА ВСЕЛЕНА Е СУПЕР ИНТЕЛЕКТ. Освен това аналогията на учените обяснява наличието на черни дупки в главите ни, от които пък блика простотия.

Вселената е супер интелект, а ние сме микроби някъде по периферията на мозъчната и кора. Аз друго обяснение нямам :/

От далече, всичко изглежда като точка. От още по- далече не се вижда нищо. А от най - близо пак нищо не се вижда. Трудно е да се доближиш до нещо много близо, щото нещото е фермион, като тебе и по принцип на Паули на едно место има само един фермион. Пък и по Хайзенберг доближиш ли много до нещо, получаваш голяма скорост и отскачаш от него.

Напълно вярно. 1. Познатата материя е от фермиони, полетата от бозони. Не може да има два еднакви фермиона на едно място- принцип на Паули. 2. Искаш ли да видиш нещо малко от близо, доближаваш уред до него, то бяга- принцип на Хайзенберг.

и черните дупки , и експлозиите са все еднакви

Всичко е предимно празно пространство пълно с възможности, защото празното в него е много. И от още по- празно с още повече възможности е възникнало преди 13.8 милиарда години. Толкова е било празно, а възможностите толкова много, че от нищото е възникнало нещо. Понеже, нищо не толкова празно, че да е съвсем нищо.

сравняваш нещо непознато, с друго нещо, пак непознато и заключаваш, че са почти еднакви, щото 'отдалеч' изглеждат ..... почти еднакви .........

на теб ти е още по-непознато ама не си се спрял да снасяш... що така?

Обущарят Джовани и географът Бокачо изучавали съвместно формата на Италия няколко години и стигнали до заключение че формата на ботуш не е случайна!

И ако се загледаш внимателно на другият край на света ще забележиш че ботуша е скъсан на две!

Ами то и мицелът в гората така изглежда.

И всяка една звездна система прилича на елемент (атом) с ядро и електрони .... Всяка една галактика прилича на сбор от атоми, т.е. прилича на молекула.... Всяка вселена прилича на сбор от молекули т.е. може да е част от някаква структура, някакъв елемент от нечия "Менделеева таблица"... Всичко това накуп може да е част от....нечие кебапче, например, или част от върха на нечий молив....

Мозъкът е най-важният и най-сложният човешки орган.Чакай малко кой ми казва това?

бива ли да си набиваш плюсове на тъп въпрос?

Доказано е с лоботомии в индианските цивилизации

Вселената вероятно е безкрайна, но не е съвсем сигурно. Човешката глупост обаче е безкрайна и това е повече от сигурно.

Какво искате от списание с импак фактор 2.5. На фигура 3 в статията ясно си личи, че двете системи нямат нищо общо.

Четете Библията

а може и книгата на Енох

Аз пък ще гледам Плебейбой

че ние живеем в структурата на нечий гигантски мозък .... Остава сега да чакаме кога ще го удари инсулта !

Помагаме ли на този гигантски мозък или сме някой вирус,който трябва да бъде унищожен.

Това , че си приличат - хубаво.Мозък човешки сме виждали на картинка , някои дори и на живо . Ама дайте ми го този човек ,дето е видял цялата вселена ей така от страни , че и с поглед я е обхванал.

за структурата на Вселената, а не за големината и формата й .А структурата се вижда дори и с не толкова мощен телескоп .

Хахахахахахахаха... Просто не мога да повярвам колко назад и с каква скорост надолу по нанадолнището се е втурнало човечеството. Тази... новина е толкова далеч от науката, че даже и английските учени ще завидят.

Не знаех, че формата на вселената е известна.

Май преводът куца. Отново. Ако вселената се разширява еднакво във всички посоки след Големия взрив, то тя ще е сферична. С форма на мозък - малко вероятно!

Мдаа и гъбата за сапунисване също изглежда така.

И задържа около 70% вода...

Мозък - вселена! Па и сме красиви бе!!

да не си посегнеш,ей, палавник

така се почват конспиративните теории. "Нещо приличало на друго нещо, ма не било баш такова."

Изглежда ние живеем в някакъв огромен мозък-Вселена

Остава да се допусне, че както има милиарди хора с различни конфигурации на невронната мрежа, така може да има и милиарди вселени, и ние живеем само в една от тях.

Ние живеем във вселена,която е само едно зърно от гроздовата чепка,а цялата лоза може да има много такива чепки.

разликата е, не знам дали е съществена, някой екип от "учени"трябва да се произнесе, че мозъка има форма а вселената няма, и най вече, че мозъка е жив, а онова, неизвеството около нас не е! и не само че не е живо, ами и отнема живота на всичко което мине оттатък озоновия слой без скафандър

Има организми, наречени екстремофили, които оцеляват "оттатък озоновия слой" без скафандър. Вселената е враждебна за нас, хората, но не и за всичко живо!

тъййй, аз ти пиша очевидния факт, че хората имат по пет пръста на всеки крайник, които обикновено са четири ти ми пишеш да, ама има хора и с по шест пръста! изключението, драги мой е само потвърждение на правилото! хайде със здраве!

А сега остава само да поФторите космическата глупост че НЯМА ВИСШ РАЗУМ СЪЗДАЛ ВСИЧКО И ЧЕ ВСИЧКО Е ПЛОД НА СЛУЧАЙНОСТ И СЪВПАДЕНИЯ.След което можете да продължите с най-тъпия въпрос:А КОЙ Е СЪЗДАЛ ВИСШИЯ РАЗУМ.Щото на един дето е толкова глупав че да не може да си върже връзките на обувките,точно тва требва да му дреме.Той всичката я е Фтасал и само тва НЕЗНАНИЕ му е останало ненаучено-КОЙ Е СЪЗДАЛ ВИСШИЯ РАЗУМ...хаха

То тогава не трябва да си задаваме и въпроса "Кой е създал всичко?". Въобще по-добре да не задаваме никакви въпроси и да не търсим никакви отговори! За съжаление в човешката природа е да търси отговори и се налага да задаваме много въпроси, колкото и неудобни да са за някого.

Съжалявам,но приципа при писането тук не е като този за олимпиада.В случая олимпийския принцип звучи така:важно е да пишеш,няма значение дали е глупост-като твоя случай-или не.Познанието момче има йерархична структура-тоест е съставено от нива.А в случая с хората за да си отговорат на въпроса който теб очевидно те ИЗМЪЧВА,ИМ ЛИПСВАТ МНООООГО НИВА НА ПОЗНАНИЕ.В тва е и глупоста на тоа въпрос,НЕРАЗБИРАНЕТО НА ТАЗИ ЛИПСА .Умния човек знае колко малко знае и че е адски тъпо да си задава въпроси за които вероятноста да получи разбираем за него отговор е нула.Не клони към нула а е just нула.Може би е по-уместно след като си такъв любител на въпросите да се запиташ А БЕ ЩО ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ ПО СВЕТА КАЗВАТ:НЕМА ИЗВЪН ЗЕМНИ,НЕМА БЕ И ТВА Е.ВСИЧКО Е ЗРИТЕЛНА ИЗМАМА И ЛОВКОСТ НА РЪЦЕТЕ...хаха.Иначе твойта работа е като тази с цигането манго,което питало баща си различни неща и отговора бил все този:"ба ли му майката".И на краа циганката казала на детето:"остави баща си стига си питал".А дъртия мангал и казал:ЩО БЕ НЕКА ПИТА НЕКА ЗНАЕ...

Да, еднаква структура - хаос и много празни пространства. И еднакъв състав - предимно вода при нас, а у вселената - тъмна материя, която само тя си знае за какво служи...

Интересна е теорията, спор няма. Факт е, че ние, човешките същества, си създаваме представите, сравняваме, абсолютно всичко на базата на нас самите, съответно нашия Земен опит, ако щете, което е напълно нормално, но може да се окаже фундаментална грешка в далечно бъдеще. Карл Сейгън

Карл Сейгън го е казал изключително добре - "науката не е перфектна, в чести случаи не е прилагана както трябва, тя е просто инструмент, но е най-добрия инструмент, който имаме" Както и - "живеем в общество, което се уповава единствено на науката и технологиите, но почти никой в това общество не знае нещо за науката и технологиите"

Пак добре, че сме у глЪвЪтЪ, а не у заднико!

Супермен е антички северо-македонец !

Значи е вярна теорията за големина на световете но с различно време до безкрай!

Сега да не се окаже, че във всеки от нас има по една вселена, а ние живеем в главата на някакво друго същество.

И така до без край, нямаш представа колко си прав! Само времето върви по различен начин!

Това още един път доказва, че всеки човек е една вселена!

Принципът на Хермес Трисмегист - "Каквото е горе, това е и долу"

Бяха направили скенер на Рогозин, щяха да го оприличат на черна дупка.

и приличаш на прясно изсрано кравешко лайно

ой милия палячо, засегна се, че господаря му е по-умен от него :)))

КОЙ И ЗАЩО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРИТЕЖАВА ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД ЧОВЕКА Сън или реалност, къде е разликата между тях. Ти винаги ПРИЕМАШ сънищата за реалност, не можеш да разбереш, че са сънища, те са реалност за теб. Ти ще разбереш, КОГАТО се събудиш, тогава ти знаеш: "Аз сънувах." Това твое виждане, че ти не сънуваш е по-късно, ретроспекция, нали. В съня си ти НЕ МОЖЕШ да разбереш, че сънуваш, ако го разбереш, тогава има два пласта - ти спиш, но си и буден, осъзнаваш. За този, който осъзнава по време на сън, тогава той постига контрол над сънищата, а не сънищата да постигнат контрол над него. Когато осъзнаваш ДОКАТО сънуваш, МОЖЕШ да направиш две неща. Можеш да създаваш сънища. Обикновено ти не можеш да създаваш сънища. Колко е БЕЗСИЛЕН човекът. Ти не можеш да създаваш ДОРИ сънища. Ти НЕ МОЖЕШ да създаваш сънища, сънищата те създават теб. Когато ти ИСКАШ да сънуваш нещо определено, не можеш да го сънуваш, то не е в ТВОИТЕ възможности. Колко е СЛАБ човекът. Дори сънищата НЕ МОГАТ да бъдат създавани от него. Ти просто си жертва на сънищата, а не създател. Сънищата се случват с теб, не можеш да направиш нищо, нито да ги спреш, нито да ги създадеш. Каква е ползата от това да имаш контрол над сънищата си. Безполезно ли е това. Не, не е безполезно. Щом веднъж постигнеш пълен контрол над сънищата си, ти никога няма да сънуваш, това е абсурд. Когато ти притежаваш пълен контрол над сънищата си, сънуването спира, от него няма ПОВЕЧЕ необходимост. Когато сънуването спре - това което е, е. Ако духовните, езотерични истини, ОСТАНАТ неизвестни за останалите, науката СТАВА опасна. Тайните знания ТРЯБВА да станат явни, за да върви духовното знание в крак с научното. Сънищата са все още скрити, неразгадани, не опознати. Те са част от тайното знание, а то е изключително опасно, защото част от тайното знание е ВЕЧЕ в ръцете на "учените" и това е огромна заплаха над останалите. Човекът с помоща само на науката - "учените" създаде ядреното оръжие и веднага унищожи другите, защото просто те бяха други. Тук и сега е дошло време, когато ВСИЧКО тайно ТРЯБВА да стане явно. Всичко, което е било СКРИТО досега от теб, не трябва повече да ОСТАНЕ скрито, защото това е опасно за останалите, защото това е опасно и за теб.

Аз съм съставен от две полукълба, затова съм умен, казал мозъка. И аз така, отвърнал задника. Дали и Вселената няма да се окаже от две полукълба?

.................

Ако го погледнем от тази гледна точка, дори има съответствие между скоростта на разширяване на вселената и растежа на мозъка с възрастта. И двете се забавят. Напомня ми за финалните кадри на първия филм "Мъже в черно" :-)

Разширяването на вселената се ускорява!

идеята за холографската вселена. Всяка точка съдържа всички останали.

"Всеки човек е една Вселена, стига да можеш да вникнеш в нея..."